نعمت زاده:
مانعی برای سرمایه گذاری مشترک با تونس وجود ندارد
علاقهمندیم که فهرستی از کالاها برای تجارت ترجیحی برای توسعه همکاری ها داشته باشیم و امیدواریم با تشکیل شورای مشترک بازرگانان ارتباط بین کارآفرینان و فعالان اقتصادی توسعه یابد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: مانعی برای سرمایه گذاری مشترک با تونس وجود ندارد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، بعدازظهر امروز در مراسم افتتاحیه دوازدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی تجاری ایران و جمهوری تونس محمدرضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به سطح همکاریهای جمهوری اسلامی ایران در کشور تونس اظهار داشت: علاقه دو کشور در سطح بالای مدیریت رهبری برای مناسبات و روابط دوجانبه در سطوح سیاسی فرهنگی اقتصادی و گردشگری وجود دارد.
وی افزود: ما آماده هر گونه همکاری با کشور تونس هستیم.
نعمت زاده در خصوص دستاوردهای اجلاس قبلی افزود: علاقهمندیم که فهرستی از کالاها برای تجارت ترجیحی برای توسعه همکاری ها داشته باشیم و امیدواریم با تشکیل شورای مشترک بازرگانان ارتباط بین کارآفرینان و فعالان اقتصادی توسعه یابد.
نعمتزاده با بیان اینکه لازم است تجار دو کشور ارتباط خود را بیشتر کنند گفت: با آشنایی بیشتر میتوان حجم مبادلات را افزایش داد.
وی با بیان اینکه مانعی برای سرمایه گذاری مشترک بین ایران وتونس وجودندارد افزود: در صورتی که منافع دوکشور حفظ شود آمادگی لازم برای سرمایه گذاری مشترک با سرمایهگذاران بخش خصوصی و دولتی وجوددارد البته این موضوع منوط به این است که توجیه فنی واقتصادی کافی داشته باشد.
نعمت زاده گفت: اسناد متعددی تهیه شده که قابل امضاست که از جمله آنها میتوان به همکاری های گمرکی، تفاهم نامه در زمینه آب، تفاهم نامه در خصوص ورزش و جوانان، همکاری های رادیو و تلویزیونی(ده تفاهم نامه مختلف برای مذاکرات اولیه) اشاره کرد.
وی افزود: همچنین می توان در زمینه میراثفرهنگی گردشگری و صنایع دستی نیز همکاری های بیشتری داشت زیرا ایران رتبه های خوبی در این زمینه بعد از کشور هند و چین دارد.
وی با بیان اینکه توسعه روابط تجارینیازمند روابط بانکی است گفت: با توجه به اینکه رئیس بانک مرکزی تونس درایران حضور دارد حتما میتوانیم در خصوص روابط بانکی به توافقات مطلوبی دست یابیم.
وی گفت: همچنین در خصوص تامین مالی و همکاری ها در خصوص بورس و بازار سرمایه دو کشور میتوان به توافقاتی دست یافت.
وی گفت: با توجه به اینکه ذخایر معادن فراوانی در زمینه فسفر و فسفات, گوگرد و آمونیاک در کشور تونس وجود دارد میتوان سرمایه گذاری مشترک و همکاری های دراز مدتی را آغاز کرد.
نعمت زاده تصریح کرد: همچنین ایران میتواند در خصوص شرکت های پیمانکاری فنی و مهندسی(که در ۴۸ کشور فعالیت دارند)، در خصوص مراکز علمی و پژوهشی با ۴ میلیون دانشجو دانشگاه و ۱۰ میلیون فارغ التحصیل و همچنین در زمینه مخابرات و حمل و نقل دریایی قطعات خودرو صنایع ریلی و ساخت واگنهای مسافری و باربری کشاورزی و شیلات و بهداشت و درمان همکاری های مشترکی با تونس داشته باشد.
وی گفت: در حال حاضر از اغلب کشورهای همسایه برای بهداشت و درمان به ایران مراجعه می شود و مراکز تحیقیقات پیشرفته ای در حال احداثاست.