احتمال امضای موافقتنامه تجارت آزاد با ترکیه
ترکیه کشوری در حال توسعه بوده و حجم مبادلات آن در حال افزایش است و نیاز به یک تامین کننده با ثبات نفت و گاز در کشورش دارد بنابراین شناسایی ظرفیتهای یکدیگر و معرفی آنها به یکدیگر از بنیانهای توسعه روابط است.
مدیرکل دفتر بازرگانی کشورهای آسیا و اقیانوسیه سازمان توسعه تجارت ایران گفت: در شش ماه گذشته موافقتنامه تجارت ترجیحی بعد از سالها مذاکره با ترکیه به نتیجه رسید و امیدواریم این موافقتنامه در مجلس ترکیه هم به تصویب برسد و در این زمینه پیشرفتهای دیگر نیز حاصل شود.
به گزارش خبرگزاری ایلنا موسویان، مدیر کل دفتر بازرگانی کشورهای آسیا و اقیانوسیه سازمان توسعه تجارت ایران، در نشست تجاری ایران و ترکیه که عصر روز گذشته در سالن همایشهای صدا و سیما برگزار شد، اظهار کرد: انشاءالله روزی خواهد آمد که ما با ترکیه موافقتنامه تجارت آزاد را امضاء کنیم.
وی با بیان این که در حال حاضر مبادلات تجاری بین دو کشور ایران و ترکیه ۱۵ میلیارد دلار است، گفت: تعیین یک هدف از جانب روسای دو کشور بسیار پسندیده است و برای رسیدن به این هدف ظرفیت کافی داریم.
وی افزود: البته باید یکسری اقدامات در این زمینه انجام دهیم و ویژگیهایی داشته باشیم که قرار گرفتن دو کشور در منطقه همافزایی، وجود اراده قوی در مسوولان عالی رتبه دو کشور و تماس و مراوده منظم بین مسوولان از جمله این ویژگیها است.
وی بیان کرد: ترکیه کشوری در حال توسعه بوده و حجم مبادلات آن در حال افزایش است و نیاز به یک تامین کننده با ثبات نفت و گاز در کشورش دارد بنابراین شناسایی ظرفیتهای یکدیگر و معرفی آنها به یکدیگر از بنیانهای توسعه روابط است.
موسویان با بیان این که یکی از مباحثبسیار مهم در رسیدن به هدف ۳۰ میلیارد دلاری در مبادلات تجاری بین دو کشور بحثتوسعه زیرساختهاست، گفت: باید زیرساختهای لازم برای تجارت را فراهم کرده و سرمایهگذاریهای لازم را انجام دهیم؛ از سویی افزایش ظرفیت استفاده از مسیر ریلی و توسعه گمرکات دو کشور موضوعی بسیار مهم محسوب میشود.
همچنین یدالله صادقی، رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران _ در این مراسم گفت: برگزاری این گونه نشستها منجر به توسعه هر چه بیشتر روابط تجاری بین دو کشور میشود چون روابط این دو کشور نیاز به توسعه و گسترش دارد.
وی گفت: دکتر روحانی در سفری که به ترکیه داشتند اعلام کردند که تا سال ۲۰۱۵ باید سطح مبادلات تجاری بین دو کشور به ۳۰ میلیارد دلار برسد که در حال حاضر حدود ۱۵ میلیارد دلار است.
وی ادامه داد: با توجه به زمینههای مشترک و تفاهمات مناسب که بین دو کشور به امضاء رسیده و سایر امکانات پیشبینی شده موجبات تسهیلات هر چه بیشتر روابط فراهم است.
صادقی افزود: ما از بخش خصوصی میخواهیم که پیشقدم شوند و با برگزاری نشستهای مختلف به صورتهای گوناگون به شکل رسانی این مسیر کمک کنند و انشاءالله در سطح گستردهای این روابط برقرار شود.