خبرگزاری کار ایران

عضو کمیسیون سلامت شورای تهران:

معضل ریزگردها برای اهالی جنوب تهران پدیده جدیدی نیست

معضل ریزگردها برای اهالی جنوب تهران پدیده جدیدی نیست
کد خبر : ۱۷۵۲۸۳

«در دل بافت‌های مسکونی محله طوس(مشیریه سابق) شاهد فعالیت بی‌رحمانه کارخانه سیمان به بیش از ۱۰ هکتار وسعت هستیم که موجب انتشار بسیاری از ریزگردها و آلودگی‌های صوتی و بستری در شهر شده است.»

عضو کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران گفت: ‌ این روزها واژه جدیدی به نام ریزگردها به فهرست قاتلان خاموش در شهر اضافه شده، حال آن که واژه غریبی برای شهروندان ساکن در حاشیه جنوبی شهر تهران نیست.

به گزارش خبرنگار ایلنا، معصومه آباد در نطق پیش از دستور جلسه علنی امروز شورای شهر تهران با اشاره به منویات مقام معظم رهبری در باره اهمیت مسائل زیست محیطی، گفت: اهمیت محیط زیست اینجاست مسئله محیط زیست و منابع طبیعی برای ما مسئله‌ای تجملاتی و درجه دو نیست یک مسئله حیاتی است و تلاش ما برای توسعه کشور اولویت باید در این بخش باشد.

وی با بیان اینکه سال‌هاست که در شهر پرجمعیت تهران مردم با معضل صنایع و مشاغل مزاحم و آلاینده در محل سکونت خویش مواجه هستند به طوری که با گذر از هر محله‌ای شاهد تعداد زیادی از مشاغل آلاینده و پر سر و صدا هستیم، اعلام کرد‌: فعالیت کارخانه دخانیات در محله سلامت سالیان مدیدی به موجب انتشار بخارات سمی ناشی از فرایند تولید، موجب آلودگی محیط زیست و سلب آسایش شهروندان شده است.

این عضو شورای شهر با اشاره به اینکه بخارات سمی برخواسته از مراحل خشک‌سازی توتون و تنباکو و همچنین انتشارات ناشی از واکنش‌های فرایند تولید با حضور مواد سرطان‌زا علاوه بر محله سلامت ساکنان محلات هلال‌احمر و مخصوص را نیز طعمه خود ساختنه است، گفت: ‌ عدم رسیدگی در دراز مدت بیماری‌های دستگاه تنفسی، بروز عفونت گوش میانی‌، بیماری‌های انسداد دستگاه تنفسی و سرطان ریه را به همراه خواهد داشت.

وی ادامه داد: ‌ در دل بافت‌های مسکونی محله طوس(مشیریه سابق) شاهد فعالیت بی‌رحمانه کارخانه سیمان به بیش از ۱۰ هکتار وسعت هستیم که موجب انتشار بسیاری از ریزگردها و آلودگی‌های صوتی و بستری در شهر شده است. این واحد صنعتی که دیوار به دیوار واحدهای مسکونی در حال برپا کردن زبانه‌های گرد و خاک بر هوای بی‌پناه شهرمان است زمینه‌ساز بروز سرطان شده است.

رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای شهر تصریح کرد: ‌ از کارگاه‌های استوک در محله خاورشهر گرفته که از طریق سوزاندن کابل ماشین‌های اوراقی برای استخراج روی و مس و انتشار آلاینده‌های خطرناکی در هوا مشغولند تا کارگاه‌های صنعتی مسگرآباد که برای ساکنین محله مسعودیه مشکلات عدیده‌ای از جمله آلودگی محیط زیست ناشی از پسابها و پسماندهای آلوده، کم آبی و قطعی مکرر برق به وجود آورده است نمونه‌های مشابه بسیار است.

این عضو شورای شهر تهران به پدیده ریزگردها اشاره کرد و گفت: این روزها واژه جدیدی به نام ریزگردها به فهرست قاتلان خاموش در شهر اضافه شده حال آن که واژه غریبی برای شهروندان ساکن در حاشیه جنوبی شهر تهران نیست کوره‌های آجرپزی محله دولت‌خواه، اسماعیل‌آباد و خاور شهر با بیش از ۱۰۰۰ هکتار وسعت که اطراف بافت‌های مسکونی را احاطه کرده‌اند علاوه بر آسیب‌های احتماعی و از بین بردن سیما و منظر شهر منشاء انتشار ریزگردها و آلاینده‌های محیطی در سطح محلات تهران است.

وی با بیان اینکه بر اساس اعلام مسئولان این قاتلان خاموش با میانگین سالانه افزایش ۱۰ میکروگرم در متر مکعب می‌تواند میزان مرگ و میر را یک درصد افزایش دهد، تصریح کرد: ‌ در همین حال شاهد هجوم ریزگردهای عربی هستیم که به کشور وارد شده‌اند و یک نهاد و سازمان نمی‌تواند آن را کنترل کند در حالی که پیش از ما هم کشورهای دیگری هجوم ریزگردها را تجربه و برای آن چاره‌جویی کرده‌اند.

آباد اظهار کرد: ‌ متاسفانه از جوی‌های لجن‌گرفته محلات زیادی از شهر که مامن حیوانات موذی و جوندگان شده تا مصرف بی‌رویه پلاستیک که به گزارش سازمان بازیافت میزان پلاستیک موجود در زباله‌ها حدود ۱۰ درصد برآورد شده است به عبارات دیگر با احتساب تولید روزانه ۷ هزار و ۵۰۰ تن زباله در تهران ۷۰ تن زباله پلاستیکی تولید می‌شود که معادل ارزی آن حدود ۳۰ میلیون و ۲۵۰ هزار دلار است و در آینده‌ای نه چندان دور به عنوان یک از بحران‌های ملی پای میزهای رنگارنگ مذاکره می‌نشیند.

آباد تاکید کرد: روی صحبت من با دو گروه است گروه اول مردمی که خود مسبب سلب حق داشتن محیط پاک از سایرین می‌شوند و گروه دوم دولتمردانی که در اجرای قانون غفلت ورزیدند و در بکار بستن توانایی خود در احقاق حقوق شهروندان کوتاهی می کنند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز