خبرگزاری کار ایران

یک جامعه‌شناس در گفتگو با ایلنا:

نحوه شهرسازی باعثتشدید شکاف طبقانی شده است

نحوه شهرسازی باعثتشدید شکاف طبقانی شده است
کد خبر : ۱۸۷۹۹۸

«منشا اصلی آسیب‌ های اجتماعی نابرابری فضاها و نابرابری‌های اقتصادی و اجتماعی در شهر است / روزگاری پایین شهر و بالا شهر نداشتیم / امروز اکثر شهرهای ما تبدیل به بالاشهر و پایین شهر و یا مناطق برخوردار و محروم شده اند که این خود به آسیب‌های اجتماعی دامن می‌زند.»

یک جامعه شناس با تاکید بر اینکه پروسه شهرسازی به عدم تعادل و بی‌عدالتی در مناطق شهری منجر شده است، گفت: نحوه شهرسازی باعثتشدید شکاف طبقانی شده است که این مسئله آسیب‌های اجتماعی را به دنبال داشته است.

سعید معیدفر در گفتگو با خبرنگار ایلنا در مورد تاثیرگذاری شهرسازی بر به وجود آمدن آسیب های اجتماعی گفت: بخش عمده‌ای از آسیب‌های اجتماعی در مناطقی رخ می‌دهد که یا در بافت‌های فرسوده قرار دارند یا در بخش‌هایی از شهر که به حال خود رها شده و دچار فرسودگی شده‌اند و فضای فقر در آنجا به وجود آمده است.

وی با اشاره به اینکه شهرداری در آن مناطق کار چندانی نکرده است، افزود: پر رونق کردن بخش‌های شمال شهر باعثعدم توازن میان برخی از مناطق برخوردار با مناطقی در مرکز شهر که در گذشته متعادل بوده همانند منطقه ۱۲ شده است که درنهایت این مناطق دچار فرسودگی شده و سرمایه‌هایش را از دست داده است که همین مسئله باعثآسیب‌های اجتماعی شده است.

معیدفر افزود: بنابراین امروز اگر آسیب‌های اجتماعی عمدتا در مناطق فرسوده و حاشیه‌های پایین شهر و شهرهای اقماری تهران که گرفتار فقر هستند متمرکز شده است بخشی از آن ناشی از جداسازی‌هایی است که با حرکت‌های شهری جدید اتفاق افتاده است.

این جامعه شناس با اشاره به اینکه روزگاری پایین شهر و بالا شهر نداشتیم، افزود: فقیر و غنی تقریبا با فاصله کمی با هم زندگی می‌کردند و گاهی اوقات نیز خانه هایشان ‌شان نزدیک به هم بود که این باعثمی‌شد اگر مشکلاتی در محله پیش می‌آمد یک عده‌ای باشند که به کمک مردم محله‌شان بیایند ولی متاسفانه امروز اکثر شهرهای ما تبدیل به بالاشهر و پایین شهر و یا مناطق برخوردار و محروم شده اند که این خود به آسیب‌های اجتماعی دامن می‌زند.

وی افزود: پروسه شهرسازی ما باعثبدقواره کردن شهر و عدم تعادل و بی‌عدالتی در مناطق شهری شده است که این خود باعثشده در بخش‌هایی از شهر که فقر تمرکز پیدا کرده است شاهد آسیب‌های اجتماعی باشیم و به عبارتی این اتفاق به آسیب‌های اجتماعی دامن می‌زند.

این جامعه شناس در پایان افزود: منشا اصلی آسیب‌ های اجتماعی نابرابری فضاها و نابرابری‌های اقتصادی و اجتماعی در شهر است یعنی همین جدایی گزینی جمعیت‌ها که یک بخشی از شهر به بالانشین و مرفه نشین و بخش دیگر آن پایین نشین و فقیرنشین تبدیل شده است.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز