خبرگزاری کار ایران

عضو شورای شهر تهران؛

تذکری به شهردار تهران دادیم امیدوارم پاسخ دهد

تذکری به شهردار تهران دادیم امیدوارم پاسخ دهد
کد خبر : ۱۱۳۲۷۲

مالک بعد از صدور پروانه تقاضای گسترش پروژه را کرده و درخواستی به کمیسیون ماده ۵ ارائه کرده است اما قبل از تایید این درخواست عوامل اجرایی منطبق با پروانه جدید فعالیت خود را آغاز کرده است / این عدم نظارت شهرداری را می‌رساند.

ایلنا: ‌ سلطانی‌فر عضو شورای شهر تهران از ارائه تذکری به شهردار تهران در زمینه پروژه ایران زمین خبر داد و گفت‌: امیدواریم شهردار پاسخ‌گو باشد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، قتاعتی خلاصه‌ گزارش ریزش گودبرداری پروژه مجتمع گلستان واقع در خیابان ایران زمین در صحن علنی ارائه کرد.

سخنگوی این کمیسیون با اشاره به جزئیات این حادثه گفت: مساحت این ملک ۱۶ هزار و ۲۴۳ مترمربع است و کاربری آن بر اساس طرح تفصیلی جدید در پهنه R ۲۳۱ واقع شده است و همچنین پروانه تخریب و نوسازی اولیه آن برای پنج طبقه زیرزمینی و سه طبقه تجاری صادر شد، اما درخواست افزایش طبقات به ۳۱ طبقه روی همکف به کمیسیون ماده پنج ارسال می‌شود که این کمیسیون با هشت طبقه زیرزمین و ۲۷ طبقه روی آن به صورت تجاری، اداری و هتل موافقت می‌کند و در ‌‌نهایت پروانه ساختمانی جهت احداث۱۰ طبقه زیرزمین، همکف و ۲۷ طبقه روی آن در تاریخ ۱۲ مرداد ۹۲ صادر می‌شود.

وی ادامه داد: چند روز قبل از وقوع حادثه تغییر شکل‌هایی که خارج از شکل متعارف بود، سبب شد ۱۵۰ نیروی کارگاهی از سطح پروژه جمع آوری شود. مطابق اظهارنظر مشاور و ناظر پروژه علت اصلی وقوع حادثه شکست لوله و تجمع آب ناشی از آن در جبهه خاک پشت دیواره شمالی گود و عدم مقاومت دیوار سبب فروریختن آن می‌شود که حجم آب حدود ۱۶ تا ۱۷ هزار متر مکعب است.

این عضو شورای شهر تهران ادامه داد: ‌ با توجه به شواهد موجود در خاک منطقه از ناههای گذشته به نظر می‌رسد این حادثه به دلیل سهل‌انگاری عوامل دخیل در پروژه بوجود آمده است بر اساس نظر کمیسیون عمران این گود بیش از اندازه پایین رفته و بیش از این نباید عمیق شود همچنین باید طبق یک برنامه زمانی مشخص برنامه عملیاتی تحکیم دیواره‌ها مشخص شود.

قناعتی گفت: بر اساس جلسات انجام شده کمیسیون ویژه‌ای برای رسیدگی به این پروژه مشخص شده که باید طی ۱۰ روز رسیدگی به آن را نهایی کند.

احمد مسجدجامعی با بیان اینکه خوشبختانه در این حادثه کسی جان خود را از دست نداد، گفت: گفته می‌شود در کارگاه متروی مولوی یک کارگر جان خود را از دست داده است که در صورت واقعیت داشتن آن، شهرداری تهران باید گزارشی از این موضوع ارائه دهد.

همچنین سالاری درخواست کرد اعضای کمیسیون شهرسازی و معماری نیز در کمیته ویژه عضو باشند.

احمد دنیا مالی رئیس کمیسیون عمران شورای شهر تهران با اشاره به هماهنگی خوب میان شهرداری تهران، شورا و سازمان نظام مهندسی، گفت: در شش ماه امسال آمار تلفات ناشی از گودبرداریهای غیراصولی ۷۰ درصد کاهش یافته است و ما دبه دنبال آن هستیم که این آمار به صفر کاهش یابد.

وی ادامه داد: ‌ احتمال خطر و ریزی در گودبرداری‌های عمیق‌تر و بزرگتر ایمن تر است چراکه در متراژ کمتر کمتر موارد اصولی رعایت می‌شود امیدواریم چرخه معیوب در ساخت و ساز به چرخه استاندارد تبدیل شود.

اقبال شاکری دیگر عضو شورای شهر تهران در این باره گفت: ‌شهرداری تهران در صدور پروانه به احراز صلاحیت مالک و سازمان توجه داشته باشد همچنین نسبت به احراز فنی و طراحی ساختمان نظارت بیشتر داشته باشد.

سلطانی فرد نیز با اشاره به اینکه نامه‌ای در این باره به شهردار تهران ارائه شده است که امیدواریم پاسخ آن را دریافت کنیم، گفت: مالک بعد از صدور پروانه تقاضای گسترش پروژه را کرده و درخواستی به کمیسیون ماده ۵ ارائه کرده است اما قبل از تایید این درخواست عوامل اجرایی منطبق با پروانه جدید فعالیت خود را آغاز کرده است.

وی ادامه داد: این فعالیت عدم نظارت شهرداری منطقه ۲ شهرداری تهران را می‌رساند از این رو باید مشخص شود مقصر اصلی چه کسی بوده است تا بتوانیم با استفاده از ابزار قانونی با آن برخورد کنیم.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز