خبرگزاری کار ایران

تاکید سفیر ازبکستان بر توسعه گردشگری زیارتی و تفریحی اعضای اکو/ گردشگری یکی از سکوهای پرش اقتصادی مازندران است

تاکید سفیر ازبکستان بر توسعه گردشگری زیارتی و تفریحی اعضای اکو/ گردشگری یکی از سکوهای پرش اقتصادی مازندران است
کد خبر : ۱۲۲۹۰۳۰

اهداف اصلی طرح پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو تشویق کشورهای عضو برای تهیه برنامه‌های ملی به منظور توسعه شهرهای گردشگری با هدف فقرزدایی و توسعه پایدار اقتصادی، افزایش توجه به طبیعت‌گردی، گردشگری مذهبی، سلامت و فرهنگی در میان کشورهای عضو، بالا بردن استانداردهای زندگی شهری، افزایش آگاهی عمومی مردم کشورهای عضو اکو از جاذبه‌های توریستی، منابع و امکانات موجود در این کشورها به منظور تشویق گردشگری ورودی و ایجاد رقابت مثبت بین کشورهای عضو به منظور رشد گردشگری است.

به‌ گزارش ایلنا، رویداد بین‌المللی ساری۲۰۲۲ صبح امروز سه شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ با حضور دبیرکل سازمان همکاری‌های اقتصادی اکو، سفرای کشورهای عضو این اتحادیه، مدیران ارشد مازندران و نمایندگان این استان در مجلس و مهمانانی از استان‌های همسایه در سالن همایش‌های هتل بادله ساری آغاز شد.

بهادر عبدالله‌اف  (فیر ازبکستان)، در این مراسم اظهار کرد: «گردشگری نقش مهمی در تقویت روابط فرهنگی و اقتصادی منطقه دارد و می‌تواند تاثیر مثبتی بر اشتغال کشورهای عضو بگذارد. در پانزدهمین نشست اکو که به میزبانی عشق‌آباد ترکمنستان برگزار شد سران کشورها به منظور توسعه گردشگری در دوران پساکرونا بر افزایش برنامه‌های بین کشورها تاکید کردند که سندی هم در این زمینه تدوین شد.»

او افزود: «ازبکستان که ریاست فعلی اکو را بر عهده دارد توجه ویژه‌ای بر افزایش گردشگری دارد و توصیه می‌کند گردشگری زیارتی و تفریحی بین کشورهای عضو با افزایش خطوط پروازی بیشتر مورد توجه قرار گیرد.»

سفیر ازبکستان خاطرنشان کرد: «صنعت گردشگری در حال حاضر به یکی از حوزه‌های اولویت‌دار کشور ما تبدیل شده و شرایط مطلوبی برای توسعه بیشتر آن به وجود آمده است.»

عبدالله‌اف اظهار کرد: «قانون صدور روادید برای ایجاد شرایط مثبت اقامت گردشگران صادر شد. صدور روادید برای شهروندان ۹۰ کشور حذف شد و سامانه صدور روادید الکترونیک برای شهروندان ایران راه‌اندازی شده است، پروازهای بین ایران و ازبکستان نیز افزایش یافت.»

او در ادامه گفت: «مجمع عمومی سازمان جهانی گردشگری برای نخستین بار قرار است در ازبکستان برگزار شود که ایران نیز از این میزبانی حمایت کرد. همچنین به منظور افزایش حضور گردشگران در ازبکستان جشنواره‌های متعددی مانند رقص سنتی لزگی، ترانه‌های شرق، طلا و جواهر و چند رویداد دیگر در ازبکستان قرار است برگزار شود.»

سفیر ازبکستان همچنین تصریح کرد: «امیدوارم رویداد «ساری ۲۰۲۲» سهم برجسته‌ای در رونق گردشگری ازبکستان و منطقه داشته باشد. شهرهای ازبکستان همیشه میزبان شهروندان ایرانی خواهد بود و امیدواریم این روابط بین شهرها افزایش یابد. »

عبدالله‌اف گفت: «امروز سی‌امین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک بین دو کشور است و رئیس‌جمهوران دو کشور پیام تبریک با این مناسبت رد و بدل کردند. ایران از اولین کشورهایی بود که استقلال ازبکستان را به رسمیت شناخت و این روابط برای ما اهمیت زیادی دارد.»

او افزود: «ضمن تبریک به مدیران و مردم مازندران و ساری بابت اعلام شهر ساری به عنوان پایتخت گردشگری اکو در سال ۲۰۲۲، از استاندار مازندران، وزارت امور خارجه و وزارت گردشگری بابت برگزاری این رویداد سپاسگزاری می‌کنم.»

استاندار مازندران نیز در ادامه این مراسم افزود: «گردشگری یکی از سکوهای پرش اقتصادی مازندران است و بسیار خوشحال هستیم که کشورهای عضو اکو در مسیر توسعه گردشگری در منطقه گام برداشتند و به طور حتم مازندران از این ظرفیت نهایت استفاده را خواهد کرد.»

او از گردشگری به عنوان یکی از مسیرهای مهم برای ایجاد اشتغال پایدار جوانان استان و مردم کشورهای عضو اکو نام برد و گفت: «مازندران ظرفیت‌های سرشاری در جذب گردشگر خارجی دارد و مدیریت عالی دولت در استان اعلام می‌دارد که مهم‌ترین اولویت این دیار جذب سرمایه گذار خارجی است و زمینه ورود فعالان اقتصادی خارجی به این دیار را فراهم خواهیم کرد.»

حسینی‌پور تصریح کرد: «مازندران در کنار ظرفیت‌های اقتصادی دارای منابع غنی فرهنگی و مردمی مهمان نواز با اخلاق کریمانه است که سالانه از ۲۰ میلیون گردشگر داخلی میزبانی می‌کند و این وضعیت از فرهنگ بالای این استان در جذب گردشگر نشات می‌گیرد.»

او اضافه کرد: «این فرهنگ ممتاز در بین کشورهای عضو اکو هم وجود دارد و با ایجاد اشتراکات فرهنگی می‌توان زمینه را برای توسعه اقتصادی کشورهای منطقه فراهم کنیم.»

استاندار مازندران گفت: «جمهوری اسلامی ایران، با سیاست خارجی فعال و پویایی و تلاش دولت مردمی سیزدهم، اهمیت ویژه‌ای برای ارتباط با کشورهای منطقه قائل است و پیوند ایران با کشورهای منطقه جدانشدنی است.»

حسینی‌پور تصریح کرد: «مازندران در حوزه‌های مختلف صنعتی، کشاورزی و با برخورداری از بنادر مختلف ظرفیت‌ها زیادی برای جذب فعالان اقتصادی دارد و از تمام شهروندان کشورهای منطقه دعوت می‌کنیم که در استان مازندران حضور پیدا کنند و ظرفیت‌های خدادادی و اقتصادی این دیار را از نزدیک ببینند.»

او ادامه داد: «مازندران به عنوان قطب گردشگری ایران این ظرفیت را دارد که استان ممتاز گردشگری باشد و ارتباط تنگاتنگی با کشورهای عضو منطقه داشته باشد.»

 خسرو ناظری (دبیرکل سازمان همکاری‌های اقتصادی اکو) نیز در مراسم افتتاحیه رویداد بین‌المللی «ساری ۲۰۲۲» گفت: «شهر ساری و استان مازندران به دلیل جاذبه‌های فرهنگی، گردشگری و طبیعی،  عنوان پایتخت گردشگری را کسب کرد. ظرفیت‌های این شهر موجب شد تا سازمان اکو این شهر را به عنوان یکی از مهم‌ترین نقاط گردشگری منطقه معرفی کند و امروز این انتخاب شایسته را اعلام کند.»

او افزود: «معرفی پایتخت‌های گردشگری اکو پدیده‌ای تاثیرگذار برای نزدیک‌تر شدن ملت‌های منطقه با پیشینه تاریخی مشترک و همچنین کمک‌کننده به تقویت مبادلات اقتصادی است. این انتخاب ارزنده را به مردم ساری و مازندران تبریک می‌گویم.»

دبیرکل سازمان همکاری‌های اقتصادی اکو تصریح کرد: «سازمان اکو با همکاری دولت‌های عضو به دنبال تقویت گردشگری برای کمک به افزایش رفاه مردم این کشورهاست. اکو برای حمایت از روند کلی توسعه منطقه به گردشگری توجه ویژه‌ای کرده است.»

او عنوان کرد: «چهارمین نشست وزرای گردشگری که قرار است امسال در شهر کهن بخارا برگزار شود به بازاریابی، استانداردهای خدمات گردشگری و برخی از این مباحث مرتبط می‌پردازد.  امیدواریم این افزایش توجه به گردشگری نقش مهمی در توسعه منطقه ایفا کند.»

این مسئول بین‌المللی گفت: «گردشگری از تجارت و اقتصاد جهانی پیشی گرفته است. این صنعت ۱۰درصد از تولید ناخالص جهانی را تشکیل می‌دهد و بیش از ۳۳۰میلیون شغل در جهان ایجاد کرده است. منطقه اکو می‌تواند یکی از بهترین نقاط گردشگری باشد. این منطقه به واسطه پیشینه تاریخی مهمی که دارد، ۷۴ اثر تاریخی ثبت‌شده در میراث جهانی را در خود جای داده است،  اما شش درصد ورودی جهانگردی مربوط به اکو است که کم بوده و نیاز به همکاری بهینه کشورها در این زمینه احساس می‌شود.»

او تصریح کرد: «منطقه اکو حدود ۴۹میلیارد دلار از گردشگری بین‌المللی کسب درآمد کرد که ۲.۷درصد از درآمد گردشگری جهانی را تشکیل می‌دهد. متاسفانه کووید ۱۹ تاثیر بدی بر رونق گردشگری منطقه گذاشت و بین ۶۰ تا ۷۰درصد این درآمدها را کاهش داد. در همین راستا دبیرخانه اکو طرح اقدامی برای رفع پیامدهای کووید در بخش گردشگری را با شیوه‌نامه‌های جهانی تهیه کرد تا اعتماد مسافران را بازگرداند.»

ناظری افزود: «جمهوری ازبکستان به عنوان رئیس دوره‌ای سازمان اکو سال ۲۰۲۲ را سال تقویت مواصلات برای اکو اعلام کرد. بنابراین تقویت روابط بین کشورها به تحقق این هدف کمک می‌کند. وظیفه داریم میراث طبیعی، تاریخی و ظرفیت‌های گردشگری منطقه را به ملت‌های این کشورها نشان دهیم.»

او از مقامات ایران و مازندران برای برگزاری این رویداد و میزبانی از دویست و شصت و چهارمین نشست شورای نمایندگان دائم کشورهای عضو اکو قدردانی کرد.

دبیرکل اکو همچنین سخنرانی خود اشعاری مرتبط با مازندران خواند و این استان را سرزمین تاریخی منطقه اکو دانست که شعرخوانی او با تشویق حضار همراه شد.

سیدعزت‌الله ضرغامی نیز در مراسم افتتاحیه رویداد بین‌المللی «ساری ۲۰۲۲» اظهار کرد: «سازمان همکاری‌های اقتصادی که با فلسفه روشنی حدود ۶ دهه پیش با عضویت سه کشور شروع به کار کرد و اکنون ۱۰ عضو دارد، باید در فعالیت‌های اقتصادی امروز جهان هوشمندانه عمل کند. گردشگری امروز  یک انتخاب نیست، ضرورت است و رکن مهم اقتصادی جهان محسوب می‌شود.»

 ضرغامی تصریح کرد: «سهم گردشگری از تولید ناخالص جهانی ۱۰ درصد است، اما کشورهای عضو اکو که بهترین مزیت‌های گردشگری را دارند فقط ۷ درصد از این سهم را در اختیار گرفته‌اند. ما باید سهم بیشتری داشته باشیم؛ اگر این جامعه ۴۵۰ میلیون نفری درست مدیریت شود این هدف محقق می‌شود.»

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، افزود: «باید با هماهنگی بین کشورها و دفاتر خدمات مسافرتی، برنامه‌ریزی جامعی شود تا در کنار افزایش زیرساخت‌های مختلف و خطوط هوایی، گردشگری زمینی بین کشورهای عضو را به‌عنوان گردشگری ارزان راه‌اندازی کنند. برخی مسائل موجود هم قابل حل هستند، ما همسایه هستیم و راه‌های زمینی باز است.»

او  ابراز امیدواری کرد که با هماهنگی دبیرخانه اکو در این حوزه برنامه‌ریزی روشنی انجام شود تا در حوزه گردشگری به اهداف مدنظر برسیم.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با اشاره به ظرفیت‌های مازندران برای گردشگری بین‌المللی گفت: «انتخاب ساری به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو انتخاب دقیق و خوبی بود، چون مازندران یک الگوی کامل از ایران است.»

ضرغامی با اشاره به اینکه ایران ۲۶ اثر ثبت شده جهانی دارد که سه اثر متعلق به استان مازندران است، تصریح کرد: «کمتر استانی چنین ویژگی برجسته‌ای دارد. جنگل‌های هیرکانی، باغ عباس‌آباد و مسیر ریلی در این استان جزو جاذبه‌های جهانی هستند. حق همه ملت‌های دنیاست که از این جاذبه‌های جهانی بهره ببرند.»

او  مازندران را در جایگاه تاریخی و بناهای باستانی نمونه دانست و افزود: «در حوزه گردشگری زیارتی بسیاری از افراد و علمای دینی که در تاریخ تشیع اثرگذار بودند به این استان پناه آوردند و زندگی کردند. اکنون مقبره‌های آنان از اماکن و جاذبه‌های مذهبی محسوب می‌شود.»

ضرغامی با تاکید بر اینکه اکوتوریسم مازندران فوق‌العاده است و انت‌ها ندارد، تصریح کرد: «هر گوشه‌ای از مازندران بروید مناظر اعجاب‌انگیز از طبیعت می‌بینید.»

او با بیان این‌که مازندرانی‌ها در بوم‌گردی قوی هستند، اظهار کرد: «معتقدیم در سیاست‌های اکو برای گردشگری باید سهمی در حمایت از مراکز اقامتی مردمی در نظر بگیریم. یکی از سیاست‌های ما تقویت بوم‌گردی‌هاست. البته بوم‌گردی فقط بحث اقامت نیست. بلکه تبادل فرهنگی در بوم‌گردی‌ها صورت می‌گیرد. از تبصره ۱۸ برای تسهیلات و وام‌های ارزان‌قیمت ویژه فعالان گردشگری رقم چند هزار میلیاردی در نظر گرفته شد که ادامه این روند گام بزرگی برای رونق گردشگری است.»

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ادامه داد: «یکی از افتخارات کشور ما صنایع‌دستی مازندران است. در برخی رشته‌های صنایع‌دستی مازندران منحصربه‌فرد است. همه این ظرفیت‌ها از مازندران یک مقصد جذاب بین‌المللی سفر ساخته است که باید در «ساری ۲۰۲۲» به کشورهای منطقه معرفی شود. »

او در پایان طرنشان کرد: «امروز که دنیا در تب و تاب جنگ و خشونت می‌سوزد، حوزه گردشگری یکی از راه‌هایی است که می‌تواند صلح را به ارمغان بیاورد. وقتی گردشگری فعال شود، مردم می‌خواهند در کنار هم زندگی کنند و از زیبایی‌ها بهره بگیرند و آن زمان کسی حق ندارد این امکان را از مردم بگیرد.»

برنامه‌های افتتاحیه این رویداد که از امروز آغاز می‌شود، شامل برگزاری چند نشست، انجام چند بازدید و برپایی نمایشگاه است که طی سه روز پیاپی از ۲۰ تا ۲۲ اردیبهشت برگزار می‌شود.

بعدازظهر امروز نیز در هتل بادله ابتدا نشست تخصصی سفرا و دیپلمات‌های کشورهای عضو اکو برگزار می‌شود و پس از آن قرار است نشست تعاملی سرمایه‌گذاران حوزه گردشگری و تجاری استان با مقامات ملی و بین‌المللی برگزار شود. در گام بعد نیز نمایشگاهی از توانمندی‌های اقتصادی و گردشگری مازندران در محل برگزاری اجلاس با حضور مهمانان و سفرا گشایش می‌یابد.

مهمانان افتتاحیه امشب از نمایشگاه ملی صنایع‌دستی، خوراک و هنرهای سنتی که در بوستان ملل برپا شد نیز بازدید می‌کنند.

افتتاحیه رویداد بین‌المللی «ساری ۲۰۲۲» را برخی شبکه‌های تلویزیونی داخلی و بین‌المللی به صورت زنده پوشش می‌دهند.

مهمانان خارجی افتتاحیه رویداد بین‌المللی «ساری ۲۰۲۲» قرار است طی روزهای ۲۰.۲۱ و ۲۲ اردیبهشت با حضور مسئولان سازمان همکاری‌های اقتصادی اکو بازدیدهایی از زیرساخت‌های اقتصادی و ظرفیت‌های گردشگری مازندران داشته باشند.

پیشنهاد میزبانی مرکز مازندران به عنوان پایتخت گردشگری اکو با عنوان رویداد «ساری ۲۰۲۲» اوایل سال ۱۳۹۸ از سوی اداره میراث‌فرهنگی و استانداری مازندران به وزارت میراث‌فرهنگی کشور داده شد و روز ۱۲ مهر ماه سال ۱۳۹۸ هم به تصویب هیئت وزیران گردشگری کشورهای عضو اکو در تاجیکستان رسید.

فعالیت اجرایی این رویداد از آذر ماه ۱۳۹۸ با استقرار دبیرخانه در محل اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و سپس اقدامات تبلیغاتی همچون رونمایی از لوگو آغاز شد.

اهداف اصلی طرح پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو تشویق کشورهای عضو برای تهیه برنامه‌های ملی به منظور توسعه شهرهای گردشگری با هدف فقرزدایی و توسعه پایدار اقتصادی، افزایش توجه به طبیعت‌گردی، گردشگری مذهبی، سلامت و فرهنگی در میان کشورهای عضو، بالا بردن استانداردهای زندگی شهری، افزایش آگاهی عمومی مردم کشورهای عضو اکو از جاذبه‌های توریستی، منابع و امکانات موجود در این کشورها به منظور تشویق گردشگری ورودی و ایجاد رقابت مثبت بین کشورهای عضو به منظور رشد گردشگری است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز