خبرگزاری کار ایران

در دانمارک صورت گرفت؛

بررسی زمینه های همکاری در دیدار رؤسای اتاق ایران و دانمارک

بررسی زمینه های همکاری در دیدار رؤسای اتاق ایران و دانمارک
کد خبر : ۲۳۰۸۲۰

در حال حاضر قانونی به تصویب رسیده که بر اساس آن دولت و مجلس برای تصویب قوانین سیاسی که بر اقتصاد کشور تأثیرگذار است موظف به کسب نظر از اتاق بازرگانی است.

در دیدار رئیس اتاق ایران با رئیس اتاق دانمارک که با حضور هیأت اقتصادی اتاق ایران سفیر ایران در دانمارک، معاونان بین‌الملل اتاق ایران و دانمارک در محل اتاق بازرگانی این کشور برگزار شد، گسترش همکاری‌های اقتصادی بین دو کشور مورد تأکید قرار گرفت.

به گزارش ایلنا و به نقل از روابط عمومی اتاق ایران، غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران، ضمن معرفی این اتاق به عنوان پارلمان بخش خصوصی کشور که دارای ۳۴ اتاق شهرستان، ۲۵۰ انجمن و تشکل، ۲۵ اتاق و شوراهای مشترک است؛ اظهار داشت: در حال حاضر قانونی به تصویب رسیده که بر اساس آن دولت و مجلس برای تصویب قوانین سیاسی که بر اقتصاد کشور تأثیرگذار می‌باشد موظف به کسب نظر از اتاق بازرگانی است.

رئیس اتاق ایران با اشاره به تحریم‌ها و شرایط فعلی بیان کرد: به دلیل محدودیت‌های سال‌های گذشته، رویکرد ما به سمت کشورهای آسیایی و آسیای جنوب شرقی بوده است. متأسفانه تحریم‌ها ارتباط ما با کشورهای اروپایی را تحت تأثیر قرار داد. در مورد برخی کالاها همچون دارو که مشمول تحریم نبوده است نیز متأسفانه به خاطر عدم امکان نقل و انتقال پول با مشکلاتی روبرو بودیم، البته اکنون تغییرات کلی ایجاد شده است.

رئیس اتاق ایران درخصوص همکاری با کشور دانمارک گفت: در بخش حمل ونقل، شرکت مرسک دانمارک خوب عمل کرده است و علاوه بر این در مبادلات اقتصادی با دانمارک همواره کمترین اختلاف تجاری با دانمارک را داشته‌ایم. در شرایط جدید با استقبال هیأت‌های اقتصادی از کشورهای مختلف به ویژه کشورهای اروپایی برای برقراری ارتباط با ایران، روبرو شده‌ایم که دانمارک هم باید نهایت استفاده از فرصت پیش آمده را در برنامه کاری خود قرار دهد.

وی ادامه داد: زمینه‌های همکاری متنوعی در مناسبات اقتصادی دو کشور وجود دارد که باید آن‌ها را مورد توجه قرار دهیم که اتاق بازرگانی دانمارک در این شرایط ویژه می‌تواند از این فرصت بهره برداری مناسب کند. اتاق ایران نیز آمادگی دارد هیأت اقتصادی دانمارک را پذیرا باشد تا تجار دو کشور از نزدیک با هم مذاکره کنند.

شافعی افزود: در حال حاضر می توانیم در زمینه کالاهایی که خیلی به تحریم ها وابسته نیستند مانند دارو و صنایع غذایی فعالیت خود را گسترش دهیم. همچنین در بخش مدیریت آب و منابع آب می توانیم با یکدیگر همکاری کنیم.

وی در خصوص امکان حضور شرکت‌های فعال دانمارکی در بخش انتقال بیمار در ایران گفت: باتوجه به نگاه دولت به بخش بهداشت و همچنین با توجه به تعداد زیاد بیماران و نیاز شدید کشورمان به وسایل جابجایی بیماران می‌توانیم از توانمندی کشور دانمارک در این زمینه استفاده کنیم.

در ادامه این دیدار، ینس کلارسکو، رئیس اتاق بازرگانی دانمارک با اشاره به فعالیت های اتاق بازرگانی دانمارک اظهار داشت: شرکت‌های زیر مجموعه اتاق بازرگانی مجموعه‌ای از شرکت های فعال در بخش دارو و خدمات فنی و مهندسی هستند که در همه زمینه‌ها خدمات خود را ارائه می نمایند. وجه مشترک همه این شرکت‌ها فعالیت‌های بین‌المللی آنها می باشد.

رئیس اتاق بازرگانی دانمارک با اشاره به موقعیت‌های ایران بیان کرد: ایران در منطقه جغرافیایی خوبی واقع شده و در واقع مسیر تجارت جهانی است. همچنین ایران از تمدن کهنی برخوردار است و سابقه تجارت طولانی با دیگر کشورها دارد ایرانی‌ها از دانش و تحصیلات خوبی برخوردار هستند که همه این عوامل تجارت را تقویت و مستحکم می‌کند.

کلارسکو در رابطه با فعالیت‌های تجاری شرکت‌های دانمارکی گفت: دانمارک از گذشته کشور تجارت بوده است. آن‌ها فعالیت خود را تا مرز ترکیه و حتی ایران نیز گسترش داده بودند. در حال حاضر بسیاری از شرکت‌های دانمارکی در ایران فعال هستند و دارای نمایندگی می‌باشند.

دولت در پی بنای سیاست های اقتصادی بر پایه دیپلماسی سیاسی است

در ادامه رئیس اتاق ایران با فعالان اقتصادی ایرانی مقیم دانمارک دیدار کرد که در این نشست مسائل و مشکلات بازرگانان، صنعتگران و سرمایه گذاران ایرانی مقیم دانمارک مورد بحثو بررسی قرار گرفت.

رئیس پارلمان بخش خصوصی ایران، اظهار داشت: رابطه ایرانیان داخل و خارج از کشور مورد غفلت قرار گرفته است که قرار است بخش ویژه ای را برای ایرانیان مقیم خارج از کشور در اتاق ایران ایجاد کنیم و همچنین لازم است با کمک سفارت تشکل و انجمنی برای فعالان اقتصادی ایرانی خارج از کشور تاسیس گردد.

شافعی با اشاره به نتایج تحریم ها در ایران گفت: بیش از تحریم ها بی برنامه گی داخل کشور بر ما تأثیر گذاشته است که برنامه ریزان داخلی باید ساز و کارهای تازه ای را فراهم کنند تا نگاه بیرون به ایران تغییر کند.

وی با بیان اینکه دولت جدید سعی دارد سیاست های اقتصادی را بر پایه دیپلماسی سیاسی قرار دهد، ادامه داد: بعداز تحریم ها به کشورهای آسیای جنوب شرقی بیشتر توجه کرده ایم و کشورهای اروپایی با تعاملات کمتری با ما مواجه شدند حال وقت آن است که عرصه رقابت را باز کنیم.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز