سوم الی پنجم بهمن؛
برگزاری شانزدهمین دوره کنگره قلب و عروق خاورمیانه در شیراز
هشتمین همایش مداخلات پیچیده قلبی برگزار می شود
شانزدهمین دوره کنگره قلب و عروق خاورمیانه و هشتمین همایش مداخلات پیچیده قلبی از سوم تا پنجم بهمن امسال در شیراز برگزار میشود.
به گزارش ایلنا، رئیس شانزدهمین دوره کنگره قلب و عروق خاورمیانه و هشتمین همایش مداخلات پیچیده قلبی در شیراز امروز ٢٤دیماه در یک نشست خبری گفت: این کنگره با محوریت پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی و تحقیقات انجام شده در این زمینه، به مدت سه روز در شیراز برگزار میشود.
دکتر محمدجواد زیبائینژاد با بیان اینکه شعار محوری کنگره امسال با عنوان «از پیشگیری تا مداخله در زمینه بیماریهای قلبی عروقی» است، افزود: در این کنگره تلاش میشود که تحقیقات در مسیر پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی پیشرود.
رییس مرکز تحقیقات بیماریهای قلب و عروق دانشگاه گفت: دیابت، فشار خون، چربی خون و چاقی، بهعنوان چهار فاکتور خطرزا در بیماریهای قلبی عروقی است که در این کنگره نیز به بررسی آخرین تحقیقات برای کاهش فاکتورهای خطرزا در این بیماری پرداخته میشود.
وی ادامه داد: آخرین روشهای جراحی، مداخلات قلبی، درمان بیماریهای قلبی عروقی، استفاده از دریچههای مصنوعی، درمان با استفاده از آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی، ازجمله محورهای موردبحث در این کنگره به شمار میرود.
زیبایینژاد با بیان اینکه تاکنون ٧۵ مقاله به دبیرخانه کنگره ارسال شده که از این تعداد، ٦٠ مقاله پذیرفته شده است که در کنار گفتوگوهای علمی، مورد نمایش قرار میگیرد، افزود: این کنگره در دو نوبت صبح و عصر و با سخنرانی نزدیک به ١٣٠ سخنران از اساتید دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی کشور و همزمان با برگزاری کارگاههای آموزشی برگزار میشود
رییس شانزدهمین دوره کنگره قلب و عروق خاورمیانه و هشتمین همایش مداخلات پیچیده قلبی در شیراز گفت: در این کنگره، از محققان جوان زیر ٤٠ سال و فعال در زمینه طرحهای پژوهشی، پیشگیری، تشخیص و درمان بیماریهای قلبی عروقی، محقق برتر در زمینه پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی و نیز از بهترین پایاننامههای چهار سال گذشته در مورد بیماریهای قلبی عروقی، با اهدای جوایز تقدیر میشود.
وی همچنین از انجام مطالعات علمی بیماری قلب و عروق در مرکز تحقیقات قلب و عروق دانشگاه، با همکاری مرکز تحقیقات قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی فسا در بین افراد ٤٠ تا ٧٠ سال شیراز و مردم روستاهای اطراف فسا خبر داد و افزود: نتایج بهدست آمده با کمک هوش مصنوعی، از نظر پژوهش به جهت برنامهریزی برای کاهش سکتههای قلبی و کاهش بستری شدن بیماران در سیسی یو و آی سی یو مراکز درمانی برای ١٠ سال آینده است.
زیبایینژاد باتوجهبه مطالعات انجام شده در جمعیت ٤٠ تا ٧٠ شهری شیراز و روستایی فسا، گفت: شانس وقوع سکتههای قلبی در ١٠ سال آینده در جمعیت روستایی، کمتر از جمعیت شهری است که عوامل بسیاری در این امر موثر است.
دسترسی آسان به وسایل حملونقل و ریلی، چالشهای شغلی، کمتحرکی، استفاده بیشازاندازه از فستفودها و غذاهای آماده، مصرف ناکافی سبزیجات و لبنیات، از عوامل تاثیرگذار در افزایش شانس ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی و بروز سکتههای قلبی در جمعیت شهری به شمار میرود که زیبایینژاد به آن اشاره کرد.
رییس مرکز تحقیقات بیماریهای قلب و عروق دانشگاه افزود: همچنین تغییر شیوه زندگی با افزایش تحرک بدنی، کاهش وزن و مصرف صحیح گروه غذایی سبزیجات و لبنیات و پروتئینها، میتواند از ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی و بروز سکتههای قلبی پیشگیری کند.
این همایش به همت مرکز تحقیقات بیماریهای قلب و عروق دانشگاه و با همکاری معاونت بهداشت و معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شیراز و مشارکت مراکز تحقیقاتی قلب و عروق دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی کشور برگزار می شود.