نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران:
وعده ۱۰۰ روزه درست نبود / بوروکراتیک بانکداری در یکدندگی گذشته همچنان پابرجاست
دراین ۱۰۰ روز فرصت اجرایی شدن تصمیماتی که در مصوبه ۳۵ بندی هیات دولت برای تولید و اقتصاد کشور گرفته شد، بوجود نیامد و نیز مصوبهای که به بانکها برای اعتبار اسنادی ۳۰ درصدی به جای ۱۳۰ درصدی داده شد با گذشت ۵۰ روز هنوز عملیاتی نشده است.
نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: وعده ۱۰۰ روز در انجام اقدامات اجرایی دولت درست نبود.
پدرام سلطانی، نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا اظهار داشت: در نظر گرفتن ۱۰۰ روز برای انجام اقدامات سریع و فوری اقتصاد در کشور یک توصیه نامناسب از سوی یکی از مشاوران بود که این توصیه را هم به آقای روحانی و هم به آقای ولایتی داشت، این در حالی است که اقدامات اجرایی با نتیجه موثر در کشور توسط دولت طی این مدت امکانپذیر نیست.
وی افزود: بنده خوشحالم که رئیس جمهور با فهم دقیقتر از این موضوع آن را سریع اصلاح کرد و ۱۰۰ روز اول را برای ارائه گزارشی از وضعیت کشور به مردم بیان کرد، این نکته حایز اهمیت است که دولت وضعیت خود را در حوزههای مختلف بررسی کند و براساس آن و با تحلیلی دقیقتر و عمیقتر برنامههای عملیاتی خود را ارائه دهد.
سلطانی با بیان اینکه خوب برگزار شدن انتخابات اولین قدم برای اصلاح مشکلات کشور بود خاطر نشان کرد: مهم این است که انتظارات مردم از انتخابات برآورده شد و بدبینی آنها به خوشبینی مبدل گشت و برخی از مشکلات اقتصادی و اجتماعی که ریشه در بدبینی و انتظارات منفی مردم داشت برطرف شد.
وی گفت: به دلیل بدبینی مردم از اوضاع طی ماههای پایانی سال گذشته شاهد بودیم آنها به خرید ارز، طلا و مسکن رو آورده بودند و احساس میکردند با کاهش ارزش پول ملی میتوانند از طریق خرید اینگونه کالاها زندگی خودرا نجات دهند،. اما با برگزاری انتخابات نوعی اطمینان خاطر بوجود آمد و مردم با تغییر نگاه خود به سمت خوشبینی حرکت کردند.
سلطانی در خصوص اقدامات مثبت دولت طی ۱۰۰ روز اول افزود: در این مدت نرخ ارز تثبیت شد، نرخ تورم و مسکن کاهش پیدا کرد و کارنامه مردم در این ۱۰۰ روز کارنامه مثبتی است.
وی با بیان اینکه مردم به دولت هدیه دادند افزود: مردم در این ۱۰۰ روز به دولت یاری رساندند تا با آرامش حاصله خود را نسبت به وضعیت کشور مسلط کند.
نائب رییس اتاق بازرگانی ایران گفت: مسلما وعده ۱۰۰ روز در انجام اقدامات اجرایی درست نبود به عنوان مثال فرصت اجرایی شدن تصمیماتی که در مصوبه ۳۵ بندی هیات دولت برای تولید و اقتصاد کشور گرفته شد، بوجود نیامد و نیز مصوبهای که به بانکها برای اعتبار اسنادی ۳۰ درصدی به جای ۱۳۰ درصدی داده شد با گذشت ۵۰ روز هنوز عملیاتی نشده است و نظام بوروکراتیک بانکداری که در یکدندگی ایجاد شده گذشته همچنان باقی مانده است هنوز خود را با شرایط جدید هماهنگ نکرده است.
وی در خاتمه گفت: در ۱۰۰ روز میتوان تصمیم گرفت ولی نمیتوان اجرا کرد و نتایج را هم بدست آورد. اداره کشور با اداره یک نانوایی یا خیاطی متفاوت است.