کامبیز نوروزی:
نباید با بیدقتی باعثتوقیف یک روزنامه شد
هم از نظر حقوقی و هم از نظر روزنامهنگاری، این توقیف و هر توقیف دیگری را نمیپسندم، اما، در این مورد اخیر، اشتباهی بسیار غیرحرفهای و بیتوجهی به حساسیتهایی که یک روزنامهنگار حرفهای باید آنها را حتما ببیند، نقش بزرگی در این ماجرا داشت.
کامبیز نوروزی؛ روزنامهنگار و استاد حقوق مطبوعات؛ معتقد است: هرچند کسی حق ندارد تا آزادی مطبوعات را محدود کند و قطعا بجای توقیف راههای ملایمتری برای برخورد وجود دارد اما از منظر نقد درون صنفی ما باید بهعنوان روزنامهنگار دائم به خودمان اصول حرفهای و شرایط آزادی بیان را یادآوری کنیم تا از غفلتهایی که ممکن است دستاویزی برای توقیف مطبوعات شود؛ جلوگیری کنیم.
به گزارش خبرنگار ایلنا؛ کامبیز نوروزی با انتشار یاداشتی درباره توقیف روزنامه مردم امروز نوشت:
توقیف «مردم امروز» تأسف بار است. حتما اگرهم تخلفی رخ داده است راههای ملایمتری برای برخورد وجود دارد. دوستان از دیرباز از نگاه بنده حقیر نسبت به حقوق و آزادی مطبوعات آگاهی دارند. اما اجازه دهید این نقد جدی صنفی را به دوستان مردم امروز داشته باشم که آنچه تیتر یک و عکس یک روزنامه شد، بیاندازه غیرحرفهای و خطا بود و بگذریم که آیا ارزش داشت یانه. یک روزنامهنگار حرفهای قبل از هر چیز باید تاریخ و جغرافیای کلام را بشناسد. به سادگی میشد فهمید که درست بعد از شمارهای از شارلی ابدو که کاریکاتور پیامبر اسلام را منتشر کرد است، انتشار جمله «من شارلی ابدو» هستم چقدر مشکلساز است. صبح همان روز در جایی که دوستانی دیگری هم بودند با دیدن این صفحه یک، همگی نگران توقیف بودند. چگونه روزنامه خودش این نکته را قبلا ندید. اینجور بیدقتیهای غیرحرفهای و گاه غیرمسئولانه را نمیتوان به نقد و نظر نکشید. به این نقدها و بسنده کردن به مرثیه یا حماسهسرایی کمکی به توسعه روزنامهنگاری کشور نمیشود. من هم از نظر حقوقی و هم از نظر روزنامهنگاری، این توقیف و هر توقیف دیگری را نمیپسندم، اما، در این مورد اخیر، اشتباهی بسیار غیرحرفهای و بیتوجهی به حساسیتهایی که یک روزنامهنگار حرفهای باید آنها را حتما ببیند، نقش بزرگی در این ماجرا داشت. وقتی یک راننده هرچندماه یکبار تصادف میکند، لابد رانندگی را خوب نیاموخته است.