خبرگزاری کار ایران

در آیین رونمایی از آلبوم «هزاران» مطرح شد؛

جانمایه موسیقی سنتی ایران ساز و آواز است/ ایران فقط جغرافیا نیست و هنرمندان هم میراث ما هستند/ عوامل آلبوم «هزاران» پایمردی کردند/پس از شجریان و عبدالوهاب شهیدی آواز زنده است/ بی توجهی به موسیقی در مناظرات دلیلی بر بی‌اهمیت بودن آن نیست

جانمایه موسیقی سنتی ایران ساز و آواز است/ ایران فقط جغرافیا نیست و هنرمندان هم میراث ما هستند/ عوامل آلبوم «هزاران» پایمردی کردند/پس از شجریان و عبدالوهاب شهیدی آواز زنده است/ بی توجهی به موسیقی در مناظرات دلیلی بر بی‌اهمیت بودن آن نیست
کد خبر : ۱۰۹۳۷۱۸

مراسم رونمایی از آلبوم «هزاران» امروز سه‌شنبه یکم تیرماه با حضور تعدادی از مسئولان و عوامل تولید این اثر موسیقایی در تالار رودکی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، مراسم رونمایی از آلبوم «هزاران» با حضور محمد اله‌یاری (مدیر کل دفتر موسیقی)، علی نیکنام (انزابی مدیرعامل انجمن موسیقی)، حمید صدری (دبیر جشنواره نواحی و مشاور معاون هنری وزیر ارشاد)، حمیدرضا نوربخش (مدیرعامل خانه موسیقی)، پوریا اخواص (خواننده)، حسین علیشاپور (خواننده)، مظفر شفیعی (خواننده)، سجاد مهربانی (خواننده)، مهدی امامی (خواننده) هادی منتظری (نوازنده)، در تالار رودکی برگزار شد. 

«سه گاه» به خوانندگی مجتبی عسگری به سبک جلال تاج اصفهانی، «بیات اصفهان» به سبک سلیمان خان امیر قاسمی به خوانندگی امیر اثنی‌عشری، شور به خوانندگی پوریا اخواص به سبک ادیب خوانساری، «چهارگاه» به خوانندگی مهدی امامی به سبک ابوالحسن اقبال آذر، «افشاری» به خوانندگی حسین علیشاپور به سبک منوچهر همایون پور، «همایون» به خوانندگی سجاد مهربانی به سبک رضا قلی ظلی قطعات مختلف آلبوم «هزاران» را تشکیل می‌دهند.

در ابتدای مراسم علی نیکنام (مدیرعامل انجمن موسیقی) گقت: سال گذشته موضوع تولید آلبوم «هزاران» در انجمن موسیقی مطرح شد و آقای علیشاپور مسئولیت فنی امور آن را به عهده گرفت و در ادامه کار آغاز شد.

جانمایه موسیقی سنتی ایران ساز و آواز است/ ایران فقط جغرافیا نیست و هنرمندان هم میراث ما هستند/ عوامل آلبوم «هزاران» پایمردی کردند/پس از شجریان و عبدالوهاب شهیدی آواز زنده است/ بی توجهی به موسیقی در مناظرات دلیلی بر بی‌اهمیت بودن آن نیست

آلبوم «هزاران» یکی از پروژه‌های جدی انجمن موسیقی است

نیکنام افزود: آلبوم «هزاران» صرفا یکی از پروژه‌های جدی انجمن موسیقی است و این روند تولیدات قطعا در آینده ادامه خواهد داشت و پس از برنامه‌ریزی‌ها درباره آن‌ها اطلاع‌رسانی می‌شود. در ادامه فعالیت‌های انجمن موسیقی در رابطه با برگزاری کنسرت‌های آنلاین نیز نیز کارهایی در حال انجام است که جزییات آن در آینده‌ای نزدیک اعلام خواهد شد. در رابطه با برگزاری جشنواره موسیقی جوان و موسیقی نواحی ایران هم اقداماتی صورت گرفته است و امیدوارم به واسطه این اتفاق گام موثری را در جهت رسیدن به اهدافمان برداریم. 

علی نیکنام در پایان صحبت‌هایش از محمد اله‌یاری مدیر کل دفتر موسیقی و مدیریت و عوامل بنیاد رودکی بابت حمایت‌ها و میزبانی مراسم آیین رونمایی آلبوم «هزاران» تشکر کرد. 

وی در بخش پایانی صحبت‌های خود از مدیریت بنیاد فرهنگی هنری رودکی، و همکارانش در انجمن موسیقی ایران بابت تلاش و همکاری‌های انجام گرفته قدردانی کرد. 

امیدوارم اوضاع بد موجود روی افکار و کارهای موسیقی‌دان‌ها تاثیر نگذارد

پس از شجریان و عبدالوهاب شهیدی آواز زنده است

در ادامه مراسم مظفر شفیعی نیز با حاضران صحبت کرد. او گفت: در یک سال و نیم اخیر اوضاع و احوال موسیقی به دلیل وجود بیماری کرونا بد بوده و امیدوارم این اوضاع بد روی افکار و کارهای موسیقی‌دان‌ها تاثیر نگذارد. 

شفیعی با اشاره به اینکه دو روز پیش متوجه آلبوم «هزاران» و تولید آن شده، گفت: از انجمن موسیقی بابت شروع این روند در تولید آثار، همچنین از خوانندگان، نوازندگان و دیگر عوامل آلبوم «هزاران» تشکر می‌کنم زیرا این کار بسیار پسندیده است و امیدوارم این روند ادامه داشته باشد. از دوستان هم می‌خواهم آواز را رها نکنند. 

مظفر شفیعی در ادامه گفت: پس از فوت استاد محمدرضا شجریان برخی نگران مقوله آواز و سرنوشت آن بودند، اما دوستان با تلاش‌های‌شان نشان دادند که آواز زنده است و ادامه دارد و مورد توجه است. 

شفیعی با اشاره به اینکه در یکی دوسال گذشته برخی از بزرگان موسیقی را از دست داده‌ایم گفت: متاسفانه امسال عبدالوهاب شهیدی را از دست دادیم و باید بگویم که ایشان بود که باعث شد به این عرصه بیایم. متاسفانه آقای علی مرادخانی یکی ازمدیران فرهنگی و متعهد نیز به تازگی از میان ما رفته‌اند اما یادشان همواره زنده است و از حضار می‌خواهم برای شادی روح ایشان فاتحه‌ای قرائت کنند. 

او در ادامه گفت: ابهت هنرمندانی چون زنده‌یادان شهیدی و شجریان دیگر نخواهد بود، اما باید به موسیقی ایرانی و آواز امیدوار باشیم، زیرا جوانان ما کارشان را با تعهد انجام می‌دهند و همواره در حال تلاش هستند. از طرفی امیدوارم اوضاع مالی هنرمندان بهتر شود تا به دلیل مشکلاتی که در پی دارد موسیقی و آواز را کنار بگذارند. 

شفیعی در پایان صحبت‌هایش گفت: از انجمن موسیقی بابت تولید آلبوم «هزاران» تشکر می‌کنم. من نیز یکی از اهالی موسیقی هستم و دوستان در ادامه روند تولیدات می‌توانند روی من نیز حساب کنید. مراقب باشیم کرونا بهانه نشود تا به واسطه آن از کار و موسیقی و بزرگداشت و تمجید بزرگان موسیقی غافل شویم. از آقای حمیدرضا نوربخش هم بابت حضور موثرش در خانه موسیقی ممنونم. از دفتر موسیقی هم بابت انجام امور مربوط به موسیقی طی یک سال و نیم گذشته ممنونم. 

در ادامه مراسم آیین رونمایی از آلبوم «هزاران» حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی نیز نکاتی را بیان کرد. 

 کار اصلی انجمن‌ها حمایت است

علاقه به موسیقی و ذائقه را، عادت‌ها تعیین می‌کنند

نوربخش گفت: من با اشتیاق به جلسات این‌چنینی می‌آیم به این دلیل که خودم را همین طایفه می‌دانم. موضوع دیگر اینکه اعتقاد دارم باید آثار و کارهای این‌چنینی بیشتر توجه کنیم. این فرصت را نیز مغتنم می‌شمارم و از حضور آقای نیک‌نام در انجمن موسیقی و انتشار آلبوم «هزاران» آغازی برای حمایت جدی از آثار با ارزش باشد. 

جانمایه موسیقی سنتی ایران ساز و آواز است/ ایران فقط جغرافیا نیست و هنرمندان هم میراث ما هستند/ عوامل آلبوم «هزاران» پایمردی کردند/پس از شجریان و عبدالوهاب شهیدی آواز زنده است/ بی توجهی به موسیقی در مناظرات دلیلی بر بی‌اهمیت بودن آن نیست

نوربخش با تاکید بر اینکه کار اصلی انجمن‌ها حمایت از اتفاقات است، گفت: معتقدم باید به این کارها توجه بیشتری کرد. به هر حال امیدوارم حضور آقای نیکنام در انجمن موسیقی و انتشار این آلبوم طلیعه‌ای برای حمایت جدی‌تر از آثار ارزشمند موسیقایی باشد چرا که این وظیفه نهادی چون انجمن موسیقی است که از این کارها حمایت کند. 

نوربخش در ادامه گفت: می‌دانیم بخش‌هایی از موسیقی نیاز به حمایت ندارد. این را هم در نظر داشته باشیم که همه گونه‌های موسیقی باید باشند و در همه دنیا همه سبک‌ها فعالیت دارند و باید همینطور هم باشد. در واقع ما نمی‌توانیم بگویم همه باید یک نوع موسیقی را گوش دهند یا فلان سبک باید بیش از بقیه مورد توجه باشد. اما این موارد نباید باعث شود، هویت خود را فراموش کنیم و امروز همین خطر ما را تهدید می‌کند. به نظرم اگر نهادها در کشور کارشان را درست انجام دهند و مردم جامعه هم آزاد باشند و هرچیز در جای خودش قرار داشته باشد، افراد هم در جای درستشان قرار می‌گیرند، اما در حال حاضر این سیکل معیوب است. 

نوربخش ادامه داد: اگر رسانه رسمی صدا و سیما وظیفه‌اش را نسبت به موسیقی انجام می‌داد و درست هم انجام می‌داد، باقی هم چنین بودند و کسی معترض نبود و هرکس کارش را می‌کرد. زمانی که هویت فراموش شود، مقولات ارزشمند به خطر می‌افتد و نسل جوان و مردم گوششان از موسیقی خوب فاصله می‌گیرد. 

مدیرعامل خانه موسیقی اذعان داشت: علاقه به موسیقی و ذائقه را، عادت‌ها تعیین می‌کنند و موسیقی هم همینطور است. به نظرتان چرا نسلهای قبل آواز دوست داشتند؟ آن‌ها هم جوان بودند اما موسیقی و آواز را دوست داشتند؛ زیرا آثار خوب و متعددی را شنیده بودند و از این طریق هم با شعر و ادبیات آشنا شده بودند. اگر توجه کنید پدر بزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها اشعار بسیاری را از بر بودند و حال نیز باید چنین باشد اما متاسفانه نیست. 

نوربخش گفت: ما نسبت به خیلی مسائل و موضوعات واکنش داریم و هر اتفاقی می‌افتد می‌گویم ایران کشور ماست و قدمت و تمدن دارد، اما ایران فقط جغرافیا نیست. هنرمندان و آثارشان بخشی از میراث ما هستند. جانمایه موسیقی سنتی ایران ساز و آواز است. آن هم چیزی که بداهه عرضه می‌شود. نوازنده و خواننده برای رسیدن به جایگاه باید آموزش ببیند و کار و تلاش و تجربه کنند. از طرفی هم قرار نیست مقولات گذشته را تکرار کنیم و این روند مورد توجه و خواسته بزرگان هم هست. خوانندگی کار سختی است و سال‌ها تجربه می‌خواهد، همانطور که نوازندگی اهمیت دارد، خوانندگی و آواز نیز با اهمیت است. 

وی گفت: عوامل آلبوم «هزاران» پایمردی کردند و بابت این ماندن و ادامه دادن مسیر از نوازندگان و خوانندگان اثر مذکور تشکر می‌کنم. از آقای اله‌یاری هم بابت حمایت‌هایشان از موسیقی ممنونم. ایشان فکور و باتدبیر است بی‌هیچ غرضی چتر حمایت را بر سر کل موسیقی گسترانیده است. آقای صدری هم همواره از موسیقی ارزشی و هویتی حمایت کرده‌اند و از ایشان و دیگر دوستان حاضر نیز کمال تشکر را دارم. 

در ادامه مراسم محمد اله‌یاری مدیرکل دفتر موسیقی نیز دقایقی با حاضران صحبت کرد. او گفت: احیای فرهنگ در جامعه ایرانی به زیربنای اقتصاد است و ما به این مورد توجه نداریم. 

جانمایه موسیقی سنتی ایران ساز و آواز است/ ایران فقط جغرافیا نیست و هنرمندان هم میراث ما هستند/ عوامل آلبوم «هزاران» پایمردی کردند/پس از شجریان و عبدالوهاب شهیدی آواز زنده است/ بی توجهی به موسیقی در مناظرات دلیلی بر بی‌اهمیت بودن آن نیست

بی توجهی به موسیقی در مناظرات دلیلی بر بی‌اهمیت بودن آن نیست

محمد اله‌یاری افزود: اینکه در مناظرات ریاست جمهوری به موسیقی توجه نشده دلیلی بر بی‌اهمیت موسیقی نیست. از طرف زمان برگزراری مناظره‌ها کم بود و کاندیداها بیشتر به مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم پرداختند. مطمئنم که تیم مدیریتی فرهنگی در دولت آینده برای حوزه فرهنگ و هنر برنامه‌های خوبی خواهد داشت و گام‌های خوبی در عرصه رونق اقتصادی در کسب و کارهای فرهنگی برداشته خواهد شد. 

مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد در ادامه گفت: طی یک سال و نیم گذشته متناسبت به بحران کرونا کارهایی انجام شده که یکی از آن‌ها حمایت از کنسرت‌های آنلاین بوده است. طی این روند به مرور کیفیت ضبط و تولید برنامه‌ها بالاتر رفته و ما نیز در پی این بوده‌ایم تا مخاطبان بیشتری اجراها را تماشا کنند. 

او ادامه داد: ما از انجام این کارها در ایام کرونا اهدافی داشته‌ایم. اول اینکه اندکی از هنرمندان فعال حمایت شود و دوم اینکه کاری کنیم تا مخاطبان بیشتری از این کارها دیدن کنند. البته طرح دیگری هم در انجمن موسیقی ایران داریم که حمایت از تولیدکنندگان آلبوم جدی است که به زودی جزییات آن اعلام می‌شود. یک طرح حمایتی دیگر هم در حوزه نوازندگان داریم که به زودی اطلاعات کامل آن ارائه خواهد شد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز