خبرگزاری کار ایران

زارع خبرداد:

نقشه‌راه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فارس تدوین می‌شود/ اجرای طرح پایلوت تامین علوفه دام

نقشه‌راه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فارس تدوین می‌شود/ اجرای طرح پایلوت تامین علوفه دام
کد خبر : ۸۴۴۱۹۳

رئیس‌مرکز تحقیقات و آموزش‌کشاورزی و منابع طبیعی فارس از تدوین نقشه راه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس برای اولین بار در کشور خبرداد .

به گزارش ایلنا، ابراهیم زارع امروز یکشنبه 17 اذرماه در جمع خبرنگاران گفت: نقشه راه را با ویژگی برنامه تحقیقاتی ۵ سال آینده و براساس مسئله یابی و مشکل محور تنظیم کرده ایم .

به گفته زارع این نقشه راه می‌تواند محور پایان‌نامه دانشجویان باشد و با این روش تمام فعالیت‌های پژوهشی مسئله محور می شود.

وی ادامه داد: نقشه راه برای ۱۷ محصول از جمله گندم و جو، ذرت، کلزا، انار، مرکبات، زیتون،  انگور، خرم، گیاهان دارویی، گلخانه و.... است که روز چهارشنبه رونمایی می شود.

به گفته زارع در سال گذشته ۴۳۵ مورد بازدید از بخش‌های مختلف کشاورزی و باغبانی صورت گرفته و همچنین۴۳۹ مورد کارگاه آموزشی صرفا برای کشاورزان برگزار شده است.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس با اشاره اینکه پژوهش، آموزش، ترویج، تولید محصولات فناورانه،نظارت و ذخایر ژنتیکی جزو ماموریت اصلی این مرکز است، گفت: در قالب ۱۰ بخش پژوهشی اقدامات پژوهشی مرکز با هدف اصلاح و تهیه نهال و بذر با رویکرد تحقیقات به نژادی و به زراعی در استان انجام می شود.  

وی عنوان کرد: اقدامات پژوهشی مرکز  عمدتا بر روی غلات است و پایگاه اصلی مرکز تحقیقات در دو شهرستان داراب و زرقان ۲ است.

  وی با بیان اینکه در مراکز تحقیق هرسال ۱۰ رقم جدید معرفی می شود؛ یادآور شد:  همچنین اصلاح بذر چغندر قند،  مسائل به نژادی و به زراعی را مدنظر داریم و  تاکنون چندین رقم جدید معرفی شده است. زارع در خصوص ارقام چغندر قند داخلی گفت: درواقع  با ارقام خارجی رقابت می کنیم.  

به گفته وی همچنین تحقیقات خاک و آب در زمینه مختلف خاک شناسی و تغذیه گیاهی فعالیت دارد و  بخش گیاه پزشکی در زرقان بر روی مدیریت آفات و علف های هرز کار می کند. 

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس عنوان کرد: از چندسال گذشته بحث کاهش مصرف سموم، تولید محصول و نهال سالم جز وظایف این بخش بوده است.

زارع با بیان اینکه تحقیقات فنی مهندسی در سه زمینه آبیاری، صنایع غذایی و ماشین های کشاورزی در زرقان نیز فعال است؛ خاطرنشان کرد: در شیراز نیز ۴ بخش علوم دام، منابع طبیعی و گیاهان دارویی، بخش حفاظت خاک و آبخیزداری، بخش اقتصادی اجتماعی و ترویجی بخش کشاورزی فعال است.

به گفته زارع همچنین در زمینه آموزش تا سال گذشته در ۴ زمینه علمی کاربردی آموزش کارکنان، کارشناسان، بهره برداران  و مراکز علمی کاربردی فعالیت داشتیم که امسال بخش علمی کاربردی حذف شده است. 

وی با بیان اینکه درحال حاضر ۳۶۱ پروژه پژوهشی در مرکز در حال انجام است، عنوان کرد:در یکسال اخیر ۱۳۹ مقاله ،۸ کتاب و ۲ ثبت اختراع داشته ایم.  

*معرفی 29 رقم جدید درسال جاری

همچنین معاون پژوهشی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس نیز با بیان اینکه تولید خوراک دام و طیور در داخل کشور با هدف تولید محصول سالم و کاهش مصرف آنتی بیوتیک مدنظر است؛ بیان کرد: این شیوه نیز برای پرورش مرغ تخم گذار و جوجه گوشتی انجام شده است. 

محسن بذرافشان با بیان اینکه بخشی از علوفه دام از خارج وارد می شود؛  از طرح پایلوت تامین  علوفه دام  خبرداد .

وی با اشاره به افزایش عملکرد مرکبات و  ویژه لیمو با هدف کاهش مصرف کود، عنوان کرد:این آزمایشات انجام شده و نتایج بسیار خوبی داشته است.

بذر افشان با تاکید بر استفاده از مواد زیستی و بیولوژیک  در تولید محصولات  گفت: امسال ۲۹ رقم مختلف گندم، جو، ذرت، کلزا، پنبه و... در سطح کشور معرفی کردیم.  وی با اشاره به 250 مورد نمونه برداری و بازدید از کودهای تولیدی در سطح استان عنوان کرد:  همچنین2/5 میلیون اصله نهال برای باغات جدید بررسی شد  و ۴۵ هزار تن بذر گواهی شده صورت گرفته است

* آموزش بهره برداران با دوره خاص بازار پسند و تقاضا محور

 معاون آموزشی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس نیز گفت: آموزش رسالت اصلی مرکز تحقیقات، کشاورزی و منابع طبیعی  فارس است که  بر چند محور آب، اشتغال زایی، حفظ محیط زیست و امنیت غذایی و محصول گواهی شده است. 

آرمان بخشی  خاطرنشان کرد: در سه حیطه تربیت و آموزش در رشته های کشاورزی مدنظر است و بعد از ۱۴ سال پیگیری واحد آموزش علی آباد در شهرستان پاسارگاد به صورت شبانه روزی به عنوان برند ملی سال گذشته احیا و در رشته های امور زراعی و دامی هنرستان شبانه روزی دارد. 

وی با اشاره به قانون افزایش بهره وری در بخش کشاورزی و منابع طبیعی گفت: این اجازه  به مرکز تحققیات داده شده است که هیچ دانشجویی بدون دوره کارآموزی فارغ التحصیل نشود.

بخشی افزود: آموزش بهره برداران با دوره خاص بازار پسند و تقاضا محور نیز جز محورهای کار است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز