خبرگزاری کار ایران

مسجدجامعی در دیدار با مصدومان و خانواده های متوفیان حادثه بزرگراه آزادگان:

باید جلوی داغ دار شدن سایر خانواده ها را بگیریم

باید جلوی داغ دار شدن سایر خانواده ها را بگیریم
کد خبر : ۱۷۷۳۴۰

«عوامل شهرداری به ویژه شهرداری منطقه ۲۲ به رغم تماس های مکرر و وعده های گوناگون کمترین کاری برای تسلی خاطر ما انجام ندادند. / برای من جای تعجب دارد که با وجود مواردی که شهرداری و شرکت واحد عنوان کردند و اتوبو س را غیر استاندارد خواندند پس چرا هنوز از این اتوبوس ها در خطوط واحد کار می کنند.»

سه تن از اعضای شورا با خانواده متوفیان و مصدومان حادثه بزرگراه آزادگان دیدار کردند.

به گزارش ایلنا؛ «احمد مسجد جامعی» رییس شورای اسلامی شهر تهران در جریان این مراسم با اشاره به اینکه صحبت های شما عزیزان و مطالباتی که دارید نشان می دهد که شهروندان در راه شناسایی حقوق شهروندی خود گام بر داشته اند گفت: این حادثه تلخ به قدری مهم بود که چندین جلسه شورا را به آن اختصاص دادیم و اگر لازم باشد باز هم این کار را خواهیم کرد چرا که بر خلاف عقیده برخی که می گفتند مگر دستورات مهمتر نیست که ما وقت جلسات را به این موضوع اختصاص می دهیم باید بگویم نه این موضوع مهمترین مسئله ما است و مهمترین وظیفه ما هم رسیدگی به آن است.

رییس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه حق حیات مهمترین حقی است که اسلام و رسول خدا بر آن تاکید کرده اند افزود: موضع رسیدگی به این حادثه مهمترین موضوع مدیریت شهری است چرا که حق حیات چند انسان از آنان سلب شده است.

مسجد جامعی تاکید کرد: ما نمی توانیم بگوییم این حوادثمشیت الهی بوده بلکه باید بگویم چگونه برنامه ریزی کنیم تا از تکرار این حوادثجلوگیری کنیم. البته رویکرد و ادبیات مسئولان نیز تا حدودی تغییر پیدا کرده که مقایسه حادثه آتش نشانی و بزرگراه آزادگان نمونه عینی آن است.

وی ادامه داد: وظیفه ما پیگیری مطالبات شهروندان در این حادثه است و در این وظیفه باید دو نکته را رعایت کنیم نخست آنکه حرمت این افراد را حفظ کنیم و دوم اینکه از تکرار چنین وقایعی جلوگیری کنیم. ما باید جلوی داغ دار شدن سایر خانواده ها را بگیریم.

وی همچنین با ابراز نارضایتی از برخی اقدامات شهرداری مناطق گفت: شهرداری اقدامات خوبی در این حادثه داشته اما در برخی موارد هم خوب عمل نکرده است. آیا شهرداری حتی یک تالار نداشته که در اختیار خانواده های متوفیان قرار دهد تا مراسم بزرگداشتی برای این عزیزان برگذار کند؟

وی همچنین از وضعیت اتوبوس های اسکانیا گلایه کرد و گفت: به واقع چه کسی باید پاسخگو باشد، اتوبوس هایی که در اختیار شهروندان قرار می گیرد که حتی صدای سفیر سوئد در تهران را هم در آورده مبنی بر اینکه ما تنها شاسی و موتور این اتوبوس ها را تحویل می دهیم و سازه متعلق به سازندگان داخلی است.

مسجد جامعی در پایان گفت: ما مقصران را مشخص می کنیم تا از وقوع حادثه دیگر پیشگری کنیم.

رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری با بیان اینکه هدف از برگزاری چنین مراسمی این است شما ما را در غم خود شریک بدانید گفت: خدا را شاکرم که امروز در میان شما هستم و درد ها و آلام شما را می شنوم چرا که سبب می شود با مسئولیت خود بیشتر آشنا شوم. من به عنوان نماینده شما وظیفه دارم حقوق شما را مطالبه و پیگیری کنم.

وی ادامه داد: اگر وقع این حادثه را در سه برهه زمانی قبل، حین و بعد از واقعه مرور کنیم می بینیم که قبل از واقعه اقدامات مناسبی انجام نشده است که اگر می شد حوادثی ازاین دست تکرار نمی شد. با این حال باید گفت که اقدامات در حین حادثه تا حدی قابل قبول بود که جای تشکر از عوامل شهرداری و پرسنل بیمارستان یاس سفید و مدائن دارد.

حافظی در ادامه با اشاره به بازدید اخیر خود از خط تولید اسکانیا افزود: به گفته پلیس راهور اتوبوس های اسکانیا ۱۰ درصد اتوبوس های برون شهری را تشکیل می دهد در حالی که در ۵۰ درصد حوادثسهیم است.

وی اضافه کرد: در این بازدید مشخص شد شاسی و موتور این اتوبوسها از خارج وارد می شود و آنچنانکه از هیبت آن ها پیدا بود استاندارد بودند. اما مشکل در سازه این اتوبوس ها بود.

وی با ابراز گلایه از سازمان های دخیل در تولید وسایل نقلیه گفت: مشکل زمانی به وجود می آید که موسسه استاندارد، استاندارد های جزیی را برای سازه اتوبوس تعریف نمی کند، تکلیفی برای سازنده مشخص نمی کند و سازنده بر طبق طراحی خود عمل می کند. پلیس راهور ما آنچه که انتظار داریم انجام نمی دهد، در همین بازدید ما با اتوبوس اسکانیا به کارخانه رفتیم و در محل استقرار پلیس راه، آنان تنها به یک بازدید سوری بسنده می کردند. در حالی که باید میزان بار حمل شده، وضعیت فیزیکی اتوبوس و.. را مورد بازبینی قرار دهند.

وی افزود: متاسفانه در چنین شرایطی بهره بردار نیز در اتوبوس و سیستم های آن دست برده و حتی تابلوی برق استاندارد خودرو را بر می دارد تا جا برای تزیینات باز شود. مراکز معاینه فنی در معاینه فنی اتوبوس ها اهمال می کنند بنابراین از قوه قضاییه می خواهیم نظارت جدی داشته باشد.

حافظی یاد آور شد: عزیزان صدای شورا صدای مردم است و وظیفه ما پیگیری مطالبات شهروندان. در خصوص نقش شهرداری و پاسخگو بودن این نهاد در حوادثغیر مترقبه نیز با هماهنگی کمیسیون نظارت در حال بررسی هستیم که اگر قانونی وجود دارد که در این مواقع شخص یا دستگاهی از شهرداری پاسخگوی مردم باشد که به اطلاع مردم برسانیم و اگر نیست در قالب یک طرح دو فوریتی شهرداری را موظف کنیم لایحه ای را تنظیم کند تا بر اساس آن خسارات وارده به شهروندان جبران شود.

وی خاطر نشان کرد: قطعا ما هم از برخی اقدامات شهرداری در عدم همراهی خانواده هی متوفیان گلایه مندیم.

رییس کمیته ایمنی شورای شهر نیز بر این موضوع تاکید کرد که رویکرد مسئولان باید پیشگیرانه باشد نه مقابلانه.

معصومه آباد که از وضعیت خانواده های متوفیان احساس تالم می کرد ضمن ابراز همدردی با آنها گفت: امیدواریم چنین مجالسی فتح بابی باشد برای اینکه از وقوع این حوادثجلوگیری کنیم.

وی خطاب به یکی از مادران که فرزندش را از دست داده بود و بی تابی اش اشک از چشمان حاضران سرازیر کرده بود گفت: من نیز غم از دست دادن عزیز را چشیده ام و برادر خود را در یک حادثه رانندگی در اتوبوس از دست داده ام.

وی ادامه: متاسفانه اتفاقاتی از این دست در کشور ما بسیار رخ می دهد به گونه ای که تنها در سال گذشته ۲۳۰۰ حادثه ترافیکی در تهران رخ داد یعنی ۳۸ درصد از سهم حوادث، از اینرو ما باید رویکردی را دنبال کنیم تا از تکرار این وقایع جلوگیری کنیم.

وی با تقدیر از رویکرد شورای چهارم گفت: رویکرد شورای چهارم و آقای مسجد جامعی باب جدیدی بود که ما هر اتفاق را مرور و از شان نمایندگی خود استفاده کنیم و متخلفان را معرفی کنیم تا از تکرار حوادثجلوگیری به عمل آید.

آباد ادامه داد: من در همان لحظات اولیه این حادثه برانگیخته شدم به طوریکه در همان ساعات نخست گفتم جلوی این ارابه مرگ را بگیرید که حتی مسئولان همین کارخانه اسکانیا بارها به من اعتراض کردند.

وی تصریح کرد: رویکرد جدید شورا در پاسخگویی و مطالبه گری بسیار ارزشمند است اما عزیزان بدانید قوانین زمانی اصلاح می شود، زمانی ما در نظام پاسخگویی قرار می گیریم که شما با ادبیات پرسشگر روی صندلی در مقابل مسئولان بنشینید. از مسئولان طرح سوال کنید.

آباد اضافه کرد: تا چه زمانی ما با نگاه مقابلانه به حوادثمی نگریم. هر حادثه ای که رخ می دهد فورا می گوییم این اقدام را در امداد رسانی کرده ایم و آن اقدام را انجام داده ایم اما چرا نگاهمان پیشگیرانه نیست که از وقوع حوادثجلوگیری کنیم.

این جلسه اما به همین جا ختم نشد و حاضران در جلسه هر کدام مواردی را در مورد عدم همکاری شهرداری بیان کردند.

مادر سیده مرضیه بارکانی از نخستین افرادی بود که از شهرداری گلایه کرد. مادری که از غم از دست دادن عزیز خود به اهتزار افتاده بود و زجه های حزن انگیزش فضایی غم آلود را بر مجلس حاکم کرده بود. وی اذعان داشت عوامل شهرداری به ویژه شهرداری منطقه ۲۲ به رغم تماس های مکرر و وعده های گوناگون کمترین کاری برای تسلی خاطر ما انجام ندادند. این در حالی است که ما ثمره زندگیمان را که با دست خالی و حقوق معلمی بزرگ کرده بودیم به راحتی از دست دادیم. جالب است عوامل شهرداری به ما گفتند هزینه مراسم ختم فرزندمان را تقبل می کنند و وقتی ما را در عمل انجام شده قرار دادند پا پس کشیدند ایا این است تسلی خاطر یک خانواده. وی در پایان جلسه بر اثر شدت تالمات روحی بیهوش شد که حتی دکتر آباد از روی سن برای کمک به وی شتافت.

بانوی جوانی که جز مصدومان بود گفت: برای من جای تعجب دارد که با وجود مواردی که شهرداری و شرکت واحد عنوان کردند و اتوبو س را غیر استاندارد خواندند پس چرا هنوز از این اتوبوس ها در خطوط واحد کار می کنند.

وی ادامه داد: خدمت عزیزان آتش نشانی برای ما قابل درک است اما زمان حادثه دو نفر بی جان روی پای من افتاده بودند و من از ماموران آتش نشانی التماس می کردم پای مرا آزاد کنند ولی آنان می گفتند که باید اول اتوبوس را برگردانیم تا اینکه یکی از مسافران اتوبوس مرا نجات داد. به نظر شما آیا این امداد رسانی است.

وی همچنین از وضعیت بیمارستان فیاض بخش گلایه کرد و گفت: چرا باید مصدومان را به بیمارستانی ببرند که بیمار ساعت ها رها باشد و پرستارش بگوید به من ربطی ندارد شیفت بعد رسیدگی کند. آیا این انسانیت است.

پسر یکی از بانوان جان باخته در این حادثه نیز گفت: متاسفانه هیچ یک از دستگاه های مسئول پاسخ روشنی در لحظات بعد از حادثه به ما نمی دادند و من ۳۰ ساعت وجب به وجب شهر را برای جست و جوی مادرم زیر پا گذاشتم. این در حالی است که به دلایل نامعلومی تلفن همراه مادرم خاموش شده بود.

مادر یکی دیگر از مصدومان که در جلسه هم حاضر بود گفت: کی می خواهند به وضعیت بیمارستان های ما رسیدگی کنند دختر من امروز به وضعیتی دچار شده که حتی قادر به نوشیدن آب نیست. هیچ گوشتی بر دستانش باقی نمانده است. پدر وی نیز گفت در این شرایط برخی عوامل به ما می گویند هزینه های درمان از دیه کم می شود.

در پایان رحمت الله حافظی از حاضران خواست تا اجازه تهیه مستندی از این حادثه را بدهند تا از این طریق سندی تهیه شود.

وی در مورد موضوع کاستن هزینه های درمان از دیه نیز گفت شورا خود پیگیر موضوع است و چنین حرفی صحت ندارد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز