محمد لطیف حسینی نسب

مریوان پایتخت کلاش جهان

استان کردستان دارای طبیعتی بکر و خدادادی است که متناسب با همین ظرفیت، نوع غذا و پوشاک و ... مردم منطقه هم تحت تاثیر قرار گرفته است.

کلاش همان گیوه محلی یا پای افزار کُردی است که صدها سال پیش مردم این منطقه از الیاف طبیعی آن را ساخته و استفاده کرده‌اند.کلاش، پاپوشی است که زیبایی لباس کُردی را در تن مردان کُرد، صدچندان می‌کند به طوریکه مردانی که لباس کُردی می‌پوشند حتما از این پاپوش هم استفاده می‌کنند.

استان کردستان خواستگاه کلاش است و مردان و زنان در مناطقی همچون مریوان، سروآباد، اورامان و... به بافتن آن مشغول هستند.این نوع کفش پای چپ و راست آن مشخص نیست. رنگ‌های به کار برده در آن اکثرا، سفید، آبی و قرمز است اما بنا به درخواست خود خریدار هم می‌توان رنگ مورد علاقه وی را درست کرد.این نوع گیوه، بیشتر برای مردان کاربرد دارد اما نوع زنانه آن هم بافته شده و مورد استفاده قرار می گیرد. به دلیل دارا بودن شاخصه‌های لازم در مریوان، ثبت ملی کلاش به نام این شهر در سال 94 انجام شد که در مرداد ماه امسال هم سه نفر از ارزیابان بین المللی برای بررسی ثبت جهانی این صنعت به مریوان سفر کردند و زیرساخت های لازم را در این شهر مورد بررسی قرار دادند.

 

عکاس: محمد لطیف حسینی نسب
کد خبر : ۱۱۷۷۹۶۸