مراسم معارفه ضرغامی و تکریم مونسان برگزار شد؛
ضرغامی: خرابههای تخت جمشید به نفع ماست و نباید آنرا به دو قطبی تبدیل کنیم/ مونسان: وزارتخانه میراث و گردشگری غریب و مظلوم است
مراسم معارفه ضرغامی و تکریم مونسان با تاکید بر مظلومیت وزارتخانه میراث و گردشگری و بهره گرفتن از تجربه بخش خصوصی و کارشناسان برگزار شد.
به گزارش ایلنا،مراسم تکریم علیاصغر مونسان و معارفه سید عزتالله ضرغامی امروز پنجشنبه ۴ شهریورماه ۱۴۰۰ با حضور معاونان و مدیران کل وزارتخانه و محمدرضا دشتی اردکانی رئیس فراکسیون گردشگری، زیارت و میراثفرهنگی مجلس شورای اسلامی در سالن فجر وزارتخانه برگزار شد.
سیدعزتالله ضرغامی ضمن تشکر از زحمات و ارائه گزارش عملکرد چهارساله مونسان گفت: «صد شکر که این آمد و صد حیف که آن رفت این شعر درباره آقای مونسان صادق است. خوشحال هستم امروز توفیق خدمت کردن را دارم، دکتر مونسان را من از گذشته میشناسم با اسم و فعالیتهای او در بنیاد مستضعفان، سازمان دفاع و مناطق آزاد آشنا هستم.»
او افزود: «مونسان هرجا که خدمت کرده، سابقه خوب داشته است. او فرد کارآمد، پرتلاش و خدمتگزار است و قطعا از مشورتها و تجربیات مونسان استفاده خواهیم کرد.»
این وزارتخانه بدنه کارشناسی قوی و خوبی دارد
ضرغامی تصریح کرد: «این وزارتخانه بدنه کارشناسی قوی و خوبی دارد و این یک مزیت نسبی برای وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی است، مدیران او سطح توانمندیشان بالاست.»
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی بیان کرد: «این وزارتخانه سه حوزه تخصصی دارد که نگاه من به هر سه بخش مساوی و متعادل است. در تمام این حوزهها در سراسر کشور گنجینهای از کارشناسان، نخبگان، فعالان بخش خصوصی و… وجود دارد. وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی وزارتخانهای کمنظیر است که سازمانهای مردمنهاد و بخش خصوصی جدی دارد.»
برنامهای برای جبران آسیب کرونا
او در ادامه تأکید کرد: «شیوع کرونا موجب شد تا بخش خصوصی ضرر و زیانهای زیادی ببیند و این بخش با دوران سختی روبهرو است به این منظور برنامهای در این خصوص نوشته شده است و پس از نشست کارشناسی با کارشناسان وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی اعلام خواهم کرد تا بتوانیم بخش خصوصی را نجات دهیم.»
ضرغامی گفت: «یکی از کارهای ما برنامهریزی برای استفاده از بدنه عظیم بخش خصوصی، کارشناسان و نظرات دلسوزانه در سراسر کشور است. گنجینهای از زیباییها در کشورمان وجود دارد که با هماهنگی جدی با سازمان محیطزیست بتوانیم امکان بازدید مناطق بکر را برای مردم فراهم کنیم.»
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی عنوان کرد: «در این سه حوزه تا کنون اقدامات خوبی انجام شده و ما ادامه راه این برنامهها خواهیم بود و در جایی که اقتضا پیش آید کارهای جدید را با روشهای متعدد انجام میدهیم.»
باید جهش انجام شود
او تأکید کرد: «بنا بر فرمایشهای مقام معظم رهبری باید جهش انجام شود، یکی از جاهایی که میتوان این جهش را انجام داد وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی است. با تغییر نگاه و هماهنگی میان دستگاههای مختلف میتوان محقق کرد.»
ضرغامی با بیان اینکه امروز در جلسه هیئت دولت وزیر بهداشت در خصوص توسعه گردشگری سلامت اعلام آمادگی کرده است، افزود: «زمانیکه وزارت بهداشت با تمام توان خود پای کار بیاید و سایر بخشها کمک کنند میتوانیم به توسعه گردشگری سلامت کمک کنیم.»
او ادامه داد: «این حوزه هم از لحاظ اقتصادی و هم فرهنگی و نیز صدور انقلاب بسیار بااهمیت است و همین سه حوزه در این وزارتخانه کافی است برای ایدههای صدور انقلاب به شرطی که همه دستاندرکاران متوجه شوند که این حوزه بسیار مهم است.»
ضرغامی گفت: «باید به نیازهای مردم و آنچه دوست دارند توجه کنیم. اگر امروز خرابههای تخت جمشید برای ما مانده به نفع ماست و نباید ما اینها را به دو قطبی تبدیل کنیم. مثلا در روزی که منتسب هست به روز کوروش، بد است که این موضوع به دلیل برخی اشتباهات بهجای یک روز وفاق ملی، تبدیل شود به دوقطبیهای بد.»
ضرغامی چهره ملی و مدیر شناخته شده است
همچنین در این مراسم علیاصغر مونسان ضمن خیر مقدم به سیدعزتالله ضرغامی در ادامه گفت: «خوشحالم در پایان ماموریت چهارساله با قلبی آرام که ناشی از تلاش همکارانم است، امروز حضور پیدا کردم. از همکارانم برای تلاشهایی که انجام دادهاند، تقدیر و تشکر میکنم.»
او افزود: «ضرغامی، چهره ملی، مدیر شناخته شده و با سابقه مدیریتی خوبی هستند و خوشحالم بهعنوان وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی انتخاب شدند.»
وزیر پیشین میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی تصریح کرد: «روزی که این مجموعه را تحویل گرفتم، سازمان نحیفی بود و ثبات مدیریتی نداشت طی دورههای قبل تغییر مدیریتی زیادی انجام شده است، به این منظور زیاد به درون وزارتخانه پرداخته نشده بود.»
اعتبار وزارتخانه در سال ۹۶ حدود ۷۰۰ میلیارد تومان بود
او ادامه داد: «این وزارتخانه غریب و مظلوم است، در بدو ورود به این دستگاه، کل اعتبارت این مجموعه در سال ۹۶ حدود ۷۰۰ میلیارد تومان بود.»
مونسان بیان کرد: «یک گردشگر خارجی ۱۳۰۰ دلار درآمد ارزی دارد. کشورها به ازای هر گردشگر حدود ۶ دلار هزینه میکنند اما در کشور ما حدود دو سنت هم برای گردشگر هزینه نمیکنند.»
انتصاب مدیران کل از مجموعه وزارتخانه بوده است
وزیر پیشین میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی تصریح کرد: «برای اینکه بتوانیم کاری انجام دهیم هرگز کار سیاسی نکردیم، هیچ انتصاب سیاسی نداشتم، وزارتخانه پنج معاون دارد. سه معاون میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی درون سازمانی هستند و انتصابات مدیران کل نیز عمدتا از مجموعه وزارتخانه بوده است.»
او ادامه داد: «وزارتخانه پیچیدهای بودیم، اما الان آرام هستیم و اتهام حیاط خلوت از آن که در گذشته به آن وارد بود، برداشته شد. در مجلس پاسخگو بودیم و کمترین پرسش را طی مدت چهارسال داشتیم. همچنین جایگاه خوبی در مجلس قبلی و کنونی داشتیم بهطوریکه جایگاهمان از قبل بهتر شد.»
مونسان اظهار کرد: «در این وزارتخانه به شدت بر روی شفافیت کار کردیم، اگر همه چیز را بتوانیم دیجیتال کنیم قابلیت کنترل و نظارت بالا میرود. بیش از ۴۵ سامانه نیز تولید کردیم.»
او ادامه داد: «طی این مدت هیچ کس را متهم به فساد نکردم، امضای طلایی نداشتیم و همه موارد را کمیتهای انجام دادیم. در این مدت کمترین مشکل را داشتیم و اگر تخلفی بود، شخصی و بسیار پایین بود.»
حضور ضرغامی باعث ارتقای وزارتخانه در دولت میشود
وزیر پیشین میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی تصریح کرد: «این وزارتخانه آمادگی کامل را برای برنامههای جدید ضرغامی دارد. حضور شما باعث ارتقای بیشتر وزارتخانه در دولت میَشود با توجه به ارتباط خوبی که با دولت دارید.»
او ادامه داد: «لایحه شرح وظایف وزارتخانه را توسط یک گروه پژوهشی انجام دادیم، لایحه خوبی آماده شده است و الان در کمیسیونهای فرهنگی دولت است یکی از افتخارات شما این باشد که این لایحه را با کمترین تغییر به تصویب برسانید. مجلس به این وزارتخانه علاقهمند است و پشتوانه محکم قانونی داریم.»
مونسان گفت: «در حوزه گردشگری برنامه راهبردی نداشتیم، سند راهبردی گردشگری را تهیه کردیم و برای ۲۸ دستگاه اجرایی کشور حکم گرفتیم. سند اقدام ملی نیز با کمک سازمان جهانی گردشگری در حال آماده سازی است.»
وزیر پیشین میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی تصریح کرد: «بزرگترین چالشی را که در بدو ورود خود مطرح کردم جایگاه نداشتن وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی بود، خوشبختانه اکنون در دولت اثرگذار هستیم و بدون وابسته بودن به دستگاهی باوجود بودجه کم ارتقا پیدا کردیم.»
او ادامه داد: «بناهای تاریخی را با کمک مردم مرمت کردیم، بسیج مردمی و اقتصاد مردم پایه شکل گرفت. هر یک از مدیرانکل استانها براساس شایستگیهایشان منصوب شدند. مدیرانکل استانها جزو مدیران توسعهای بوده و در کنار استاندار هستند. خوشبختانه با کمترین حمایت و بودجه دولتی هزاران اشتغال ایجاد کردیم.»
مونسان بیان کرد: «بیش از ۲۰۰۰ واحد بوم گردی ایجاد کردیم. ۲۲۵ هتل در دولت دوازدهم به بهرهبرداری رسید. بر روی مزیت کشور مانند اکوتوریسم کار کردیم و شاهد رشد عجیب در این خصوص بودیم.»
او ادامه داد: «طی این مدت از بیش از چهار میلیون گردشگر خارجی به بیش از هشت میلیون گردشگر خارجی رسیدیم، ۳۵ هزار اثر ثبت ملی داریم، این همه بنای تاریخی را با پول مردم مرمت کردیم.»
وزیر پیشین میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: «مهمترین موضوعی را که در این وزارتخانه انجام دادیم ارتقای جایگاه و ایفای نقش بود.»
او ادامه داد: « در سال ۲۰۱۹ به ۱۱.۸ میلیارد دلار درآمد ارزی رسیدیم. تمام این اتفاقات مثبت باعث شد نظر مجلس و دولت جلب شود.سهم عمده در ایجاد اشتغال و درآمد ارزی داریم اما چرا سهم ما در درآمدهای ارزی دیده نمیشود به این دلیل است که درآمدهای ارزی ما مستقیم به بازار میرود و به چرخه اقتصاد وارد میشود.»
وزیر پیشین میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در ادامه مدیران و معاونان خود را به ضرغامی معرفی کرد و برای همکاری با او اعلام آمادگی کرد و برای وزیر جدید در این پست آرزوی موفقیت کرد.
امیدواریم ضرغامی در مسیر پیشرو موفق باشند
در ابتدای این مراسم علیرضا ایزدی (مدیرکل حوزه وزارت) به ضرغامی و حاضران خیرمقدم گفت و افزود: «چهارسال زحمات مونسان ماندگار خواهد بود و انشالله ضرغامی با سابقهای که در ذهن همه ما هست نیز در مسیر پیش رو موفق باشند.»
در ادامه محمد خیاطیان (معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی) ضمن خوشامدگویی به حضار یاد شهیدان رجایی و با هنر را گرامی داشت و ابراز امیدواری کرد که مسیر این عزیزان چراغ راه همه باشد.
جایگاه بالای وزارتخانه در عرصههای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی
او ضمن خیر مقدم به ضرغامی به نمایندگی از حاضران در جلسه، بیان کرد: «برای این مدیر فرهنگی و شایسته که کارنامه قابل قبولی را در سالهای فعالیت خود در عرصههای فرهنگی داشتند آرزوی توفیق دارم.»
معاون توسعه مدیریت و منابع با اشاره به فعالیتهای دکتر مونسان در چهار سال خدمت صادقانهاش در وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، بیان کرد: «امروز شاهدیم که این وزارتخانه دارای جایگاه مناسبی در عرصههای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی است. زیرساختهای مناسبی در طول فعالیتهای مونسان و تیم همراهشان ایجاد شد.»
او همچنین به ارتقای جایگاه ایران در حوزه میراثفرهنگی از هجدهم به نهم اشاره کرد و گفت: «اخیرا منطقه اورامانات و خط راه آهن سراسری به ثبت جهانی رسید که موجب ارتقای جایگاه ایران در سطح بینالمللی شد. این ارتقا از دستاوردهای مهم این دوران است.»
پس از عبور از پاندمی مشکل زیرساخت گردشگری نداریم
خیاطیان در ادامه در خصوص حوزه صنایعدستی گفت: «بیمه فعالان صنایعدستی، توجه به رشتههای در حال فراموشی و تنوع در محصولات نیز در این دوران اتفاق افتاد. امروز صنایع دستی وارد خانههای مردم شده که جای بسی خوشحالی دارد.»
در ادامه معاون توسعه مدیریت و منابع به تهیه سند راهبردی گردشگری کشور و تایید آن توسط هیئت دولت اشاره کرد و گفت: «امروز تکلیف گردشگری برای تمام دستگاههای مرتبط روشن است. در بحث زیرساختها نیز اقدامات خوبی انجام شد. ۱۶۰ هزار میلیاد تومان سرمایهگذاری بخش خصوصی در این حوزه انجام شده است و بعد از پاندمی کرونا مشکل زیرساختی در این حوزه نخواهیم داشت.»
او در خصوص حوزه اداری نیز به افزایش دو و نیم برابری اعتبارات و آرامش فکری همکاران اشاره کرد و افزود: «در این دوره ضمن استفاده از پرسنل داخلی و اضافه نکردن مدیران از خارج هیچ کدوم از انتصابات رنگ سیاسی نداشت. ملاک ما در انتخاب تنها شایسته سالاری و شایستهگزینی بود.»
خیاطیان در پایان خطاب به ضرغامی بیان کرد: «در آینده نیز همچون گذشته این همکاران برای انجام ابلاغاتی که از سوی شما انجام خواهدشد، در کنار شما خواهند بود.»
مونسان گامهای موثری در ارتقای جایگاه وزارتخانه برداشت
در ادامه دشتی اردکانی با اشاره به سابقه آشنایی با ضرغامی، گفت: «باید شهادت دهم مونسان وزارتخانه تازه تاسیسی را در مقابل وزارتخانههایی با پیشینهای صد ساله قرار داد. خیلی خوب در این مسیر گام برداشت و در این مدت اعتبارات خوبی در کمیسیون تلفیق تصویب شد.»
او با اشاره به تلاش مونسان در وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی افزود: «او را به جد بدون اسلحه گویی به جنگ فرستادند. میراثفرهنگی در کشور بسیار کار دارد و دکتر مونسان بخش خصوصی را وارد میدان کرد. زحمات فراوانی کشید و به نوبه خودم صمیمانه از او سپاسگذار هستم و انشالله خداوند به او اجر این کار را بدهد.»
اقتصاد کشور در این وزراتخانه رقم خواهد خورد
رئیس فراکسیون گردشگری، زیارت و میراثفرهنگی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: «اقتصاد کشور به زودی در این وزارتخانه رقم خواهد خورد و سنگ بنای آن را مونسان گذاشتند. آرزوی موفقیت برای مونسان میکنم.»
او در خصوص ضرغامی بیان کرد: «او یکی از کسانی است که میتواند در سه حوزه میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی موجب ایجاد گفتوگو با هئیت دولت و مجلس شود و شک ندارم وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی را جزو پنج وزارتخانه اول دولت خواهد کرد.»
دشتی اردکانی با اشاره به اهمیت توجه به موضوع برندسازی افزود: «به درستی در برنامههایتان به آن اشاره کردید، و با توجه به شخصیت رسانهای این انتظار میرود که در این راستا اقدامات مهمی انجام شود.»
در پایان این مراسم، ضرغامی با اهدای لوح از زحمات مونسان تقدیر کرد.