بازدید از قدیمیترین بنای ضد زلزله در ایران / رئیس شورا در خانه داییجان ناپلئون
خانه و باغ اتحادیه یاخانه امینالسلطان عمارتی مربوط به دوران قاجار است وبه عنوان تنها بازمانده از خیابان لالهزار قدیم و یکی از با ارزشترین معماریهای دوره قاجار شناخته میشود.
ایلنا: رئیس شورای اسلامی شهر تهران، با حضور در منطقه ۱۲ و خیابان لاله زار، از خانه های تاریخی و محل زندگی مشاهیر این محله دیدن کرد.
به گزارش ایلنا، احمد مسجد جامعی صبح روز جمعه به منطقه ۱۲ رفت و با حضور در خیابان لاله زار، از خانه ها و بناهای تاریخی چون خانه معینالتجار بوشهری، پاساژ کریستال پالاس، خانه امین السلطان(اتحادیه)، مسجد بزرگ لاله زار، مسجد کوچیکه، عمارت مشیر الدوله پیرنیا، منزل استاد سعید نفیسی و خانه صادق هدایت دیدن کرد.
بازدید از اولین پاساژ سقف شیشه ای ایران
صبح امروز رئیس شورای اسلامی شهر تهران، پس از بازدید از سینماها و سالن های تئاتر لاله زار، به خانه معین التجار بوشهری رفت و از این خانه تاریخی که دارای نقاشی های بسیار زیبا و دیدنی بود، اما بنابر دلایلی در وضعیت بدی نگهداری می شد، بازدید کرد.
مسجد جامعی پس از مشاهده قسمت های مختلف این خانه که در حال حاضر در اختیار بنیاد تعاون ناجا است، گفت: برای حفظ این بنا بهتر است بوشهری ها با کمک شهرداری بوشهر، این خانه را خریداری و بازسازی کنند.
وی پس از آن، با قدم زدن در خیابان لالهزار به پاساژ کریستال پالاس، یکی از قدیمی ترین پاساژهای این خیابان رفت.
پاساژ کریستال پالاس، در زمان ساخت به شیوه پاساژهای فرانسوی ساخته شده بود و سقف آن کاملا شیشه ای بود؛ اما امروز تخریب شده و به شیوه معماری امروز ساخته شده است و اثری از آن پاساژ مجلل سقف شیشه ای نیست.
احیای تنها باغ لاله زار در خانه اتحادیه
سپس رئیس شورای شهر تهران به مسجد بزرگ لاله زار، مسجدی که اولین مسابقات قرآن کشور در سال ۱۳۵۵ در آن برگزار شد رفت و از این مسجد قدیمی که قدمتی ۷۵ ساله دارد نیز دیدن کرد. وی همچنین از کوچکترین مسجد این منطقه(مسجد کوچیکه) نیز بازدید کرد.
مسجد جامعی در اد امه این بازدیدها، به خانه امین السلطان(اتحادیه) رفت و با نوادگان اتحادیه نیز دیدار و گفتگو کرد.
خانه و باغ اتحادیه یاخانه امینالسلطان عمارتی مربوط به دوران قاجار است وبه عنوان تنها بازمانده از خیابان لالهزار قدیم و یکی از با ارزشترین معماریهای دوره قاجار شناخته میشود. این خانه باغ متعلق به امین السلطان، صدراعظم دوره ناصرالدین شاه، مظفرالدین شاه و محمد علی شاه قاجار بوده است، که پس از کشته شدن او، توسط حاج رحیم اتحادیه خریداری شد.
در این بازدید رئیس شورای شهر تهران، با تاکید بر حفظ و مرمت این خانه و باغ تصریح کرد: باید برنامه ریزی انجام شود تا این خانه و باغ که تنها باغ باقی مانده در لاله زار است، احیا شود.
بنای ضد زلزله با ۱۵۰ سال قدمت
در ادامه احمد مسجد جامعی به خانه مشیرالدوله پیرنیا رفت و از این بنای زیبا که امروز در اختیار مرکز مطالعات تاریخ پزشکی، طب اسلامی و مکمل قرار گرفته است دیدن کرد.
وی در این بازدید و در زیرزمین خانه مشیرالدوله، به اتاقی برخورد که در دیوارهای آن عکس شخصیت های شاهنامه بر روی کاشی های سیاه و سفید حک شده بود و نام آنها نیز با همان املای قدیمی درج شده بود.
رئیس شورای شهر تهران، ضمن تاکید بر حفظ این اتاق خاطرنشان کرد: ما حاضریم به هزینه شخصی خودمان از این اتاق که یک منبع بسیار زیبای تاریخی و ادبی است حفاظت کنیم. وی همچنین به آزمایشگاه طب سنتی این مرکز رفت و دقایقی را بامسئولان این آزمایشگاه به گفتگو پرداخت.
مسجد جامعی در بازدید از این خانه به اتاق زیر شیروانی این بنا هم رفت و از اولین بنای ضد زلزله ایران که با چوب ساخته شده بود، دیدن کرد.
در خانه استاد نفیسی و کشف نسخه خطی قرن نهم
رئیس شورای شهر تهران و کشف تهرانی ها، در ادامه به خانه استاد سعید نفیسی، یکی از ادیبان شهیر کشور رفتند و با پسر این استاد فقید دیدار و گفتگو کرد.
پسر استاد نفیسی با اشاره به شخصیت ادبی و فرهنگی پدر مرحوم خود گفت: پدرم نشان های مختلفی از مراکز فرهنگی و علمی دریافت کرد که ۱۲ نشان در این اتاق موجود است.
وی با اشاره به روش منحصر به فرد استاد نفیسی در پژوهش و تالیف ۱۳۰ جلد کتاب به خط خود استاد نفیسی که هنوز به چاپ نرسیده اندو در کتابخانه منزل شخصی اش نگهداری می شوند، اظهار داشت: نام خانوادگی ما از برهان الدین نفیسی گرفته شده که از مفاخر عصر خود بود.
پس از گفته های پسر استاد سعید نفیسی، وی کتاب خطی " شرح الاسباب " را به احمد مسجد جامعی نشان داد که مربوط به قرن نهم بود و اثر برهان الدین نفیسی است که محمد علی تربیت، آن را از یک دوره گرد خریداری کرده بود.
احمد مسجد جامعی نیز با خواندن چند بیت از اشعار این ادیب اذعان کرد: خانواده نفیسی از خاندانی با اصل و نصب و محترم هستند. مسجد جامعی از فرزند استاد نفیسی به خاطر حفظ خانه و آثار استاد سعید نفیسی قدردانی کرد.
خانه مهدی قلیخان هدایت و عیادت از بیماران
رئیس شورای شهردر ادامه برنامه کشف تهران خود، به بیمارستان امیر اعلم رفت و از خانه مهدی قلیخان هدایت، پدر صادق هدایت که همجوار بیمارستان امیر اعلم و اینک کتابخانه این بیمارستان است دیدن کرد.
رئیس شورای شهر تهران، در پایان به عیادت تعدادی از بیماران بستری در این بیمارستان رفت و کشف تهران این هفته خود را به پایان رساند.