خبرگزاری کار ایران

در آیین افتتاحیه پانزدهمین جشنواره سینماحقیقت مطرح شد؛

انتقاد حمیدی‌مقدم از تمرکز سینمای مستند بر فیلم‌های اجتماعی/ تجلیل از پیشکسوتان مستندساز

انتقاد حمیدی‌مقدم از تمرکز سینمای مستند بر فیلم‌های اجتماعی/ تجلیل از پیشکسوتان مستندساز
کد خبر : ۱۱۶۷۶۲۷

آیین افتتاحیه پانزدهمین جشنواره سینماحقیقت امروز (پنجشنبه ۱۸ آذر) در پردیس سینمایی چارسو برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، آیین افتتاحیه پانزدهمین جشنواره سینماحقیقت امروز (پنجشنبه ۱۸ آذر) در سالن شماره یک پردیس سینمایی چارسو (خانه جشنواره) برگزار شد.

در این مراسم که با حضور چهره‌هایی همچون محمدرصا اصلانی، منوچهر مشیری، فرشاد فداییان و جمعی از مدیران اسبق مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی برگزار شد، محمد حمیدی‌مقدم (دبیر پانزدهمین جشنواره سینماحقیقت) گفت: در سال گذشته شیوع بیماری کرونا شرایط فیلمسازی را برای مستندسازان بسیار سخت کرده بود اما سینما متوقف نشد. 

وی ادامه داد: امسال با ابتکار عملی که از سال گذشته انجام شده بود و زمینه‌های آن فراهم شد، به کمک این زیرساخت‌ها و پلتفرم‌ها و سامانه‌های مجازی توانستیم شاهد گسترش مخاطبان فیلم‌های جشنواره باشیم و به نوعی فیلم‌ها در خانه‌های بیشتری برای دیدن در سراسر کشور رفت. سینمای مستند پیشتاز این ماجرا بود و امسال هم در کنار بخش فیزیکی که به صورت محدود برگزار می‌شود، فیلم‌ها در بستر پلتفرم‌ها نمایش داده خواهند شد.

حمیدی‌مقدم با اشاره به اینکه ارزش مستندها در سالیان بعد مشخص می‌شود، عنوان کرد: بسیاری از کارهای امروز که با زحمت فراوان تولید می‌شوند در سال‌های بعد به لحاظ سندیت خودش را نشان خواهد داد.

وی با بیان اینکه فیلم مستند و مستندساز به نوعی دلسوز جامعه است، تصریح کرد: فیلم‌ها حتما باید راهکار ارائه دهند و ضمن طرح موضوعات اجتماعی باید با یک رگه امیدبخش ما را جلو ببرد. نکته‌ای که کمی نگران کننده است، نگاه فیلم‌ها و مستندسازها به خارج و جشنواره‌های خارجی است. متاسفانه بسیاری از فیلم‌های ما بعد از جشنواره دچار توقف می‌شوند و دیگر جلوتر نمی‌روند.

دبیر پانزدهمین جشنواره سینماحقیقت تاکید کرد: فعلا این نقیصه وجود دارد و باید کارشناسان و دلسوزان حوزه مستند فکری برای این ماجرا کنند که چرا این همه تمرکز در حوزه‌های اجتماعی بدون هیچ شور و امیدی در فیلم‌ها وجود دارد.

وی اضافه کرد: در واقع نگاه ما این است که مستند آیینه‌ی جامعه امروز را نمایان می‌کند ولی باید راهکاری برای آینده داشته و راهگشا باشد.

مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی در پایان به تشریح تعداد فیلم‌های بخش‌های مختلف پرداخت و بیان کرد: در مجموع ۵۵۱ فیلم به دبیرخانه جشنواره رسید که نسبت به ۸۰۰ فیلم دوره قبل کاهش محسوسی داشت. تک‌تک فیلم‌هایی که برای ما ارسال شده است با زحمت و رنج زیاد تهیه و تولید شده‌اند اما محدودیت‌های جشنواره این اجازه را به ما نمی‌دهد که بتوانیم همه این فیلم‌ها را به نمایش درآوریم.

در ادامه این مراسم محمدرضا اصلانی (شاعر و کارگردان سینما) گفت: پاک‌ترین بخش سینمای ایران سینمای مستتد است و تنها این گونه سینماست که می‌تواند این امکان را در اختیار ما قرار دهد که تقسیم ارتباط همگون و تعامل فکری گسترده داشته باشیم.

وی بیان کرد: سینمای مستند ایران هیچگاه از رشد و خلاقیت خالی نبوده، گرچه ما با مسائلی در سینمای مستند مواجه هستیم که در جاهای دیگر وجود ندارد.

این پیشکسوت سینما افزود: بر خلاف کسانی که فکر می‌کنند سینمای داستانی جایگاه والایی را برای سینمای ایران ترسیم کرده، من معتقدم سینمای مستند پرچم سینمای ایران است.

 اجرای مراسم افتتاحیه پانزدهمین جشنواره سینماحقیقت را محمد شکیبانیا بر عهده داشت.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز