جداسازی در شهرداری از نگاه یک جامعه شناس؛
به نام زنان به کام فرصت طلبان
جداسازی و ایجاد محدودیت اشتغال زنان را به خطر میاندازد / شهرداری از یک نهاد مستقل و بیطرف بخواهد از زنان کارمند شهرداری در این زمینه تحقیق و نظر سنجی کند.
یک جامعهشناس در مورد جداسازی در شهرداری تهران گفت: این طرح به نام زنان اجرا و به کام افراد فرصت طلب تمام میشود.
«سعید معیدفر» جامعهشناس و استاد دانشگاه در گفتگو با خبرنگار ایلنا به بررسی این موضوع پرداخت وگفت: به نظر میرسد این اقدام در راستای منافع جناح سیاسی خاصی است و خیلی ارتباط با مسایل ارزشی و غیرت دینی نداشته باشد.
وی افزود: جای تامل است که طی ۹ سال گذشته که مدیریت شهرداری با یک فرد بوده است صحبتی از غیرت دینی و این گونه طرحها درمیان نبوده است.
این جامعه شناس ادامه داد: بنابراین به نظر میرسد که این موضوع خیلی مربوط به ارزشها و غیرت دینی نباشد و تنها یک عمل جناحی و سیاسی برای خوشامد عدهای باشد.
معیدفر جداسازی درشهرداری تهران را به دلیل آنچه غیرت دینی ذکر شده است، اقدامی فرصتطلبانه توصیف کرد و افزود: اگر شهرداری برای رفاه حال زنان این طرح را اجرا میکند از یک نهاد مستقل و بیطرف بخواهد از زنان کارمند شهرداری در این زمینه تحقیق و نظر سنجی کند تا میزان رضایت زنان از اجرای این طرح مشخص شود.
وی تصریح کرد: اگر این طرح برای بهبود وضعیت مردم است نیازی نیست که شهرداری به جای مردم تصمیم بگیرد بلکه میتواند نظر آنها را در این باره بپرسد و بر اساس آن عمل کند.
معیدفر با تاکید براینکه عملکرد شهرداری باید در راستای منافع مردم باشد، افزود: به نظر من حتی در در این زمینه هم میشود نظر سنجی از مردم صورت بگیرد تا همسو بودن عملکرد این نهاد در طی سالهای گذشته با منافع عمومی و خیر شهروندان مشخص شود.
این استاد دانشگاه به استفاده نکردن زنان در مشاغل دفتری در شهرداری تهران اشاره کرد و افزود: گفت: اگر شهرداری فرصتهای شغلی مانند مسول دفتر، تایپیست و یا منشیگری را از زنان میگیرد باید موقعیتهای شغلی جدیدی جایگزین آن سمتها ایجاد کند که متناسب با موقعیت زنان باشد.
وی با تاکید بر این اینکه این جداسازیها و ایجاد محدودیتها اشتغال زنان را به خطر میاندازد، افزود: در حقیقت این طرحها به نام زنان اجرا و به کام افراد فرصت طلب تمام میشود.
معیدفر با اشاره به نقش ممتاز زنان در تحولات فرهنگی و اجتماعی تصریح کرد: متاسفانه سعی میشود با طرحهای مختلف از جمله طرح تکریم خانواده، زنان را از نقشهای اجتماعی جدا کنند و به خانه برگردانند و آنها را در نقش همسری و مادری خلاصه کنند.
این جامعه شناس افزود: به نظر میرسد جداسازی درشهرداری تهران یک اقدام نمایشی باشد و در اجرا شهرداری نتواند این طرح را عملی کند.