رئیس سازمان ثبت احوال در گفت و گو با ایلنا عنوان کرد؛
هشدار نسبت به رشد منفی جمعیت در کشور / نرخ باروری باید به ۵ / ۲ برسد
اصلاح سیاستهای جمعیتی از طریق دفتر مقام معظم رهبری به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال شده است / تمامی جوانب از ابعاد اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و منطقهای در این سیاستها لحاظ شده است.
ایلنا: معاون وزیر کشور و رئیس سازمان ثبت احوال، گفت: در صورتی که نرخ باروری در ۳۰ سال از ۷ / ۱ فراتر نرود، رشد جمعیتی به نقطه صفر رسیده و متوقف میشود.
" ناظمی اردکانی " در گفتوگو با خبرنگار ایلنا با بیان اینکه پیش نویس اصلاح سیاستهای جمعیتی از طریق دفتر مقام معظم رهبری به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال شده است، اظهار کرد: این پیشنویس در کمیسیونهای تخصصی مجمع در حال بررسی است و به زودی در صحن علنی مجمع سیاستهای جمعیتی نهایی میشود.
وی با بیان اینکه این سیاستها توسط مقام معظم رهبری پس از تصویب ابلاغ میشود، گفت: این سیاستها راهبردهایی است که میتواند در بحثکاهش و افزایش جمعیت به کار گرفته شود و آن را اصلاح کند.
معاون وزیر کشور و رئیس سازمان ثبت احوال در پاسخ به این پرسش که آیا با ابلاغ سیاستهای جمعیتی میتوان امیدوار بود که با وجود مشکلات اقتصادی شاهد افزایش جمعیت باشیم، گفت: به تمامی جوانب از ابعاد اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و منطقهای دیده شده است.
ناظمی اردکانی درباره رشد منفی جمعیت در کشور نیز، اظهار کرد: سالانه یک میلیون و ۴۰۰ هزار ولادت و ۴۰۰ هزار فوت در کشور داریم با وجود اینکه سالانه یک میلیون به جمعیت کشور اضافه میشود اما شیب جمعیتی به گونهای است که ولادت کاهش و وفات افزایش یافته است.
وی با تاکید بر اینکه در صورتی که نرخ باروری در ۳۰ سال از ۷ / ۱ فراتر نرود، رشد جمعیتی به نقطه صفر میرسد و متوقف میشود، گفت: بعد از این شاهد رشد منفی خواهیم بود. البته اگر با سیاستهای جمعیتی نرخ باروری به بالای ۲ و در نقطه مطلوب به ۵ / ۲ برسد با کاهش جمعیت در آینده مواجه نخواهیم بود.
رئیس سازمان ثبت احوال تصریح کرد: این سیاستها و راهبردها در برخی از کشورها از جمله کشورهای اروپایی به نتیجه رسیده است به طوری که نرخ باروری را به بالای ۲ رسانده است.