کسری نوری؛ جدیترین منتقد پیشنویس لایحه سازمان نظام رسانهای / ۶ /
لایحه از درون نهاد امنیتی درآمده / ترس رسانهها واقعیست
یکی از نگرانیها؛ پنهان کاریهاست. این لایحه حاصل زحمت چه کسانی است؟ اصرار بر این پنهانکاری باعثکدورتها میشود. در فضای پرابهام و حدس و گمان مسیرها منحرف میشود و به بیراهه میرود و آلوده میشود.
ششمین سری از سلسله نشستهای تخصصی دفتر مطالعات برنامهریزی رسانه با موضوع نقد و بررسی پیشنویس لایحه سازمان نظام رسانهای با یک منتقد سرسخت برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا؛ کسری نوری(روزنامهنگار و سردبیر روزنامه شهروند) با بیان این موضوع که همه این حرفها زده شده و تکرار مکررات نمیکنم؛ گفت: این حرفها اسباب کدورتها و دلخوریها شده است. من از دغدغهها صحبت میکنم و برای جامعه رسانهای مخصوصا مطبوعات متاسفم که نسبت به سرنوشت خودشان بیتفاوتند زیرا این لایحه به آینده شغلی و زندگی ما مربوط میشود. در این میان بیتفاوتی آزاردهندهای حاکم است. برای من این موضوع مبهم است در تیتر نوشته شده پیشنویس قانون آیا این قانون است؟ یا طرح یا لایحه؟ و این ایجاد نگرانی میکند چیزی که هنوز تصویب نشده است؛ قانون نیست. یکی دیگر از نگرانیها؛ پنهان کاریهاست این لایحه حاصل زحمت چه کسانی است؟ اصرار بر این پنهانکاری باعثکدورتها میشود. در فضای پرابهام و حدس و گمان مسیرها منحرف میشود و به بیراهه میرود و آلوده میشود.
نوری گفت: روح کلی این پیشنویس بسیار حکومتی است. جامعه ما سایه سنگین حکومت را در خصوصیترین حریم زندگی خود حس میکند. شرایط فضای رسانهای کشور سالم و خوب نیست و چنین پیشنویسی حق آزادی بیان را ضایع میکند.
رسانهها خودسانسوری دارند طرح این لایحه به این موضوع کمکی نمیکند. من حس میکنم این لایحه از درون یک نهاد امنیتی درآمده است.
وی افزود: روح کلی این لایحه محدودیت است و من جسارت به گمانهزنی میکنم و نگاه آن ما را به سمت آزادی بیان نمیبرد و این آزاردهنده است. خود رسانهها با هم به زبان مشترکی نرسیدهاند و با آمدن این پیشنویس کار دشوارتر شده و نگرانیها بیشتر. همچنین با نگاه بر سخنان رئیس جمهور که از صحبت کردن در باره این لایحه گذشتند؛ میتوان فهمید که تصمیمها گرفته شده است.
نوری با بیان این مطلب که؛ از نیت خیر انتظامی تردیدی ندارم ولی خواهش میکنم حق بدهید که نگران باشیم؛ افزود: اگر این لایحه به مجلس برود چه تغییراتی میکند دیگر از کنترل خارج میشود و همه ما ناچار به تن دادن به محدودیتهای بیش از حد رسانه خواهیم شد.
وی گفت: ما ملا نقطهای نیستیم اما بالاخره باید به صحبتها اهمیت داده شود.
نوری در پاسخ به کواکبیان نیز گفت: چه کسی گفته است که هیچ قانونی در مورد مطبوعات نداریم. آیا قانونی بالاتر از قانون اساسی است که از آزادی بیان دفاع میکند و همچنین ما سالهاست که اسیر این هستیم که قانون بد بهتر از نداشتن قانون است. تا کی آزمون و خطا انجام دهیم. نویسندگان این لایحه و منتقدان در جلسهای جمع شوند و در مورد آن صحبت کنند تا این ابهامات برطرف شود تا نیاز به گمانهزنی نباشد. بحثما سیاهنمایی نیست واقعیت؛ ترسی است که در رسانهها وجود دارد.