در دیدار مسجدجامعی با وزیر میراثایتالیا مطرح شد:
بازچاپ قدیمی ترین نسخه خطی شاهنامه در فلورانس
سابقه روابط دو کشور ایتالیا و ایران با حوزه فرهنگ و هنر رقم خورده است. نمونه آن نیز وجود قدیمی ترین نسخه خطی شاهنامه فردوسی در کتابخانه فلورانس است.
ایلنا: چاپ قدیمی ترین نسخه خطی شاهنامه که در فلورانس ایتالیا قرار دارد، تبادل هیأت هایی از هنرمندان، معماران و شهرسازان دو پایتخت، برگزاری نمایشگاهی از دیوار نگاره های که در تهران وجود دارد و نیز، برگزاری هفته فرهنگی ایتالیا همزمان با برگزاری نمایشگاه کتاب تهران از جمله موضوعاتی بود که رئیس شورای شهر تهران و وزیر میراثو فعالیت های فرهنگی و گردشگری ایتالیا در دیدارشان بر اجرای آنها به توافق رسیدند.
به گزارش ایلنا، رئیس شورای اسلامی شهر تهران، ظهر سه شنبه هشتم بهمن ماه میزبان وزیر میراثو فعالیت های فرهنگی و جهانگردی ایتالیا بود.
احمد مسجدجامعی در ابتدای این دیدار با اشاره به پیشینه تاریخی که در روابط دو کشور وجود دارد گفت: سابقه روابط دو کشور ایتالیا و ایران با حوزه فرهنگ و هنر رقم خورده است. نمونه آن نیز وجود قدیمی ترین نسخه خطی شاهنامه فردوسی در کتابخانه فلورانس است.
رییس شورای شهر تهران با اشاره به نمونه هایی از روابط فرهنگی در کشور از جمله برگزاری نمایشگاه ۷ هزار ساله هنر ایران در ایتالیا و خواهر خواندگی شهرهای فلورانس و اصفهان، گفت: کشور ایتالیا در حوزه آثار، بناها، سیما و منظر شهر تجربیات با ارزشی دارد که ما می توانیم در این زمینه ها، تبادل فکر، اندیشه و حتی کارشناسی داشته باشیم.
آقای ماسیمو برای - وزیر میراثو فعالیت های فرهنگی و جهانگردی ایتالیا نیز با اشاره به شما مسوول یکی از بزرگترین شهرها هستند که همین موضوع مسولیت شما را سنگین تر می کند و سطح تمرکز و اهمیت به مسائل فرهنگی و تاریخی شهر تهران می تواند به گونه ای باشد که هویت تاریخی این شهر را زنده و پویا کند.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: بسیاری از موضوعاتی که مطرح است می تواند میان دو شهر بعد از تصویب در هیات دولت به مرحله اجرا برسد.
ماسیمو برای در ادامه با اشاره به بازدیدی که از موزه سینما داشته است گفت: فعالیت ها و آثار تاریخی و فرهنگی که درحوزه های مختلف در این شهر وجود دارد می تواند زمینه های مشترکی را میان تهران و رم رقم بزند.
وی خاطر نشان کرد: در کتابخانه های ایتالیا نسخ خطی بسیاری در مورد فرهنگ و تمدن ایران وجود دارد که بدیهی ترین آنها در کتابخانه فلورانس پیدا می شود.
وزیر میراثو فعالیت های فرهنگی و جهانگردی ایتالیا تاکید کرد: یکی از کارهای مشترک می تواند باز چاپ و مرمت آثار خطی مربوط به تاریخ و فرهنگ ایران باشد که در ایتالیا وجود دارد.
وی همچنین یادآور شد در دولت فعلی ایتالیا، قانونی به تصویب رسیده است که ناظر بر اهمیت نقش محوری فرهنگ در بازسازی و مرمت بافت شهری است.
ماسیمو برای، افزود: همچنین تصمیم گرفته شده است که بسیاری از مکانهایی که در اختیار دولت قرار داشته، در اختیار جوانانی قرار گیرد که می خواهند در حوزه فرهنگ، تاریخ شهر و کشور فعالیت داشته باشند. باید کاری انجام دهیم که از کارگاه های تولید صنایع دستی شهرها صیانت به عمل آید تا شهر ها مملو از فرهنگ و تاریخ شوند.
احمد مسجد جامعی در ادامه این دیدار یادآور شد: ایتالیا و ایران در حوزه شهرسازی، تاریخی طولانی دارند بخشی از تهران به نام ری تاریخی ۷ هزار ساله دارد و یا همان منطقه باغ سفارت ایتالیا تاریخ ۲۳۰۰ ساله دارد. آثاری در همان مناطق یافت می شود که نشان از زندگی شهری با در نظر گرفتن ابعاد هندسی دارد.
وی خاطر نشان کرد: هرچند این تجربیات گاهی دچار انحطاط شده است اما قابل بیان، بازسازی و روز آمد شدن است. این روز آمد شدن هم باید به جهت نیازهای امروز انسان با احترام به گذشته و تاریخ هر شهر و کشوری باشد اما آن را تقلید نکرد.
کارگاههای صنایع دستی در تهران فعال هستند. می توان موضوع تهران شناسی و صنایع دستی آنرا در نمایشگاهها و کارگاههای ایتالیا گنجاند.
رییس شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به بازار تهران گفت: کاش فرصتی بود تا به اتفاق قدمی در بازار تهران می زدیم و برای شما بیان می کردم پشت هر آجر و سنگ و چوب و آهن به کار رفته در بناها چقدر تاریخ و روایت نهفته است و این مصالح در معماری و حجم معنا پیدا کرده اند.
وی همچنین ابراز امیدواری کرد کار گروه مشترکی تشکیل شود تا همکاری های بین دوشهر به نتیجه و مرحله اجرایی برسد.
رییس شورای اسلامی شهر تهران همچنین پیشنهاد داد شرایطی فراهم شود تا هنرمندان ایتالیایی تصویری از تهران و ایران و نیز هنرمندان تهرانی و ایرانی تصویری از رم و شهر های تاریخی ایتالیا به نمایش بگذارند.
وزیر میراثو فعالیتهای فرهنگی و جهانگردی ایتالیا از چاپ نسخه خطی شاهنامه که در فلورانس قرار دارد به عنوان اولین گام برای همکاری فرهنگی و تاریخی دو کشور یاد کرد و افزود: بسیاری کتاب و نسخ خطی که در برگرنده تمدن و فرهنگ ایرانی است در ایتالیا وجود دارد که باز چاپ شاهنامه خطی در فلورانس می تواند اولین قدم برای همکاری شترک باشد.
آقای برای، همچنین از تبادل هیات های هنرمند، معمار و شهرساز میان تهران و رم استقبال کرد و پیشنهاد داد تا نمایشگاهی برای نشان دادن دیوار نگاره های تهران و صنایع دستی هر دو کشور در ایتالیا اجرا شود.
وی همچنین خاطر نشان کرد: باید شهر هارا از تعداد بیشمار خوردو رها کنیم. گسترش خطوط مترو به این امر کمک خواهد کرد هرجند اجرای آن در شهر های تاریخی مشکلاتی را به وجود می آورد. برای مثال در ایتالیا اجرای مترو دشوار است چراکه در حفاری ها به آثاری تاریخی از امپراطوری رم بر می خوریم و این کار را با مشکل مواجه می کند.
ماسیمو برای در ادامه تاکید کرد: باید تلاش کنیم تا جو فرهنگی مبتنی بر آموزه هایی با عنایت به حفظ و هویت ملی و فرهنگی شکل بگیرد.
وزیر میراثو فعالیت های فرهنگی و جهانگردی ایتالیا تاکید کرد: روابط ایران و ایتالیا می تواند به بهترین آزمایشگاهی تبدیل شود که باز تولیدش مورد توجه کشورهای دیگر قرار گیرد.
وی در پاسخ به این سوال که در این سفر ایران را چگونه دیدند گفت: ایران از مهمترین تمدن های باستانی است که ریشه آن را در تمام تمدن های جهان می توان دید. جنبه های تمدن ایرانی به اندازه ایی وسیع و هنرمندانه است که نمی توان تنها از یک جنبه آن نام برد.
وزیر میراثو فعالیت های فرهنگی و جهانگردی ایتالیا تهران را هم شهری پویا و مملو از گذشته پر بار توصیف کرد و افزود: تهران شهری پویا است که می خواهد وجودش را و روز آمد بودنش را نشان دهد.
گفتنی است در این دیدار، حجت السلام ناصحی - رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی، احمد دنیامالی - رییس کمیسیون عمران و حمل و نقل و ولی الله شجاع پوریان عضو و معاون اداری و اجرایی شورای اسلامی شهر تهران نیز حضور داشتند.