خبرگزاری کار ایران

معاون شهردار تهران خواستار شد:

بسیج همگانی برای اصلاح رفتارهای ترافیکی

بسیج همگانی برای اصلاح رفتارهای ترافیکی
کد خبر : ۱۱۰۱۶۹

خلاء جدی آموزش‌های ترافیکی در کتاب‌های درسی / رفتارهای اخلاقی را جایگزین برخوردهای خشن کنیم / چرا رانندگان به جای گفت‌و‌گو از قفل فرمان استفاده می‌کنند!؟

ایلنا: معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با تاکید بر اینکه مدیریت شهری باید نسبت به انجام اقدامات سخت افزاری از جمله جمع آوری زباله، نگهداری فضای سبز، احداثاتوبان، خیابان و تونل و نیز توسعه خطوط مترو و اتوبوسرانی و به کارگیری اتوبوس‌ها و قطارهای جدید در این خطوط اقدام کند، گفت: اما مدیریت شهری صرفاً نگاه سخت افزاری به اداره و مدیریت شهر ندارد.

به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران، سید جعفر تشکری هاشمی افزود: در کنار اقدامات سخت افزاری، توجه به مباحثنرم افزاری که می‌تواند بر الگوهای رفتاری در شهر سایه انداخته و بر رفتارهای شهروندان تاثیر مستقیم بر جای بگذارد نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و بدون آن نمی‌توان شهر را به شهری انسان محور تبدیل کرد.

وی با ذکر این نکته که شهردار محترم تهران بر حرکت به سمت شهر انسان محور تاکید دارند، اعلام کرد: شهری انسان محور است که در آن الگوی یک زندگی مبتنی بر حفظ محیط زیست شهر و حفظ حرمت شهروندان در اولویت باشد و انسان‌ها در آن به جای اینکه با خشونت و عصبانیت با هم رفتار کنند، به یکدیگر لبخند بزنند و با هم مهربان باشند.

خلاء جدی آموزش‌های ترافیکی در کتاب‌های درسی

معاون شهردار تهران با اشاره به اینکه شهر انسان محور، شهری با طراوت است که در آن زندگی انسانی جایگزین زندگی ماشینی شده، اظهار کرد: در این شهر مردم به جای اینکه با یکدیگر رفتار خشن و عصبی داشته باشند با هم با مهربانی و مدارا رفتار می‌کنند و در چنین الگویی مسائل اخلاقی و تربیتی از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

تشکری هاشمی با تاکید بر اهمیت و ضرورت آموزش دانش آموزان در خصوص آموزش‌های ترافیکی از جمله عبور ایمن از خیابان، تصریح کرد: با وجود اینکه در این زمینه یک خلاء جدی در کتاب‌های درسی وجود دارد اما دست روی دست نگذاشته‌ایم و ضمن اعزام گروه‌های نمایشی به مدارس ابتدایی به منظور اجرای نمایش‌های آموزشی و انجام فعالیت‌های آموزشی در پارک‌های آموزش ترافیک، کتب کمک آموزشی حاوی نکات ساده ترافیکی را نیز در اختیار مربیان مهد کودک‌ها قرار داده‌ایم.

وی با بیان اینکه رانندگان سرویس مدارس که هر روز با دانش آموزان سر و کار دارند نیز آموزش‌های لازم را فرا گرفته‌اند، اضافه کرد: کمیته‌ای تحت عنوان فرهنگ ترافیک متشکل از اساتید برجسته علوم انسانی و اجتماعی کشور تشکیل داده‌ایم که در قالب یک اتاق فکر برای الگوهای زندگی شهری و روش‌های اصلاح و بهبود رفتارهای ترافیکی فکر کرده و ایده‌پردازی می‌کنند.

رفتارهای اخلاقی را جایگزین برخوردهای خشن کنیم

معاون شهردار تهران با اشاره به اینکه از تمام ابزار‌ها و ظرفیتهای موجود از تلویزیون‌های شهری گرفته تا برنامه‌های تلویزیونی به منظور آموزش رفتارهای صحیح ترافیکی استفاده می‌کنیم، اظهار کرد: شهر انسان محور، شهری است که آدم‌ها در آن اصالت و کرامت دارند نه خودرو‌ها و احترام به حقوق دیگران را باید به یک رفتار نهادینه تبدیل کنیم تا زندگی سالم را تجربه نماییم.

تشکری هاشمی با بیان اینکه فراموش نکنیم هر کدام از ما یک بار بیشتر به دنیا نمی‌آییم، تصریح کرد: به همین دلیل ما باید سعی کنیم در رفتار و گفتارمان الگویی صحیح حاکم باشد و به جای برخوردهای خشن و فیزیکی، با احترام متقابل با یکدیگر رفتار کنیم و در مقابل هم گذشت داشته باشیم.

وی با تاکید بر اینکه در علم مهندسی حمل و نقل، اجزای متشکله ترافیک از سه رکن انسان، راه و خودرو تشکیل شده، اضافه کرد: در این میان انسان از نقش کلیدی و مسلط برخوردار است چرا که الگوی رفتاری در رانندگی، رفتارهای پر خطر را به حداقل و میزان ایمنی را به حداکثر ممکن می‌رساند.

چرا رانندگان به جای گفت‌و‌گو از قفل فرمان استفاده می‌کنند!؟

معاون شهردار تهران با اشاره به اینکه اگر فردی آموزش ندیده باشد یا آموزش‌هایی که دیده کافی نباشد، نمی‌توانیم او را مورد سرزنش قرار دهیم، اظهار کرد: طبیعی است وقتی دانش آموزی سر کلاس نرفته باشد، نمی‌توانیم از او انتظار داشته باشیم دیکته بدون غلط بنویسد و اساساً نمی‌توانیم از او توقع داشته باشیم بتواند دیکته بنویسد.

تشکری هاشمی با بیان اینکه در موضوع آموزش ترافیک و نهادینه سازی رفتارهای ترافیکی ضعف داریم، تصریح کرد: گاهی اوقات با سهل انگاری در برخورد با رفتارهای اشتباه باعثمی‌شویم تا آن رفتار غلط در ذهن مردم به یک عادت تبدیل شود در صورتی که امروزه رفتارهای ترافیکی موضوعی است که باعثوهن ملت ما شده است.

وی در پایان با تاکید بر اینکه همه با هم باید به منظور اصلاح و بهبود رفتارهای ترافیکی بسیج شویم، خاطرنشان کرد: چرا باید هنگامی که یک راننده درست یا غلط جلوی راننده دیگری می‌پیچد، به جای اینکه با هم گفت‌و‌گو کرده و از هم عذرخواهی کنند، بلافاصله از وسیله‌ای به نام قفل فرمان که کاربرد دیگری دارد، استفاده کنند!؟

ارسال نظر
پیشنهاد امروز