جمالینژاد:
گردشگری منبع مناسبی برای ایجاد درآمدهای پایدار شهرداری است
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستائی وزیر کشور، گردشگری را یکی از مهمترین منابع ایجاد درآمد پایدار برای شهرداریها دانست و تاکید کرد: شهرداریها با ایجاد و تقویت زیرساختهای گردشگری علاوهبر کسب درآمد پایدار میتوانند به اشتغالزایی و رونق فضای کسب و کار در شهر هم کمک کند.
به گزارش ایلنا، مهدی جمالینژاد که صبح امروز از پروژههای عمران شهری شهرستان سپیدان بازدید میکرد، با بیان مطلب فوق گفت: وجود جاذبههای طبیعی منحصربفرد در شهرستان سپیدان برای جذب گردشگر و طبیعت خاص این منطقه که در هر فصل، آب و هوایی متنوع دارد، این ظرفیت را دارد که تعداد گردشگران این منطقه را به چند برابر افزایش دهد.
وی با بیان اینکه با توجه به محدودیتهای مالی دولت برای کمک به شهرداریها، این نهادهای عمومی غیردولتی باید بیشتر از قبل در زمینه شناسایی درآمدهای پایدار و جذب سرمایهگذار برنامهریزی کند، اظهار داشت: جذب گردشگر نیازمند ایجاد زیرساختهای لازم است و شهرستان سپیدان و شهر اردکان ظرفیتهای بالایی برای جذب سرمایهگذاران داخلی و خارجی دارد تا به یکی از قطبهای گردشگری جنوب کشور تبدیل شود.
این مقام مسئول ادامه داد: بنابراین در وضعیت کنونی که تقویت زیرساختهای گردشگری به عنوان منبع مالی پایدار میتواند شهرداریها را از بحران اقتصادی با موفقیت عبور دهد، ابعاد مختلف توسعه گردشگری شهری باید بیش از قبل مورد توجه شهرداران و شوراها قرار گیرد تا با تغییر نگاه، تولید درآمد در شهرداریها نهادینه شود.
جمالینژاد افزود: حمایت از گردشگری شهری و روستایی از اولویتهای سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور است و تلاش میکنیم برخی موانع حقوقی و مشکلات پیشروی این توسعه این موضوع و همچنین سرمایهگذاری در این مبحث را در همکاری با سایر دستگاهها رفع کنیم تا به رونق گردشگری خللی وارد نشود.
وی اضافه کرد: شهرداریها و دهیاریها و شوراهای اسلامی شهر و روستا در همفکری با استانداریها و ادارات استانی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری باید بهطور جدی وارد عرصه برنامهریزیهای اصولی و دقیقی برای تقویت زیرساختهای صنعت گردشگری شهری و روستایی، ایجاد مجتمعهای رفاهی - اقامتی و بازارچههای محلی برای ارایه محصولات بومی و صنایع دستی، توسعه بومگردی و کویرگردی، ایجاد پیادهراهها و معابر ویژه برای دوچرخهسواران با هدف ایجاد درآمد پایدار و اشتغال شوند.
رییس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور توسعه گردشگری شهری را نیازمند نگاههای جدید مدیریتی، رویکرد انسانمحور در پروژههای شهری، برنامهریزی برای اطلاعرسانی همهجانبه و کارآمد و حضور موثر در فضای مجازی، تقویت و ایجاد زیرساختهای گردشگری شهری با بهرهگیری از مشارکتها و منابع مردمی و صاحبان ایدههای خلاقانه و استارتآپها و حضور جوانان شهرها در این حوزه دانست.
همچنین در بازدید از پروژههای عمران شهری شهرداریهای اردکان، هماشهر و بیضاء بر ضرورت تکمیل طرحهای نیمهتمام و عدم آغاز طرحهای جدید، توجه به جذب سرمایهگذار، تقویت رویکرد انسانمحور در پروژهها و برنامهریزی برای تقویت و ایجاد زیرساختهای گردشگری شهری تاکید کرد.