رئیس مجمع واردات در گفت وگو با ایلنا:
اکثر واردات مواد اولیه مربوط به کارخانجات خودروساز است
البته در صورتی که سرمایه در گردش کارخانجات تامین شود و استفاده از این مواد اولیه منجر به تولید محصولاتی با ارزش افزوده بالاتری شود و بتوان این کالاها را صادر کرد واردات ۹۲ درصدی مواد اولیه مفید خواهد بود در غیر این صورت بنده مخالف این میزان از واردات مواد اولیه هستم.
رئیس مجمع واردات گفت: اکثر واردات مواد اولیه طی ماههای گذشته مربوط به قطعات خودرو و کارخانجات خودروساز بوده است.
محمدحسین برخوردار، رئیس مجمع واردات در گفت وگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به میزان واردات طی ماههای گذشته، اظهار داشت: ۹۲ درصد از واردات مربوط به واردات مواد اولیه بوده است که اکثر آنها مربوط به کارخانجات خودرو ساز بوده است.
وی افزود: البته در صورتی که سرمایه در گردش کارخانجات تامین شود و استفاده از این مواد اولیه منجر به تولید محصولاتی با ارزش افزوده بالاتری شود و بتوان این کالاها را صادر کرد واردات ۹۲ درصدی مواد اولیه مفید خواهد بود در غیر این صورت بنده مخالف این میزان از واردات مواد اولیه هستم.
برخوردار در پاسخ به این پرسش که چرا در خصوص کالاهایی نظیر شکلات وآدامس های خارجی که با سلامت مردم سر و کار دارد و عمدتا از سوی دستفروشان با قیمتهایی بسیار پایین به فروش می رسد نظارتی صورت نمی گیرد، گفت: متاسفانه این گونه محصولات که به تاریخ انقضاء نزدیک هستند از سمت کشورهایی نظیر ترکیه و دبی با قیمتهای بسیار نازل از سوی افراد سود جو خریداری می شود و از مبادی غیر قانونی وارد کشورمی شود.
رئیس مجمع واردات تصریح کرد: متاسفانه در این زمینه هیچ نظارتی از سوی وزارت بهداشت وجود ندارد وبه دلیل حجم کوچک این نوع خوراکی ها این کالاها به راحتی قابل حمل بوده و قاچاق پذیرند و اداره استاندارد و وزارت بهداشت هیچ نظارتی بر آنها ندارند این در حالی است که این موضوع با سلامت جامعه گره خورده است ودر صورتی که تعرفه مناسبی برای آن در نظر گرفته شود و از سوی واردکنندگان شناسنامه دار این محصولات وارد کشور شود دیگر شاهد قاچاق این محصولات نخواهیم بود.
به گزارش ایلنا، سخنان اخیر رئیس مجمع واردات در حالی است که مشاهدات عینی در مصرف کالا و آمار گمرک مغایر با این موضوع است که ۹۲ درصد واردات طی ماههای گذشته تنها مواد اولیه بوده است!