خبرگزاری کار ایران

پرونده قطع درختان باغ معنوی جمشیدیه به کمیسیون اصل نود کشیده شد

کد خبر : ۱۲۳۸۱۴

در هوای فعلی تهران که بزرگ‌ترین مشکل آن آلاینده‌ها و دی‌اکسید کربن است از بین بردن فضای سبز و به خصوص درختان با عظمت شهرهیچ توجیهی نمی‌تواند داشته باشد.

ایلنا: عضو هیأت رئیسه کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی، در مورد تخریب درختان باغ معنوی واقع در منطقه جمشیدیه برای تبدیل این فضای سبز به مجمتع مسکونی گفت: در پی شکایت‌های مردمی کمیسیون اصل نود پیگیر قطع درختان باغ معنوی جمشیدیه است.

به گزارش ایلنا به نقل از خانه ملت، " داوود محمدی " با بیان اینکه کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی در تمامی مواردی که عملکرد دستگاه‌های مختلف مورد انتقاد و اعتراض مردم قرار بگیرد، وارد عمل می‌شود، گفت: در این کمیسیون گزارش‌هایی که در مورد ضعف عملکرد قوای سه گانه، عدم انجام وظایف قانونی دستگاه‌ها و عدم انجام نظارتهای قانونی به کمیسیون اصل ۹۰ ارایه شود، مورد نظارت و بررسی قرار می‌گیرد.

نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اینکه حفظ فضای سبز جزو وظایف انسانی و حقوقی دستگاه‌های ذی صلاح است، گفت: با ارسال شکایت مردمی در مورد قطع درختان باغ معنوی جمشیدیه به کمیسیون اصل ۹۰، این موضوع با جدیت مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت تا جلوی تخریب‌های بعدی گرفته شود.

وی گفت: پس از رسیدن شکایت به کمیسیون اصل نود، ما بررسی می‌کنیم چه تخلفاتی صورت گرفته است و باید مشخص شود بر اساس چه منطقی درختان باغ معنوی منطقه جمشیدیه قطع شده‌اند. ضمن اینکه دستگاه‌های ذی صلاح هم باید توضیح دهند اگر این منطقه جز پهنه حفاظت ویژه سبز موسوم به جی ۳۲۳ در طرح تفصیلی تهران است، چطور مجوز ساخت و ساز داده شده است؟

نایب رییس کمیسیون اصل نودم قانون اساسی در مجلس نهم، گفت: کمیسیون اصل ۹۰ باید به اعتراضهایی که به نحوه عملکرد قوای سه گانه و دستگاههای زیر مجموعه آن صورت می‌گیرد، رسیدگی کند و در این راه با کسی تعارف ندارد.

محمدی گفت: برای کمیسیون اصل ۹۰ هیچ محدودیتی وجود ندارد و با هیچ دستگاهی عقد اخوت نبسته است. اگر شکایتی از طریق افراد حقیقی یا حقوقی در هر مورد از جمله قطع درختان باغ معنوی جمشیدیه به کمیسیون ما ارسال شود، بدون کوچک‌ترین ملاحظه‌ای به آن رسیدگی می‌کنیم.

وی در ادامه با اشاره به آلودگی شدید هوای کشور به ویژه کلانشهرهایی مثل تهران گفت: در هوای فعلی تهران که بزرگ‌ترین مشکل آن آلاینده‌ها و دی‌اکسید کربن است از بین بردن فضای سبز و به خصوص درختان با عظمت شهرهیچ توجیهی نمی‌تواند داشته باشد.

وی با تاکید براینکه نسبت به حفظ محیط زیست، حمایت از فضای سبز وتلاش برای کاهش آلودگی هوا، حساسیت شدیدی داریم گفت: مطمئن باشید که پس از بررسی‌های دقیق و بازدید می‌دانی با یک حساسیت ویژه، اگر قطع درختان باغ معنوی جمشیدیه برای ساخت و ساز اثبات شود، کوتاه نمی‌آییم و برای مجازات متخلف و اصلاح وضعیت به منظور برگرداندن شرایط به حالت زیست محیطی، پیگیری‌های لازم را به عمل می‌آوریم.

وی در پاسخ به اینکه با متخلفان قطع این درختان چگونه برخورد خواهد شد، گفت: اگر تخلف در حد وقوع جرم و بزه باشد، به دستگاه قضایی معرفی خواهیم کرد و اگر هم اشکالی در سیستم مدیریت دستگاهی باشد و فرایندهای قانونی ناصحیح بوده و یا کامل نبوده، تذکرات لازم را به دستگاههای مربوطه خواهیم داد تا آن معایب را رفع کنند.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی با اشاره به ضرورت حفظ فضای سبز منطقه جمشیدیه خاطرنشان کرد: تخریب اشجار در قانون، عنوان مجرمانه دارد و مجازات آن هم زندان است که البته میزان آن بستگی به نوع درخت، میزان فضای سبز تخریب شده و تعداد درختانی دارد که ریشه کن شده است، ضمن اینکه وقتی مقام معظم رهبری در هفته درختکاری می‌فرمایند «من گلایه‌ای که باید بکنم از مجموع مسئولان مسأله‌ درخت و درختکاری و جنگل، این است که ما اینجا دانه دانه درخت می‌کاریم، اما صد‌ها صد‌ها و هزار‌ها هزار‌ها درخت در جاهایی که نباید قطع شود، بی‌جهت قطع می‌شود؛ این خیلی اشکال بزرگی است که وجود دارد» آن وقت چطور برخی‌ها برای ساخت و ساز اقدام به قطع درخت می‌کنند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز