خبرگزاری کار ایران

نایب رئیس اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایلنا:

دولت بجای کمک مستقیم مالی، کالای ایرانی به کشورهای نیازمند ارسال کند

دولت بجای کمک مستقیم مالی، کالای ایرانی به کشورهای نیازمند ارسال کند
کد خبر : ۲۰۸۴۸۹

سالانه مقادیر بالایی از سرمایه‌ها و ارز کشور صرف تامین و خرید کالاهای خارجی مورد نیاز بسیاری از ارگان‌های دولتی و وابسته به دولت می‌شود / دولت بجای کمک‌های مستقیم مالی به کشورهای دوست و نیازمند، با خرید کالا از کارخانجات داخلی، کالای ایرانی به این کشور‌ها ارسال کند و با این کار به رونق اقتصادی و چرخه تولیدی کارخانجات و کم شدن رکود در کشور کمک مستقیم کند.

نایب رئیس اتاق بازرگانی البرز یکی از موثر‌ترین اقدامات حمایتی دولت از صنایع کشور و خروج از رکود را، خرید کالا و خدمات از بنگاه‌های بخش خصوصی و تولیدات داخلی کشور عنوان کرد.

رحیم بنا ملایی در توضیح این مطلب به خبرنگار ایلنا در کرج، گفت: سالانه مقادیر بالایی از سرمایه‌ها و ارز کشور صرف تامین و خرید کالاهای خارجی مورد نیاز بسیاری از ارگان‌های دولتی و وابسته به دولت می‌شود که با اصلاح این رویه، دولت می‌تواند کمک شایانی به چرخه تولید، صنعت، اشتغال و در ‌‌نهایت خروج از رکود داشته باشد.

وی در ادامه افزود: کشور ما به برکت جهت گیری‌ها و رویکردهای سیاسی و بین المللی مثبت و رفتارهای بشر دوستانه‌ای که بخصوص در طول سال‌های پس از انقلاب در سطح منطقه و خاورمیانه داشته، همواره در کمک به کشورهای دوست و نیازمند چه در موقع بلایای طبیعی و چه در زمان بروز جنگ و حتی پس از آن، همواره یپش قدم بوده و خواهد بود.

این فعال اقتصادی ادامه داد: متاسفانه در طول این سال‌ها همواره شاهد بودیم که دولت به جای کمک‌ها و حمایت‌های کالایی از این کشور‌ها، در اکثر موارد، به صورت کمک‌های مستقیم مالی این کشور‌ها را از حمایت خود برخوردار کرده و حتی زمانی هم که از طریق ارگان‌هایی مثل هلال احمر به این کشور‌ها کمک کالایی و خدماتی می‌کند، این کالا‌ها عمدتا کالاهای وارداتی هستند و معمولا کالاهای ساخت داخل، سهم ناچیزی در تامین و پوشش سبد کالایی و خدماتی سازمان‌هایی مثل هلال احمر دارند.

بناملایی در ادامه با بیان این مطلب که دولت در مراودات سیاسی می‌بایست با یک رفتار هوشمندانه و مثبت، اقتصاد، صنعت و تولید کشور را هم درگیر و در جهت توسعه کشور به خدمت بگیرد گفت: در شرایط اقتصادی فعلی، یکی از موثر‌ترین راهکارهای خروج از رکود می‌تواند این باشد که دولت بجای کمک‌های مستقیم مالی به کشورهای دوست و نیازمند، با خرید کالا از کارخانجات داخلی، کالای ایرانی به این کشور‌ها ارسال کند و با این کار به رونق اقتصادی و چرخه تولیدی کارخانجات و کم شدن رکود در کشور کمک مستقیم کند.

وی در پایان با تاکید بر این مطلب که دولت به هر نحوی که شده با حمایت‌های خود می‌بایست تکانی به تولید کشور بدهد، تصریح کرد: تا زمانی که کالای ایرانی در کشورهای دیگر وارد و تثبیت نشود و مردم آن کشور‌ها، با کالای ایرانی مأنوس نشوند نمی‌توانیم ادعا کنیم که کشور ما تولید «صادرات محور» دارد. با این طرح رکود از اقتصاد کشور ما رخت بر می‌بندد و در سنوات آینده دیگر هیچ رکودی را در اقتصاد کشور تجربه نخواهیم کرد.

گفتگو از: شهاب خاکدامن

ارسال نظر
پیشنهاد امروز