تحقیق علت ریزش گود ایران زمین نهایی شد
اهالی معتقد بودند ترک های ایجاد شده در خانه های آنها از ابتدای اردیبهشت قابل مشاهده بوده است و این موضوع را بارها به پیمانکار و مجری پروژه اعلام کرده اند.
ایلنا: رئیس کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای اسلامی شهر تهران اعلام کرد: گزارش نهایی تحقیق و بررسی علت ریزش گودبرداری پروژه خیابان ایران زمین هفته آینده درصحن شورا ارائه خواهد شد.
به گزارش ایلنا، اعضای کمیسیون عمران شورا برای دومین بار از مراحل چگونگی اجرا و مهار ریزش گودبرداری و تثبیت خاک در خیابان ایران زمین بازدید، و همچنین از خانههای آسیب دیده از این حادثه نیز دیدن کردند.
دنیامالی در حاشیه این بازدید گفت: مسئلهای که برای ما مهم است و شورا از ابتدا بر آن تاکید داشته است، آسیب دیدن خانه اهالی این منطقه است که شرایط نامناسبی پیدا کرده اند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه ما در بررسی های خود به دو موضوع توجه داشته ایم، تصریح کرد: اولین موضوع مورد بررسی این بوده است که مسائل مطرح شده توسط ساکنین اطراف پروژه، آیا بواسطه گودبرداری بوده است یا نه؟ که تحقیقا همه دوستان به این نتیجه رسیده اند، که این پروژه باعثایجاد ترک های قابل توجه در خانه های ضلع شمالی و جنوبی پروژه شده است و متاسفانه ازلحاظ ایمنی در شرایط خوبی نیستند.
دنیا مالی با اشاره به اینکه ما براساس قولی که به اهالی این منطقه داده بودیم از چند خانه دیدن کردیم، گفت: ما باورمان این است که اگر اصول مهندسی در این پروژه رعایت می شد چنین اتفاقی رخ نمی داد.
رئیس کمیسیون عمران، افزود: دومین موضوع مورد بررسی کمیسیون این است که برای شورای شهر احراز شود که این پروژه از لحاظ کارعملیات گودبرداری به ایمنی لازم رسیده است یا نه، ضمن اینکه ما تاکید داریم این پروژه نباید بیشتر از این گودبرداری شود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه فصل بارندگی در راه است، گفت: با ابزار دقیق، کنترلهای لازم بایدانجام شود تا پروژه به ایمنی صددرصد برسد و آرامش به سطح منطقه بازگردد.
به گفته دنیا مالی گزارش نهایی این تحقیق هفته آینده درصحن شورا به اعضای شورا و رسانه ها اعلام خواهد شد.
در جریان این بازدید اعضای کمیسیون عمران از خانه های آسیب دیده در اطراف پروژه نیز بازدید کردند که در جریان این بازدید برخی از اهالی معتقد بودند ترک های ایجاد شده در خانه های آنها از ابتدای اردیبهشت قابل مشاهده بوده است و این موضوع را بارها به پیمانکار و مجری پروژه اعلام کرده اند.
براساس این گزارش سه پلاک از ضلع جنوبی و شش پلاک از ضلع شمالی این پروژه دچار آسیب جدی شده اند.
دنیا مالی در جمع اهالی این منطقه با اشاره به اینکه آسیب های وارد شده از لحاظ اجتماعی و تعلقات روحی قابل جبران نیست اظهار داشت: من به نمایندگی از شورای شهر مراتب عذرخواهی خود را اعلام می دارم و این اطمینان را به شما اهالی می دهم که حقوق ضایع شده، به شما برگردانده شود.
همچنین در ادامه بازدید، پنجمین جلسه کمیسیون عمران درشهرداری منطقه ۲، باحضور شهردار منطقه، اهالی و تمام مسئولین ذی ربط برگزار شد.
فاخر نماینده کمیته فنی تعیین شده از طرف کمیسیون عمران شورا، معتقد است انجام چهار اقدام توسط پیمانکار باعثمیشود که تغییر شکل ها به حد صفر برسد و تردد در خیابانهای اطراف پروژه جریان پیدا کند.
وی اجرای انکرهای اضافه، زه کشی، اجرای شمعهای دور تا دور داخل گود و تثبیت خاک را چهار اقدام جهت مهار ریزش و بازگشت آرامش در سطح منطقه می داند.
در جریان این جلسه همچنین محسن سرخو عضو کمیسیون عمران نیز با اشاره به اینکه کمیسیون ویژه قرار است در سه جهت کار کند، گفت: به هیچ عنوان نباید به عمق گودبرداری اضافه شود و کسری پارکینگ می بایستی از طبقات تامین شود.
وی افزود: تسهیل بهره برداری از خیابان گلستان و ایران زمین و ایجاد کارگروه خاص جهت رفع مشکل اهالی از دیگر دستورات این کمیسیون ویژه است.
سرخو تصریح کرد: توصیه مان به شهرداری منطقه این است که با توجه به شرایط ایجاد شده پروانه ساختمانی پروژه تجدید نظر شود و از عمق آن کاسته شود.
وی با اشاره به اینکه آسایش شهروندان و شرایط تردد در این منطقه از اولویت های شورای شهر تهران است، گفت: ایجاد پروژه یا منفعت شهرداری برای ما اولویت نیست و اگر لازم باشدجهت آسایش مردم گود پر شود شورای شهر ترجیح می دهد این کار انجام شود.
ابوالفضل قناعتی سخنگوی کمیسیون عمران شورا نیز با اشاره به اینکه ضلع جنوبی پروژه شرایط خوبی ندارد، گفت: بهتر است شمع های اضافه دور تادور در داخل گود اضافه شود تا امنیت گودبرداری بازگردانده شود و سپس بازسازی خانه های اطراف شروع شود.
دنیا مالی در پایان این جلسه از شهرداری منطقه خواست تا پروانه ساختمانی این پروژه براساس عمق ۳۰ متر اصلاح شود و مستندات آن برای ارائه در گزارش در صحن شورا به کمیسیون عمران ارسال شود.