جمال رحمتی (کارتونیست و عضو هیئت داوران جشنواره تجسمی فجر)؛
جشنواره تجسمی فجر باید الگوی سایر جشنوارهها باشد
یکی از داوران سیزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر گفت: جشنواره تجسمی فجر باید مهمترین جشنواره تجسمی کشور باشد، به همین خاطر باید از هر لحاظ از اجرا تا سطح کمی و کیفی، برای جشنوارههای دیگر الگو باشد.
به گزارش ایلنا، جمال رحمتی (کارتونیست) که همراه با بهمن عبدی و مسعود بیضایی داوری رشته کاریکاتور را برعهده داشتند درباره کیفیت آثار این دوره گفت: جشنواره فجر آئینه جامعه است زیرا هر اتفاقی که در جامعه میافتد، اثرش در فجر دیده میشود. اگر همین مورد را در نظر بگیریم، میبینیم که در سالهای گذشته، به دلیل شرایطی که پیش آمد و اتفاقهایی که افتاد، افت وخیز در کمیت و کیفیت آثار به وجود آمد.
وی افزود: امسال شرایط بهتری داشتیم، کارتونیستهای نام آشنایی شرکت کرده بودند و آثار خوبی آمده بود اما به نظرم ظرفیت فجر بالاتر از اینهاست و انشالله در سالهای بعد شاهد حضور همه چهرههای سرشناس کارتون باشیم.
این هنرمند درخصوص معیارهای داوری توضیح داد: برای من هم فرم و هم محتوا مهم هستند. موضوعی که اولیه باشد اما اجرای ضعیف داشته باشد، از نظر من قابل قبول نیست همانطور که اگر یک موضوع ضعیف با تکنیک قوی کار شده باشد بازهم آن را نمیپذیرم. به نظر من فرم و محتوا در یک اثر باید هم وزن هم قرار بگیرند.
وی با اشاره به موضوع آثار بیان کرد: عمدتا دغدغههای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در کارها دیده میشد، حالا اینها یا محدوده ملی دارند یا جهانی. مسائلی مانند جنگ، فقر، معضلات اجتماعی و…
رحمتی درباره تاثیر جشنواره تجسمی فجر بر بدنه این حوزه اظهار کرد: جشنواره تجسمی فجر باید مهمترین جشنواره تجسمی کشور باشد، به همین خاطر باید از هر لحاظ از اجرا تا سطح کمی و کیفی، برای جشنوارههای دیگر الگو باشد. مجموعه این ویژگیها باید در حدی باشد که بتوان عنوان بهترین جشنواره را به آن اتلاق کرد. فکر میکنم در اجرا این اتفاق میافتد اما در بخش جلب مشارکت همگانی، بحث مقداری پیچیدهتر است.
وی ادامه داد: باید هنرمندان حس کنند که این جشنواره صرفا به هنر میپردازد و این موضوع خیلی مهمی است که در دورههای بعدی لحاظ شود. در مجموع با هرچیزی که آن را متعلق به گروه خاصی کند مخالف هستم.
این کاتورنیست تصریح کرد: گفتگو بین هنرها زمانی پیش میآید که امکان دیدار در وهله اول برای هنرمندان پیش آید، انشالله کرونا میگذرد و شرایط بهتر میشود تا هنرمندان بتوانند بر سر ایده تبادل نظر کنند.
سیزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر تا ۳۰ بهمن ماه به کار خود ادامه میدهد و بازدید از نمایشگاه این جشنواره به صورت حضوری با رعایت پروتکل هااز ساعت ۱۰ تا ۱۸ هر روز و همچنین مجازی در دسترس است.