تلاش بر ورود علمی کتابخانه ملی به موزه بینالمللی بدون مرز
مدیر گروه پژوهشهای ایرانشناسی و اسلامشناسی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران از تلاش برای عضویت در موزه بدون مرز خبر داد
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، علیمحمد طرفداری (مدیر گروه پژوهشهای ایرانشناسی و اسلامشناسی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران) با بیان این مطلب گفت: امکان حضور ایران در پروژه موزه بینالمللی بدون مرز فراهم شده است.
وی ادامه داد: در پروژه موزه بینالمللی بدون مرز که با هدف شناخت بیشتر و گستردهتر هنر و معماری اسلامی در سرزمینهای حوزه مدیترانه شکل گرفته؛ افقهای تازهای پیش روی ایرانشناسی گشوده میشود.
طرفداری افزود: پروژه موزه بینالمللی بدون مرز پروژهای بزرگ و بین المللی است که از اوایل دهه ۱۹۹۰ و با مشارکت سازمانهای میراث فرهنگی کشورهای حوزه دریای مدیترانه راهاندازی شده است. مدیریت این پروژه با سازمان موزه بدون مرز است و هدف اصلی و اولیه آن به نمایش گذاشتن آثار هنری، معماری و باستانشناسی سرزمینهای حوزه مدیترانه است. این سازمان در سال ۱۹۹۴ تأسیس شد و تا کنون فعالیتهای متنوعی را به اجرا درآورده است.
وی اظهار داشت: سازمان موزه بدون مرز با بهرهگیری از فناوریهای مدرن روز و برپایی نمایشگاهها در کشورهای مختلف، بدون جا به جا کردن آثار هنری موجود در موزهها، امکان بازدید را فراهم کرده بودند که مخاطبان با عبور از دالانهای تاریخی به صورت عینی و مجازی میتوانستند به تماشای میراث فرهنگ و تمدن اسلامی بنشینند.
طرفداری تصریح کرد: این تور مجازی شامل آثار هنری، نمایی از بناها تاریخی برجای مانده از قرون گذشته، در عصر پیامبر اسلام (ص) تا قرون جدید، است که بیننده با سیر تاریخی ظهور و درخشش هنر و معماری اسلامی در تمامی ابعاد آشنا میشوند.
مدیر گروه پژوهشهای ایرانشناسی و اسلامشناسی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران افزود: پروژه موزه بینالمللی بدون مرز، علاوه بر کار نمایشگاهی، دارای بعد مطالعاتی و علمی گستردهای است و بخش عمدهای از فعالیت آن بر انجام کارهای تحقیقاتی و باستانشناسی جدید در مورد آثار و مواریث تاریخی و معماری اسلامی در کشورهای حوزه مدیترانه، از شبه جزیره ایبری (کشورهای پرتغال و اسپانیا و سرزمین اندلس) تا سرزمینهای شمال آفریقا، خاورمیانه و آسیای صغیر (ترکیه) معطوف بوده است.
وی تصریح کرد: در پروژه موزه بینالمللی بدون مرز، ۱۹ کشور از اروپا، شمال آفریقا و خاورمیانه مشارکت داشته و دارند و تا به امروز سازمانهای عمومی و خصوصی متعددی از کشورهای الجزایر، اتریش، کرواس، جمهوری چک، مصر، آلمان، لهستان، ایتالیا، اردن، مراکش، فلسطین، پرتغال، اسلونی، اسپانیا، سوئد، سوریه، تونس، ترکیه و انگلستان به برنامههای آن ملحق شدهاند.
وی خاطرنشان کرد: از این رو با توجه به جایگاه تاریخ و فرهنگ و تمدن ایران در سطح جهانی، گروه پژوهشهای ایرانشناسی و اسلامشناسی کتابخانه ملی بنا دارد با ورود علمی به این پروژه، ایران را نیز به صورت رسمی وارد این مجموعه کند.