خبرگزاری کار ایران

صدور ۱۲۰مجوز باستان شناسی و جانمایی ۸هزار نقطه باستان‌شناسی/ سامانه نقشه باستان‌شناسی کشور رونمایی شد

صدور ۱۲۰مجوز باستان شناسی و جانمایی ۸هزار نقطه باستان‌شناسی/ سامانه نقشه باستان‌شناسی کشور رونمایی شد
کد خبر : ۱۱۶۸۸۰۲

سامانه نقشه باستان‌شناسی کشور (تحت وب) امروز همزمان با هفته پژوهش بصورت مجازی رونمایی شد.

به گزارش ایلنا، محمد رکنی (کارشناس پژوهشکده باستان‌شناسی) در مراسم بزرگداشت هفته پژوهش، گفت: سامانه نقشه باستان‌شناسی کشور برای مراکز استانی، مدیریت مدارک و مستندات بایگانی فعال و بتدریج با توجه به فراوانی لایه‌های اطلاعاتی برای سایر پژوهشگران و مخاطبین بارگذاری خواهد شد.

او افزود: از مهمترین فعالیت‌های پژوهشکده باستان‌شناسی استفاده از ابزار دیجیتال برای تهیه نقشه باستان‌شناسی کشور بوده که این مهم از اواخر دهه هشتاد خورشیدی با به‌کارگیری، برآورد و برآیند مهمترین نرم‌افزارهای تخصصی و تدوین برنامه‌های مشخص صورت گرفت.

این کارشناس تصریح کرد: با توجه به فراوانی لایه‌های اطلاعاتی، نیاز به مدیریت گسترده‌تر آن در سطوح استانی و کاربران پژوهشی احساس می‌شد از این‌رو با توجه به همان شیوه‌نامه‌های اجرایی، مدل داده به صورت بانک اطلاعاتی در قالب سامانه نقشه باستان‌شناسی کشور و تحت وب تهیه شده که این سامانه راه ارتباطی میان پژوهشکده باستان‌شناسی و مراکز استانی نیز باشد و به سهولت با کمترین تجهیزات امکان بهره‌برداری و مدیریت لایه‌ها را داشته باشد.

رکنی گفت: به همین منظور با همراهی تخصصی بخش سنجش از دور دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران این سامانه ایجاد شده و رونمایی شد.

محمد مرتضایی ر(ییس پژوهشکده باستان‌شناسی) نیز در این نشست با اشاره به عملکرد این مرکز در سال پژوهشی گذشته به تشریح وظایف این مرکز در قالب گروه‌های پژوهشی پرداخت و گفت: نظارت، برنامه‌ریزی و ساماندهی پژوهش‌های باستان‌شناسی در سراسر کشور بر عهده پژوهشکده باستان‌شناسی است.

او تصریح کرد: با توجه به نقش حاکمیتی پژوهشکده در حوزه باستان‌شناسی این مرکز با دانشگاه‌ها و مراکز علمی پژوهشی بین‌المللی کشورهایی نظیر آلمان، انگلیس، فرانسه، بلژیک، هلند و… همکاری‌های گسترده باستان‌شناسی دارد که در قالب آن پروژه‌های باستان‌شناسی مشترک انجام می‌گیرد.

مرتضایی با اشاره به صدور ۱۲۰مجوز باستان شناسی، چاپ ۴کتاب و ۵مقاله در سال پژوهشی گذشته توسط پژوهکشده باستان‌شناسی تصریح کرد: از این تعداد مجوز ۲۳مورد بررسی باستان‌شناسی، ۵۳مورد گمانه‌زنی و ۴۴ مورد پروژه کاوش بوده که با همکاری ادارات کل استان‌ها انجام شده است.

رییس پژوهشکده باستان‌شناسی در خصوص پیشبرد نقشه باستان‌شناسی گفت: تا کنون ۸هزار نقطه توسط پژوهشگران باستان‌شناسی کشور در نقشه جانمایی و بازبینی شده است.

در ادامه این نشست کرامت‌الله زیارت (رییس دانشکده جغرافیا دانشگاه تهران) به بیان مطالبی در خصوص همبستگی دانش جغرافیا و باستان‌شناسی پرداخت و این دو مقوله را به هم وابسته خواند.

سارا عطاچی عضو هیأت علمی دانشگاه تهران نیز برنامه‌نویسی و تدوین سامانه نقشه باستان‌شناسی کشور (تحت وب) را شرح داد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز