افخمیراد:
صادرات غیرنفتی در ده ماهه نخست به ۴۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار رسید
حجم صادرات غیرنفتی در ده ماهه نخست امسال به ۴۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار رسیده است.
رییس سازمان توسعه تجارت با اعلام رشد ۲۴,۱ درصدی صادرات نسبت به مدت مشابه سال گذشته گفت: حجم صادرات غیرنفتی در ده ماهه نخست امسال به ۴۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار رسیده است.
به گزارش ایلنا و به نقل از روابط عمومی سازمان توسعه تجارت، «ولیالله افخمیراد» در نشست با مسئولان شرکتهای مدیریت صادرات اظهار کرد: وظیفه سازمان توسعه تجارت این است که موانع صادراتی را شناسایی و مشکلات را بررسی کند تا راهکار و مدلهای جدیدی که به توسعه بیشتر میانجامد، ارائه شود.
وی با بیان اینکه قطعا رقم صادراتی ایران عدد کمی نیست، ادامه داد: وظیفه سازمان توسعه تجارت این است که موانع صادراتی را شناسایی و مشکلات را بررسی کند تا راهکار و مدلهای جدیدی که به توسعه بیشتر میانجامد، ارائه شود. ترکیه قصد دارد در سال ۲۰۲۰ حجم صادرات خود را به هزار میلیارد دلار برساند. آنها منابعی مانند ایران ندارند. زمانی که این ارقام را پیشبینی میکنند، ما هم باید برنامههایمان را مورد بازنگری قرار دهیم و کارهایی انجام دهیم که به توسعه صادرات منجر شود.
رییس سازمان توسعه تجارت با تاکید بر اینکه شرکتهای مدیریت صادرات نقش بسیار مهمی در توسعة صادرات دارند، تصریح کرد: باید نقش این شرکتها در توسعه صادرات به دولت یادآوری شود. باید از دولت بخواهیم اقدامات بیشتری برای شکلگیری شرکتها انجام دهد. قطعا اگر بخواهیم در نظام تجارت خارجی کاری اثرگذار انجام دهیم، نمیتوان به تعداد محدودی از این شرکتها بسنده کرد.
افخمی راد تاکید کرد: شرکتهای مدیریت صادرات باید به زبان کشورهای هدف تسلط کامل داشته باشند. شاید ایجاد دفتر در کشورهای هدف هم یکی از ضرورتها باشد. باید فضایی را در کشور ایجاد کنیم که تمایل برای راهاندازی این شرکتها ایجاد شود. ما فارغالتحصیلان زیادی داریم که قادر به سرمایهگذاری نیستند، اما با توجه به روحیه جوانان تحصیلکرده، میتوان آنها را ساماندهی کرد.
وی اضافه کرد: تاسیس شرکتهای مدیریت صادرات با هدف گرفتن بودجه از دولت فکر خوبی نیست. توان ما در داخل کشور محدود است. باید کاری انجام دهیم که مردم نیازمند دستگاه اجرایی نباشند؛ اگر این کار را کنیم، بهترین خدمات را انجام دادهایم.
مقرراتزدایی از اصول ما است
رییس سازمان توسعه تجارت با تاکید بر اینکه مقرراتزدایی برای ما یک اصل است، تصریح کرد: ما اعتقاد داریم هر میزی که اضافه میشود، یک مانع در پیش پای بخش خصوصی است. این اتفاق در دولت قبل رخ داد. تا نظام اداری کوچک نشود، کار پیش نخواهد رفت. بهترین اقدامی که اکنون میتوان صورت داد، این است که این تفکر را به جامعه معرفی کنیم که زمینه خوبی برای توسعه صادرات فراهم است. نیازمند منابع مالی نیستیم. باید بازارهای هدف، کالا و نیازمندی طرف مقابل را بشناسیم.
رییس سازمان توسعه تجارت در پایان تصریح کرد: دولت اگر پای خود را کنار بکشد، بهترین دستاورد برای شماست. نظارت و حمایت دو مقوله جداست. وظیفه ما حمایت است، اما هرچه دخالت کمتر باشد، به نتایج بهتری میرسیم.
در این نشست یکی از مسئولان شرکتهای مدیریت صادرات خواستار راهاندازی بانک اطلاعات جامعی از صادرکنندگان شد.
یکی دیگر از شرکتها از سازمان توسعه تجارت خواست تا اطلاعات موجود در این سازمان در اختیار شرکتها قرار بگیرد و گفت: اگر اطلاعات را به ما انتقال دهید، معجزه میشود، چرا که دانش در سازمان توسعه تجارت حذف شده و ما تشنه اطلاعات هستیم.
همچنین، قرار شد با هدف به رسمیت شناختن شرکتهای مدیریت صادرات، نشستهای مشترک میان رایزنان بازرگانی و شرکتهای مدیریت صادرات برگزار شود.