خبرگزاری کار ایران

وزیر کشور و دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر:

فعالیت شفق، از سر گرفته می‌شود

فعالیت شفق، از سر گرفته می‌شود
کد خبر : ۱۴۱۴۷۵

صیانت از بهبودیافتگان به لحاظ اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و اشتغال موضوع مهمی است که باید مورد توجه ویژه قرار گیرد تا فرد بهبودیافته به آغوش خانواده بازگردد چرا که اگر جامعه آن را نپذیرد دوباره به سمت اعتیاد بازخواهد گشت.

ایلنا: وزیر کشور و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: گروهی در مرکز ترک اعتیاد شفق در حال برنامه‌ریزی هستند که پس از بازسازی، تجهیز و تکمیل شدن آن، بار دیگر ‏فعالیت این مرکز از سر گرفته خواهد شد.

به گزارش ایلنا، " عبدالرضا رحمانی‌فضلی " در جلسه شورای مشورتی ستاد که با موضوع نحوه فعالیت مراکز درمان و کاهش آسیب معتادان استان تهران و با حضور رییس شورای شهر تهران و تنی چند از دست‌اندرکاران مبارزه با مواد مخدر برگزار شد، گفت: طبق شیوع‌شناسی که در سال ۹۰ انجام شد یک میلیون و ۳۲۵ هزار نفر معتاد در کشور وجود دارد که با احتساب بعد خانوار، حدود شش میلیون نفر به طور مستقیم درگیر مواد مخدر هستند.

وی با بیان اینکه ۴۶ درصد از زندانیان به طور مستقیم و ۲۵ درصد از زندانیان به صورت غیر مستقیم با مواد مخدر در ارتباط بوده‌اند، گفت: بخش اعظمی از سرقت‌ها به خاطر اعتیاد است، بزهکاری‌های ناشی از مواد مخدر همچون قتل، همسرآزاری، کودک‌آزاری نیز منشاء بروز کج‌روی‌ها، تخلفات و جرایم در جامعه است که اگر با اعتیاد مبارزه نشود، اثرات جبران ناپذیری در جامعه خواهد داشت.

دبیرکل ستاد در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در حوزه‌های پیشگیری، درمان و مقابله اقدامات خوبی انجام شده است، گفت: صیانت از بهبودیافتگان به لحاظ اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و اشتغال موضوع مهمی است که باید مورد توجه ویژه قرار گیرد تا فرد بهبودیافته به آغوش خانواده بازگردد چرا که اگر جامعه آن را نپذیرد دوباره به سمت اعتیاد بازخواهد گشت.

رحمانی‌فضلی در ادامه با بیان اینکه مرکز ترک اعتیاد شفق دارای اشکالاتی بوده است، گفت: به علت کمبود ظرفیت، مسائل بهداشتی و نبود تجهیزات کافی مشکلاتی در این مرکز به وجود آمد که دستور تعطیلی آن صادر شد.

وی بیان داشت: در حال حاضر گروهی در این مرکز در حال برنامه‌ریزی هستند و با توجه به اینکه ‏ظرفیت این مرکز پایین است، باید ساخت و سازها در این مرکز انجام شود و پس از تجهیز و تکمیل شدن آن بار دیگر ‏فعالیت آن از سر گرفته شود. ‏

وی همچنین به مرکز درمانی اخوان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر با امکانات و ظرفیت فعلی، این مرکز پذیرای ۳۰۰ ‏معتاد برای درمان می‌باشد و فاز دوم آن نیز در دست احداثاست که تا آخر بهمن ماه فاز دوم این مرکز افتتاح خواهد شد و ‏ظرفیت در این مرکز به هزار نفر افزایش خواهد یافت. ‏

به گفته دبیرکل ستاد، فاز سوم و چهارم این مرکز نیز باید تکمیل شود که با تکمیل هر فاز یک هزار نفر به ظرفیت این مرکز ‏درمانی افزوده خواهد شد و همچنین در هر دوره‌ای که سه ماه به طول می‌انجامد هزار معتاد برای درمان در این مرکز پذیرش ‏خواهند شد. ‏

رحمانی‌فضلی با بیان اینکه معتادان متجاهر، آثار سوء روانی و اجتماعی زیادی در جامعه به بار می‌آروند بر تقویت مراکز ماده ۱۶، اجرای سیاست‌های پیشگیری از اعتیاد، توجه به امر پیشگیری مبتنی بر افکار عمومی و اطلاع‌رسانی، صیانت از بهبودیافتگان، تشکیل بانک اطلاعات معتادان، بررسی و ایجاد مرکز ماده ۱۶ برای زنان بهبودیافته و تقویت مراکز ماده ۱۵ تاکید و آمادگی ستاد و وزارت کشور را برای همکاری با شورای شهر تهران به منظور برگزاری اجلاس کاهش آسیب با موضوع مبارزه با اعتیاد اعلام کرد.

وی بیان داشت: اگر شورای شهر تهران بتواند در امر مبارزه با مواد مخدر یک گام بسیار بلند بردارد، مدال افتخاری خواهد بود بر سینه اعضای شورای شهر که منتخبین مردم هستند و انتظار این است که مبارزه با اعتیاد در دستور اول شورا در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی قرار گیرد.

رحمانی فضلی در پایان اظهار امیدواری کرد که روابط شورای شهر، ستاد و وزارت کشور محکم و سازنده باشد چرا که اینگونه ارتباطات می‌تواند در جهت ارتقاء ‌وظایف و کمک به مردم موثر واقع شود تا انشالله کارهایی که در این حوزه انجام می‌شود به صلاح و مصلحت ملت باشد.

مبارزه با اعتیاد نیازمند حضور و مشارکت نهادها و تشکل‌های مردمی است

همچنین احمد مسجد جامعی رییس شورای شهر تهران در این جلسه گفت: اعتیاد موضوع مهم و اساسی در کشور است و دولت به تنهایی نمی‌تواند مشکل اعتیاد را در کشور حل کند، بلکه مبارزه با آن به حضور و مشارکت نهادها و تشکل‌های مردمی نیاز دارد.

وی افزود: شکل اعتیاد اکنون عوض شده، در قدیم مواد مخدر سنتی مثل تریاک بود ولی الان مواد صنعتی بروز پیدا کرده و مصرف آنها موجب حالات تهاجمی در فرد، آتش‌سوزی، قتل، اسیدپاشی و.. می‌شود.

رییس شورای شهر تهران اظهار داشت: برای حل معضل اعتیاد در جامعه باید از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های مراکز داوطلبانه و تشکل‌های مردمی استفاده کرد و اولویت‌ها نیز در هر حوزه مشخص شوند.

مسجدجامعی بیان داشت: اعتیاد، موجب بروز آفات بسیاری در زندگی‌ جمعی و فردی می‌شود و حل آن نیازمند توجه ویژه و خاص سازمان‌های اجرایی کشور است.

وی با بیان اینکه با همکاری مدیریت شهری مراکزی که با کمبود مواجه هستند، تجهیز می‌شوند، افزود: سال آینده ۲ مرکز جدید درمانی را ساماندهی می‌کنیم که در حوزه پیشگیری و درمان اعتیاد بسیار مهم هستند.

مسجدجامعی ادامه داد: همچنین سال آینده یک مرکز درمانی خارج از تهران تأسیس خواهد شد که خدمات درمانی و بازپروری خود را به شهر تهران ارائه می‌کند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز