رئبیس انجمن ندای معلولان ایران درگفتگو با ایلنا:
از بیتوجهی اعضای شورای شهر تهران به حقوق معلولان نگرانیم
پروژههای شهری یکی پس از دیگری افتتاح میشوند و مسئولین محترم شورای شهر هم در مراسم افتتاحیه حضور پیدا میکنند ولی دریغ از نگاه یا گوشه چشمی که مشکلات معماری پیش روی معلولین و جانبازان را ببیند.
ایلنا: رئیس انجمن ندای معلولان ایران از رفتار نمایندگان مردم در شورای اسلامی شهر تهران که با بیتوجهی به حقوق معلولین و جانبازان بر کرسی شورای شهر تکیه دادهاند و مشکلات متعدد معلولین و جانبازان در معابرشهر، خطوط مترو و اتوبوسرانی را نمیبینند، ابراز نگرانی کرد.
محمود کاری در گفتگو باخبرنگار ایلنا؛ در واکنش به اظهارات رئیس شورای شهرتهران مبنی بر مناسبسازی معابر و امکان استفاده بهینه از ناوگان حمل و نقل عمومی جهت تردد نابینایان گفت: انجمن ندای معلولین ایران نگرانی خود را از رفتار نمایندگان مردم در شورای اسلامی شهر تهران که با بیتوجهی به حقوق معلولین و جانبازان بر کرسی شورای شهر تکیه دادهاند و مشکلات متعدد معلولین و جانبازان را در معابر شهر، خطوط مترو و اتوبوسرانی نمیبینند، اعلام میدارد.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه ۹ سال ازتصویب قانون جامع حمایت از حقوق معلولین میگذرد و ضوابط و مقررات معماری و شهرسازی با استانداردهای روز جهانی منطبق با نیازهای افراد دارای معلولیت را در اختیار داریم، متاسفانه پروژههای شهری یکی پس از دیگری افتتاح میشوند و مسئولین محترم شورای شهر هم در مراسم افتتاحیه حضور پیدا میکنند ولی دریغ از نگاه یا گوشه چشمی که مشکلات معماری پیش روی معلولین و جانبازان را ببیند.
کاری بااشاره به اینکه در سال ۱۳۸۴ دستور شروع به کار ستاد مناسب سازی شهرتهران توسط شورای شهر صادر شد، افزود: این ستاد بدون دبیرخانه و مسئول و جایگاه ثابت در معاونتهای مختلف شهرداری تهران سرگردان مانده و هرازگاهی کرکره را بالا میکشند و تا میخواهند شروع به کار کنند؛ بلافاصله آن را تعطیل میکنند.
وی تصریح کرد: ایستگاههای مترو بعد از سال ۸۳ یکی پس از دیگری راهاندازی میشوند وخطوط اتوبوسرانی روز بروز تجهیز میشود ولی نه برای معلولین و جانبازان و سالمندان و…
وی ادامه داد: معابر شهری بهسازی و کف سازی میشوند ولی نه تنها توجه جدی به نیازهای ۱۰ درصد مردم شهر که دچار معلولیت هستند، نمیشود بلکه بسیاری از مبادی ورودی پیاده روها و معابر را با میلههای فلزی چنان مسدود میکنند که حتی کالسکه بچه از آن عبور نمیکند. معلولین وجانبازان با ویلچر که اصلاً حق عبور از پیاده رو ندارند.
کاری بابیان اینکه اماکن عمومی از قبیل مراکز درمانی، آموزشی، فرهنگی و تفریحی، مساجد، و… نیزچنین وضعیتی دارند، افزود: لازم به ذکر است که شاید بخش ناچیزی از موارد فوق الذکر برای معلولین و جانبازان مناسب سازی شده باشد که باتوجه به تجربیات و استانداردهای جهانی قابل دسترس و ضوابط و مقررات معماری شهرسازی ویژه معلولین و جانبازان موجود و قابل دسترس برای دست اندرکاران معماری و شهرسازی میباشد.
وی خاطرنشان کرد: عمدتاً برای رفع موانع معماری و مشکلات حمل و نقل که روز به روز حقوق شهروندی معلولین، جانبازان ونابینایان را نادیده گرفته و در تسهیل و دسترسی معلولین به برابری فرصتها بویژه معابر شهری استفاده از مترو و سرویس حمل و نقل عمومی هیچگونه توجهی نمیکنند.
وی افزود: به صورت نمونه آقایان سابقه چندین ساله نمایندگی مردم را در شورای شهر دارند و در همین شهر زندگی میکنند موانع و مشکلات را هم میبینند هیچ تذکری در این موارد به دست اندرکاران امور شهرداریها نمیدهند. ولی در ایام و مناسبتهای خاص اقدامات نمادین و یک گفتگوی ظاهری با رسانهها دارند که دردی از معلولین وجانبازان دوا نمیکند جز بازکردن یک زخم کهنه.
کاری بااعلام آمادگی انجمن ندای معلولان ایران برای هرگونه همکاری با شورا افزود: این انجم تقاضا دارد برای اینکه اقدامات عملی و کاربردی بهتری صورت پذیرد، دستور تعین و تکلیف و فعال شدن ستاد مناسب سازی شهر تهران را صادر کنید.