رئیس مرکز تحقیقات، تعلیمات و حفاظت فنی کشور:
جایگاه مسئولان ایمنی در بنگاه های اقتصادی تثبیت شده است/ مغفول ماندن بخش آموزش در حوزه کارگری
رئیس مرکز تحقیقات، تعلیمات و حفاظت فنی کشور با اشاره به اعتباربخشی و تعالی مسئولان ایمنی در سطح کشور گفت: تاکنون اقدامات زیادی در این زمینه صورت گرفته و جایگاه مسئولین ایمنی در بنگاه های اقتصادی تثبیت شده است.
به گزارش ایلنا و به نقل از روابط عمومی اداره کل تعاون ، کار و رفاه اجتماعی استان فارس ، امیر عباس پرکنی در جمع اعضاء کانون سراسری انجمن های صنفی مسئولین حفاظت فنی ، ایمنی و بهداشت کار گفت : مرکز تحقیقات با چهار حوزه تخصصی از قبیل برنامه ریزی و سیاست گذاری حوزه ایمنی و بهداشت کار ، ایمن سازی محیط ،سالم سازی محیط کار ، سیاست گذاری و اجرای آموزش ایمنی راه اندازی شده است .
پرکنی افزود : با توجه به گستردگی موضوع و عدم تکافو امکانات سخت افزاری و نرم افزاری و نیروی شاغل در مرکز ، دو سیاست سرلوحه اقدامات امور قرار گرفت که تشکیل گروه های تحقیقاتی ، اعتبار بخشی و تعالی جایگاه مسئولین ایمنی کشور بود .
وی افزود : درخصوص اعتبار بخشی و تعالی مسئولان ایمنی در سطح کشور اقدامات زیادی صورت گرفته و جایگاه مسئولین ایمنی در بنگاه های اقتصادی تثبیت شده است .
رئیس مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار گفت : تشکل صنفی تخصصی مسئولین ایمنی با همکاری و حمایت وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی تشکیل یافته و به عنوان یک زیر مجموعه از وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی ایفای نقش می کند .
پرکنی با بیان اینکه امروز مجموعه های کارگری و کارفرمایی با هم افزایی میتوانند موضوع آموزش را به مقصد برسانند چرا که بخش آموزش مغفول مانده است.
وی افزود : اهتمام به یادگیری در بدنه انجمن صنفی مسئولین ایمنی و متخصصان موجود در این امر و آموزش جامعه هدف موجود در مجموعه ها میتواند ایفای نقش انجمن صنفی در راستای صیانت از جامعه کار کشور باشد .
پرکنی در ادامه افزود : مرکز تحقیقات فصل نوینی را شروع کرده و سیاست ها و برنامه ریزی به صورت جدی دنبال می کند و بستر تفاهم نامه های زیادی آماده شده و اقدامات آنها صورت گرفته و بزودی شاهد اجرای آنها خواهیم بود .
رئیس مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار کشور همچنین از رونمایی سامانه جامع آموزش ایمنی کشور در دی ماه سال جاری خبر داد .
سهراب مختاری مدیر کل تعاون ، کار و رفاه اجتماعی استان فارس در ادامه گفت : نقش تشکلات کارگری و کارفرمایی بویژه تشکلات تخصصی مانند انجمن صنفی مسئولین حفاظت فنی و بهداشت کار بسیار زیاد است.
سهراب مختاری گفت : تا زمانی که تغییر رفتار فردی صورت نگیرد ، تغییر رفتار جمعی در راستای کاهش حوادث در کارگاه ها محقق نمی شود و این به دلیل تغییر نیافتن بینش متصدیان و مدیران بوده که بخشی ناشی از عدم آموزش های مناسب است و در این زمینه کلید اصلی کاهش حوادث پرداختن به آموزش موثر و کارآمد برای کارگران ، سرپرستان و کارفرمایان است که نقش هدایت و راهبری مرکز تحقیقات و تعلیمات و حفاظت فنی و بهداشت کار در خصوص مراکز آموزشی دارای مجوز بسیار موثر است .
مختاری همچنین از آمادگی اداره کل تعاون،کارورفاه اجتماعی استان فارس برای هرگونه همکاری برای استاندارد سازی مکان و تجهیزات استاندارد و همخوانی آنها با محتوای آموزشی مدرس ها و بازآموزی مدرسین و رتبه بندی آنها خبر داد .