مقدمه و موخره محمد سلطانیفر درباره پیشنویس لایحه سازمان نظام رسانهای / ۷ /
پیشنویس، خط بطلان بر فعالیت آزاد مطبوعات است
تصویب و اجرای این پیشنویس، خط بطلانی بر فعالیت آزاد و مستقل مطبوعات کشور خواهد کشید. این پیشنویس، مطبوعات را به بولتن تبلیغاتی دولت تبدیل میکند. این متن چنان محدودیتهای قانونی برای روزنامهنگاران ایجاد خواهد کرد که در تاریخ صد ساله روزنامهنگاری در ایران بیسابقه است.
محمد سلطانیفر(مدیرکل دفتر مطالعات و برنامهریزی رسانه) در ابتدای ششمین سری از سلسله نشستهای تخصصی دفتر مطالعات برنامهریزی رسانه با موضوع نقد و بررسی پیشنویس لایحه سازمان نظام رسانهای برخی نقدهای وارد شده بر لایحه سازمان نظام رسانهای را برشمرد: این پیشنویس از بنیان محل اشکال است و با آزادی رسانه سازگاری ندارد. عبارت " غیردولتی " در این پیشنویس، روشن و شفاف نیست. ضرورت تعریف منافع ملی و امنیت ملی به منظور پیشگیری از هرگونه سوءبرداشت. شائبه دولتی بودن سازمان نظام رسانهای باید برطرف شود.
به گزارش خبرنگار ایلنا؛ سلطانیفر گفت: مجمع عمومی باید بالاترین رکن سازمان باشد، نه شورای عالی. در ترکیب هیأت صدور پروانه روزنامهنگاری، صلاحیت حداقلی هم برای روزنامهنگار در نظر گرفته نشده است. ضمانت اجرایی درخصوص حقوق روزنامهنگاران دیده نشده است. باتوجه به ضعف بنیه مالی روزنامهنگاران، دولت باید مکلف به تأمین بودجه این سازمان شود. سهم دولت در مفاد این پیشنویس، بیش از روزنامهنگاران است.
وی افزود: مسائل و مشکلات صنفی روزنامهنگاران از قبیل بیمه، مسکن، امنیت شغلی و… در این پیشنویس دیده نشده است. تصویب و اجرای این پیشنویس، خط بطلانی بر فعالیت آزاد و مستقل مطبوعات کشور خواهد کشید. این پیشنویس، مطبوعات را به بولتن تبلیغاتی دولت تبدیل میکند. این متن چنان محدودیتهای قانونی برای روزنامهنگاران ایجاد خواهد کرد که در تاریخ صد ساله روزنامهنگاری در ایران بیسابقه است.
سلطانیفر گفت: این پیشنویس برآینده همه طرحهای ناموفق و ردشده پیشین است. کمکهای دولت و شهرداریها برای تأمین بودجه سازمان نظام رسانهای، با مستقل بودن این سازمان منافات دارد. وقتی دولت اراده با قدرتی برای بازگشایی انجمن صنفی روزنامهنگاران ندارد، مطرح کردن این پیشنویس، نمک پاشیدن روی زخم روزنامهنگاران است. این پیشنویس چوب لای چرخ فعالیت تشکلهای صنفی روزنامهنگاران است.
وی افزود: وظایف اصناف مختلف توسط خود آنان در چارچوب قانون نوشته میشود. به نظر میرسد این پیشنویس متنی نیست که روزنامهنگاران درباره نحوه فعالیت خود انتظار دارند.
وی در انتهای جلسه نیز ۴ پیشنهاد مبنی بر این لایحه داد: اول اینکه با همین روند با همفکری روزنامهنگاران به پیشنویس برسیم تا تصویب شود. دوم قالب این لایحه را که با بیتفاوتی روزنامهنگاران همراه است، ما نیز سکوت کنیم سوم اینکه لایحه را در برنامه جامع رسانه اطلاعرسانی بگنجانیم و چهارم اینکه ضمن طرح لایحه موضوعاتی را دنبال کنیم که با تاخیر در تصویب این لایحه، این نگرانیها رفع میشود.