خبرگزاری کار ایران

معاون وزیر کشاورزی:

بخش کشاورزی به منابع مالی بیشتری نیاز دارد

بخش کشاورزی به منابع مالی بیشتری نیاز دارد
کد خبر : ۱۸۸۸۸۰

هفته گذشته رئیس جمهوری با ارایه گزارشی از بخش کشاورزی به مقام معظم رهبری مبلغ ۸ میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی را برای کنترل آب های مرزی به این بخش اختصاص داد که این مبلغ به مدت ۴ سال از صندوق توسعه ملی برداشت خواهد شد.

معاون برنامه ریزی وزیر جهاد کشاورزی تعیین نرخ سود ۲۲ درصدی را برای بخش کشاورزی خطرناک دانست و گفت: بخش کشاورزی با این نرخ با مشکلات عدیده ای مواجه خواهد شد که به دستور رئیس جمهوری قرار است در این نرخ تجدیدنظر شود.

به گزارش خبرنگار ایلنا، عبدالمهدی بخشنده افزود: وزیر جهاد کشاورزی با موافقت و همکاری رئیس جمهوری دولت یازدهم طی ۴ تا ۵ ماه گذشته توانست جدا از بودجه جاری که سالانه ۳۰ تا ۴۰ درصد آن بیشتر محقق نمی شد، مبلغ دیگری را برای رفع مشکلات بخش کشاورزی به این بخش اختصاص دهد.

به گفته وی، بخش کشاورزی به دلیل ماهیتش بیشتر به منابع ریالی صندوق توسعه ملی نیاز دارد و نمی تواند از منابع ارزی آن بهره مند شود.

وی اظهار داشت: بخش عمده منابع صندوق توسعه ملی یعنی حدود ۹۰ درصد آن به بخش های صنعت، کارخانجات صنعتی، صنایع تولیدی و مواد اولیه وارداتی اختصاص می یابد که تخصیص بخشی از آن به بخش کشاورزی می تواند موجب تحول، رونق و پویایی این بخش شود.

معاون وزیر جهادکشاورزی تصریح کرد: طی ۳ تا ۴ ماه گذشته تلاش کردیم از مقام معظم رهبری اجازه تخصیص مبلغی بیش از ۱۰ درصد منابع صندوق توسعه ملی را برای این بخش بگیریم که با تایید ایشان این امر تحقق یافت اما ۹۰ درصد این منابع ارزی است.

بخشنده گفت: همچنین با موافقت مقام معظم رهبری ۵۰۰ میلیون دلار برای احیاء ۴۶ هزار هکتار از اراضی دشت سیستان اختصاص یافت که وزیر جهادکشاورزی قصد دارد تا شنبه آینده مجری طرح دشت های سیستان را مشخص تا اقدامات لازم را برای اجرای عملیات احیا آغاز کند.

وی افزود: در واقع وزیر جهادکشاورزی طی ۳ تا ۴ ماه گذشته توانست با موافقت رئیس جمهوری و مقام معظم رهبری ۱۰ میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی به زیربخش های کشاورزی اختصاص یابد که از این میزان ۱.۵ میلیارد دلار به احیاء ۵۵۰ هزار هکتار از اراضی دشت های گلگون خوزستان و ایلام تعلق گرفت.

وی ادامه داد: قسط اول این پول به مبلغ ۲۵۰ میلیون دلار تامین و دریافت شده و هم اکنون ۱۰۵ هزار هکتار در حال عملیاتی شدن است که چنین اقدامی در ۳ سال گذشته بخش کشاورزی بی سابقه بوده است.

بخشنده ابراز امیدواری کرد که بتوانیم سالانه ۱۰۰ هزار هکتار از احیاء اراضی دشت های خوزستان و ایلام را به اتمام برسانیم.

وی ادامه داد: هر هکتار از این اراضی بین ۱۵ تا ۱۸ میلیون تومان هزینه در بردارد که دولت ۹۰ درصد آن را به صورت بلاعوض در اختیار این بخش قرار داده است.

بخشنده تصریح کرد: قرار است مبلغ ۱.۵ میلیارد دلار تخصیص یافته به احیاء اراضی خوزستان و ایلام در اتاق پایاپای بانک مرکزی به ریال تبدیل شود و در اختیار بانک کشاورزی قرار گیرد اما متاسفانه هم اکنون هیچ پروژه ای در کشور پول ندارد به دلیل مشکلات در تامین منابع هنوز تخصیص های عمرانی پرداخت نشده و هم اکنون تنها منابع مورد نیاز برای احیاء اراضی خوزستان و ایلام تامین است.

وی اضافه کرد: تاکنون ۱۰۵ هزار هکتار از این اراضی توسط پیمانکاران بخش خصوصی در حال اجراست و در تلاش هستیم ظرف مدت دو تا سه ماه آینده ۱۳۰ هزار هکتار دیگر نیز وارد مناقصه کنیم.

معاون برنامه ریزی وزارت جهادکشاورزی گفت: همچنین یکشنبه گذشته مبلغ ۱۰۰۰ میلیارد تومان برای اجرای آبیاری تحت فشار در ۲۰۰ هزار هکتار برای سال ۹۳ در دولت به تصویب رسید.

وی یکی از عمده مشکلات بخش کشاورزی را امور زیربنایی عنوان کرد و گفت: هم اکنون چندین هکتار از اراضی آبی و دیم ما از لحاظ فنی آمادگی انجام فعالیت کشاورزی را ندارد لذا وقتی بستر کشاورزی فنی نباشد حتی با بکارگیری با کیفیت ترین نهاده ها باز هم عملکرد پایدار نخواهد بود.

بخشنده افزود: همچنین بخش کشاورزی در تجهیز اراضی و احداثشبکه های آبیاری با مشکلات اساسی مواجه است به طوری که اعتباراتی که طی سالهای گذشته به این بخش اختصاص می یافت سالانه ۱۰ تا ۱۵ هزار هکتار از فعالیت ها اجرایی می شد و کارها به شکل مطلوب پیشرفتی نداشت.

معاون برنامه ریزی وزارت جهادکشاورزی اضافه کرد: در این راستا در تلاش هستیم با تامین منابع لازم مشکلات این بخش را نیز مرتفع کنیم.

بخشنده گفت: متاسفانه سالانه ۱۰ میلیارد مترمکعب آب از اراضی غرب کشور عمدتا استان های آذربایجان، کردستان، کرمانشاه و ایلام از طریق رودخانه های مرزی از کشور خارج می شود که به طور عمده این آبها به عراق سرازیر می شود.

وی اضافه کرد: در واقع ما اراضی زیادی داریم که بدون آب هستند و با جلوگیری از خروج آب های مرزی از کشور می توانیم ۴۳۷ هزار هکتار از اراضی غرب و شرق کشور را تحت عنوان آب های مرزی به داخل کشور برگردانیم تا اراضی کشور مشروب شوند.

معاون وزیر جهادکشاورزی ادامه داد: هفته گذشته رئیس جمهوری با ارایه گزارشی از بخش کشاورزی به مقام معظم رهبری مبلغ ۸ میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی را برای کنترل آب های مرزی به این بخش اختصاص داد که این مبلغ به مدت ۴ سال از صندوق توسعه ملی برداشت خواهد شد.

وی افزود: مبلغ ۸ میلیارد تخصیص یافته به بخش آب به طور مشترک در اختیار وزارت جهاد کشاورزی و وزارت نیرو قرار می گیرد.

بخشنده گفت: همچنین طرح های افزایش تولید محصولات اساسی کشاورزی همچون دانه های روغنی و گندم در قالب سیاست های اقتصاد مقاومتی آماده و ارایه شده و وزارت جهادکشاورزی نخستین وزارتخانه است که پروژه های افزایش تولید خود را در قالب اقتصاد مقاومتی به شورای اقتصاد ارایه داده که این طرح ها به تصویب این شورا نیز رسیده است.

وی افزود: طی سالهای گذشته بخش کشاورزی در سکوت به سر می برد که امیدواریم طی چند سال آینده پروژه های بخش کشاورزی را به جایگاه مطلوب خود برسانیم.

بخشنده در ادامه تعیین ۲۲ درصدی نرخ تسهیلات بانکی را برای بخش کشاورزی خطرناک دانست و گفت: بخش کشاورزی با نرخ تسهیلات ۲۲ درصد با مشکلات عدیده ای مواجه خواهد شد که به دستور رئیس جمهوری قرار است در این نرخ تجدید نظر صورت گیرد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز