دنیای شگفتانگیز آقای هابل در راهنمای مسافران کهکشان
همین قسمت از فصل سوم «راهنمای مسافران کهکشان» با موضوع ثابت هابل و نقش آن در شکلگیری جهان روی آنتن میرود.
به گزارش ایلنا، دهمین قسمت از فصل سوم «راهنمای مسافران کهکشان» شنبه ۲۹ آبان ساعت ۲۱ روی آنتن شبکه چهار میرود.
در این برنامه با حضور «دکتر متین هنردوست»، کیهانشناس درباره ثابت هابل و نقش آن در شکلگیری جهان گفتگو خواهد شد.
در بخش تلسکوپ به سراغ رصد با تلسکوپ و ابزارهای نجومی خواهیم رفت و در آسماننما «امیرعلی مومنی» از رویدادهای رصدی هفته خواهد گفت.
در بخش دیگر برنامه احسان ابراهیمیان از ادوین هابل کیهانشناس معاصر خواهد گفت.
ادوین پاول هابل (Edwin Powell hubble) ستاره شناس مشهور آمریکایی بود که نقش مهمی در تدوین اصول اولیهی ستارهشناسی فراکهکشانی و مشاهدهای داشت. مورخان و کارشناسان نجوم او را یکی از مهمترین ستارهشناسان تاریخ میدانند. هابل ابرهای فضایی که پیش از زمان او بهعنوان گاز و ذرات غبار شناخته میشدند و در دستهبندی نبولا یا سحابی قرار داشتند، در دستهی کهکشانها قرار داد. او معتقد بود این ابرها، کهکشانهایی دورتر از کهکشان راه شیری هستند. مورخان کشف کهکشانهای دیگر توسط هابل را از لحاظ ارزش علمی با نظریهی کوپرنیک برابر میدانند. کوپرنیک ثابت کرد که زمین در مرکز منظومهی شمسی قرار ندارد و هابل نیز اثبات کرد که کهکشان راه شیری، مرکز جهان هستی نیست.
به پاس خدمات و تلاشهای علمی ادوین هابل در اخترشناسی و خصوصاً کیهانشناسی، ۳۰ سال بعد از مرگش، اولین تلسکوپ فضایی تاریخ را به یاد او «هابل» نامیدند.
«راهنمای مسافران کهکشان» به تهیهکنندگی مریم نیکانلو و سردبیری محمد جباری، محصول گروه دانش شبکه چهار سیما است و شنبهها ساعت ۲۱ پخش میشود.