خبرگزاری کار ایران

ساترا از پلتفرم‌های فعال در انتخابات ریاست جمهوری تقدیر کرد

ساترا از پلتفرم‌های فعال در انتخابات ریاست جمهوری تقدیر کرد
کد خبر : ۱۰۹۷۴۶۷

مراسم تقدیر از رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر فعال در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ با حضور سید محمدصادق امامیان رئیس ساترا و نمایندگان رسانه‌های آپارات، نماشا، MP4، ویدانه و دالفک، روز گذشته، سه‌شنبه مورخ ۱۴۰۰/۰۴/۰۸ در ساترا برگزار شد.

به گزارش ایلنا، با توجه به اهمیت بالای انتخابات و توجه ویژه رسانه‌ها به پوشش این جریان مهم و نقش تاثیر آن در پیشبرد این رویداد ملی رسانه‌ها فعالیتی قابل قبول و ویژه در این امر داشتند. امسال برای نخستین بار ۷ رسانه صوت و تصویرفراگیر در راستای پوشش برنامه‌های نامزدهای ریاست‌جمهوری فعالیت خود را آغاز کردند که با پایان انتخابات و اتمام فعالیت این رسانه‌ها، ساترا در مراسمی از نمایندگان پلتفرم‌های فعال در این زمینه تقدیر کرد. این مراسم با حضور دکترسید محمدصادق امامیان رئیس ساترا و نمایندگان رسانه‌های آپارات، نماشا، MP4، ویدانه و دالفک، روز گذشته، سه‌شنبه مورخ ۱۴۰۰/۰۴/۰۸ در ساترا برگزار شد. 

شروعی مناسب برای نقش آفرینی در رویداد ملی انتخابات

در این مراسم دکتر امامیان ضمن تقدیر و تشکر از عملکرد رسانه‌ها گفت: هدف از این جلسه مستند کردن این تجربه و تقدیر از رسانه‌هاست. فارغ از نتیجه انتخابات، این همکاری برای ما به عنوان نهاد تنظیم‌گر و رسانه‌ها نکات قابل توجهی داشت. انتخابات امسال از جهاتی شروع خوبی برای آغاز این فعالیت شد و درواقع فرصت سعی و خطا را به ما داد. اگر انتخاباتی قطبی و پر تنش ایجاد می‌شد احتمالا برای شروع فعالیتی که درآن قدم قدم حرکت می‌کنیم تا ببینیم چقدر می‌توان در رابطه با آن مقررات و نوشت و آن‌ها را رعایت کرد با مشکلاتی مواجه می‌شدیم. وجود رسانه‌های بین‌المللی، رقابت و مواردی دیگر در این انتخابات هم می‌توانست باعث شود تا به انتخابات بی‌تعادلی برسیم اما به دلایل خاص محیطی و سیاسی مثل بحران کرونا و… انتخابات را از حالت قطبی شدن خارج کرد و ما از منظر رسانه‌ای شاهد انتخابات آرامی بودیم و تجربه‌ای کم چالش داشتیم. 

بهره‌وری از تجربیات برای آینده

امامیان در ادامه بیان کرد: نکته‌ای که می‌توان به آن نقد داشت این است که نامزدها زیر باراین سیستم و نظام نرفتند؛ به نظر می‌رسید آن‌ها حاضرند هزینه‌هایی را متقبل شوند و در پلتفرم‌ها کار خود را پیش ببرند اما متاسفانه بنا به چند دلیل این اتفاق نیفتاد. یکی زمان کوتاه تبلیغات انتخاباتی که عملا نامزدها از دسترسی به آنتن رسانه و امکانات عمومی و رایگان اشباع بوند؛ دو اینکه ستادها به اندازه کافی آماده و تجهیز نبودند تا از ظرفیت‌ها بهره لازم را ببرند و نکته سوم اینکه ما فعالیت خود را دیر شروع کردیم که بخشی از آن به قانون انتخابات باز می‌گردد اما می‌توان از این تجربه برای سال‌های آینده استفاده کرد. 

محوریت رسانه‌های بومی کشور

رئیس ساترا اظهار کرد: اتفاق مثبتی که باید به آن اشاره کرد امکانی بود که سازمان صدا و سیما روی پلتفرم تلوبیون ایجاد کرد؛ تفاوت این امکان با امکانات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر این بود که در تلوبیون زیرساخت‌ها نیز در اختیار نامزدها قرار می‌گرفت زیرا از جنس خدمات عمومی بود؛ بنابراین رسانه‌ها هم می‌توانند در آینده ارایه چنین امکاناتی را در برنامه خود داشته باشند. اتفاق مثبت دیگری که باید از آن یاد کرد این است که رسانه‌های داخلی و بومی کشور در این زمینه، محور بودند؛ ترکیب رسانه ملی، پلتفرم‌های مجازی سازمان و رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر فرصت را برای همه ستادهای انتخاباتی با سلایق مختلف فراهم کردند. 

کفایت توان رسانه‌ای کشور برای رفع نیازها

وی افزود: دو واقعیت در این زمینه غیر قابل انکار است، پلتفرم‌های بومی کشور، محور بحث‌های انتخاباتی کشور شدند و این ظرفیت را دارند که هر انتخاباتی را هر چقدر پرشورتر و از نظر رسانه‌ای پر تنش‌تر تحمل کنند همچنین زیرساخت‌هایی فراهم شد از جمله زیرساخت مقرراتی که بسیار مهم است. تمام کشور ستاد انتخابات، مرکز ملی فضای مجازی مجموعه قوه قضاییه و… در پی تدوین مقرراتی برای حوزه فضای مجازی بودند و عملا تنها مقننه‌ای که به موقع تدوین شد و به مرحله هم‌نظری رسید و قبل از شروع فعالیت‌های انتخاباتی به طور رسمی ابلاغ و برای اجرای آن سازوکارهایی درنظر گرفته شد و به شکل خوبی هم به مرحله اجرا رسید، مقرراتی بود که رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر آن‌ها را اجرا کردند. تصور می‌کنم زیرساخت‌های مقرراتی به علاوه تجربه و امکاناتی که این‌بار به طور خاص در بازپخش مناظره‌ها داشتیم می‌تواند ظرفیت مناسبی را برای سرمایه‌گذاری‌های آینده و نقش‌آفرینی‌های بیشتر فراهم کند؛ به عقیده من پیامی که قصد اتقال آن را داشتیم به خوبی محقق شد، آن هم اینکه توان رسانه‌ای کشور برای رفع نیازهای کشور کفایت می‌کند چراکه در زیرساخت فنی و آمادگی رسانه‌ها مشکل خاصی وجود ندارد. 

حداقل تخلفات در فعالیت رسانه‌ها

امامیان تاکید کرد: نکته مثبت آخر هم این بود که تقریبا تخلفات در این فعالیت به حداقل میزان خود رسیده بود؛ رسانه‌ها در بحث تخلفات نکته قابل ذکری را نداشتند که خیلی مهم است؛ تا حدود زیادی بی‌طرفی رسانه‌ها رعایت شد و مجموعه رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر به شکلی حرفه‌ای با جریان انتخابات مواجه شدند. 

نادیده گرفتن ضعف‌ها

رئیس ساترا در پایان گفت: البته ضعف‌ها را هم نباید نادیده گرفت؛ شروع دیرهنگام، نبود زیرساخت انتقال و اشتراک اطلاعات و ضعف‌هایی که به ساترا برمی‌گردد مانند دیرشدن فعالیت که باید برای برطرف کردن آن‌ها اقدام کرد. اتفاق مهمی شکل گرفته است و علیرغم اختلاف نظرات، اثر مستقیم و غیر مستقیم کرونا را در این فعالیت باید در نظر داشت. با تمام این شرایط عملکرد تمام رسانه‌ها در این زمینه قابل تقدیر است. 

در پایان با اهدای تقدیرنامه به نمایندگان رسانه‌های حاضر در مراسم توسط دکتر امامیان از این رسانه‌ها تقدیر شد.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز