خبرگزاری کار ایران

پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:

نمایش‌های آیینی و سنتی، مولفه‌ای اصیل، گسترده و ذخیره‌ای بی‌زوال است

نمایش‌های آیینی و سنتی، مولفه‌ای اصیل، گسترده و ذخیره‌ای بی‌زوال است
کد خبر : ۱۱۶۶۴۷۸

محمدمهدی اسماعیلی در پیامی به بیستمین جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی گفت: نمایش‌های آیینی و سنتی در پهنه اقلیم متنوع ایران اسلامی، مولفه‌ای اصیل، گسترده و ذخیره‌ای بی‌زوال است که بسان درختی تنومند سربلند ایستاده است.

به گزارش ایلنا، محمدمهدی اسماعیلی ویزر فرهنگ و ارشاد اسلامی به بیستمین جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی پیام داد که متن آن بدین شرح است:

«فرهنگ و هنر گرانمایه ایران اسلامی، سرشار از حقیقت‌گرایی، زیباشناسی و تکریم فضیلت‌های سازنده‌ای است که بستر گسترده و جوشنده‌ آن، ارزش‌ها و باورهای اصیل ساکنان این قلمرو معنوی است مردمانی که خواست تاریخی خود را در قامت بلند انقلابی مردمی و بر مبنای اندیشه و منش اسلامی به منصه‌ظهور رساندند. انقلابی که اینک در گام دوم خود، ضرورت توجه به حوزه‌های فرهنگ و تقویت و ارتقای جریان‌هایی که با خواست و اراده متعالی مردم قرابت دارد را وجهه همت مسئولان خود می‌داند.

در این میان، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بنا به وظایف ذاتی و ظرفیت‌های حمایتی و نظارتی خود باید به حوزه‌های فرهنگ بومی، به عنوان وسیع‌ترین و کارآمدترین حوزه بسترهای سامان‌بخشی به شرایط اجتماعی موجود که با شان این انقلاب و مردم، فاصله معناداری دارد، نهایت توجه را داشته باشد تا از گزند رویارویی با استحاله فرهنگی، محکم و استوار بایستد. این ایستادگی، باید اتکای اصلی به عناصر هویت‌بخش فرهنگ خودی باشد و از این منظر، نمایش‌های آیینی و سنتی در پهنه اقلیم متنوع ایران اسلامی، مولفه‌ای اصیل، گسترده و ذخیره‌ای بی‌زوال است که بسان درختی تنومند سربلند ایستاده است. این میراث گرانقدر ناملموس، به راستی و درستی می‌تواند با تداوم جوهره خود، قوام‌بخش فرهنگ مردمی و ارتباطات اجتماعی امروز ما باشد و با  ایجاد زمینه‌ای مناسب از سوی دولت و تصمیم‌گیران مسئول، موجب گشایش منظری قابل اعتناء به مقوله «اقتصاد هنر» با حضور عمیق و موثر ِطیف وسیع فعالان این حوزه، به ویژه نخبگان و پیشکسوتان ارجمند با تخصص‌های متنوع و کم‌نظیر باشد. این مهم، بی‌تردید وامدار طراحی و سازماندهیِ بهنگام سازوکاری در پیشانی سیاست‌های کلان نمایشی کشور و بویژه پی‌ریزی نظام و ساختاری مدون، واقع‌بینانه و از سر تعمقِ  سیاستگذاران بخش‌های نمایشی کشور است تا ذیل عنوانی همچون «تئاتر ملی و دینی با هویت ایرانی» بگنجد و با اهتمام، هم‌افزایی و برنامه‌ریزی صحیح، در جلوه‌های رو به رشد، سربرافرازد.

با این نگاه و امید، تلاش دیرپای برای برپاداشتنِ چراغ جشنواره‌های نمایش‌های آیینی و سنتی کشور در سه دهه گذشته تا امروز که بیستمین ره‌آورد خود را به صحنه می‌برد، ارج نهاده و توفیقات بیشتر هدایت‌گران و دست‌اندرکاران ساعی و خدوم آن را آرزومندم.»

بیستمین جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آیینی و سنتی از 14 آذر ماه به دبیری داود فتحعلی بیگی در حال برگزاری است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز