معاون سازمان ملی استاندارد ایرانخبر داد:
توقف واردات برنجهای آلوده / پنج نوع برنج داخلی ناسالم تشخیص داده شد
تمام محصولات و مواد غذایی وارداتی را علاوه بر سازمان استاندارد، وزارت بهداشت هم بررسی می کند و درصورت اطمینان از سالم بودن و بی زیان بودن آن مجوز واردات آن صادر می شود.
بهادر کاظمی گفت: بازرسان نمونه هایی از کالاها و محصولات موجود در بازار را برای بررسی کیفیت به آزمایشگاه ارائه می کنند که برنج نیز ازجمله آنهاست.
به گزارش ایلنا، معاون سازمان ملی استاندارد ایران افزود: در بررسی نمونههای زیاد برنجهای موجود در بازار هفت برند یا نشان شامل پنج محصول داخلی و دو محصول خارجی با نشان یا نام " پاپانور " محصول هند و برنج " زیتون " محصول پاکستان ناسالم تشخیص داده و دستور جمع آوری آن صادر شد.
وی با خودداری از بیان نام برنج های داخلی ناسالم گفت: پنج نوع برنج داخلی نیز با نشانهای مختلف ناسالم تشخیص داده شده است.
کاظمی در پاسخ به این پرسش که آیا برنجهای وارداتی از فیلترهای سازمان استاندارد و وزارت بهداشت عبور نمی کند، که اکنون در سطح عرضه دستور جمع آوری آن صادر شده است، اظهارداشت: تمام محصولات و مواد غذایی وارداتی را علاوه بر سازمان استاندارد، وزارت بهداشت هم بررسی می کند و درصورت اطمینان از سالم بودن و بی زیان بودن آن مجوز واردات آن صادر می شود.
کاظمی تاکید کرد: برخی از محصولات از مبادی همچون بازارچههای مرزی که دستگاههای نظارتی در آن حضور ندارند و نیز به عنوان ته لنجی وارد می شود.
کاظمی با بیان اینکه به همین دلیل نمونه ها از سطح عرضه انتخاب می شود، اظهارداشت: در سطح عرضه نیز هر گاه مشکل دار بودن کالا یا محصولی محرز شود، دستور جمع آوری ان صادر می شود.
معاون سازمان ملی استاندارد درباره چگونگی شناسایی و برخورد با برنج های داخلی ناسالم گفت: به علت اینکه این محصولات به صورت فله عرضه می شود و محل تولید آنها نیز نامشخص است، متاسفانه در این زمینه با مشکل مواجه هستیم.
معاون سازمان ملی استاندارد، شناسنامه دار کردن مزارع و محصولات آنها را ضروری دانست وگفت: تنها در این صورت است که میتوانیم جلو عرضه محصولات آلوده از مبدا را بگیریم و تولید را اصلاح کنیم تا با حداقل آلایندهها عرضه شود، علاوه بر شناسنامهدار شدن زمینهای کشاروزی محصولات نیز باید در بستهبندی و با کدهای ویژه عرضه شود و قابل رهگیری باشد.
وی گفت: در این باره برنامه جامعی با همکاری وزارت جهاد کشاورزی طراحی شده و اکنون نیز با همکاری این وزارتخانه برای شناسنامه دار کردن مزارع و محصولات کدهای ۱۶ رقمی برای برخی مزارع و محصولات انها تعیین شده است و انها ملزم به بسته بندی کالاهای خود با درج این کدها هستند.
کاظمی افزود: با شناسنامه دار شدن مزارع و محصولات آنها به راحتی می توان وضع انطباق محصولات با موازین استاندارد را مشخص و از تولید و عرضه موارد غیرمنطبق جلوگیری کرد.
وی با اشاره به برگزاری جلسات متعدد با وزارت جهاد کشاورزی برای تولید محصولات باکیفیت و منطبق با استانداردهای غذایی گفت: تاکنون ۱۲۰۰ کلینیک گیاه پزشکی تشکیل شده است تا استانداردهای ملی در ان تدوین و شیوه های استفاده از آنها نیز ترویج شود و به مزارعی که این استانداردهای را رعایت کند، گواهی نامه های ویژه اعطا و مشخص شود که محصولات انها با کیفیتو دارای استانداردهای تعریف شده است.