خبرگزاری کار ایران

ضرورت توسعه بازار مصرف در راستای افزایش 1 میلیون تنی تولید آبزیان در کشور

معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان شیلات ایران، بر توسعه بازارهای مصرف آبزیان در راستای افزایش یک میلیون تنی تولید آبزیان در کشور تاکید کرد.

به گزارش ایلنا از وزارت جهاد کشاورزی، حسن صالحی در دیدار با استاندار مرکزی اظهار داشت: در عرصه شیلات کارهای بزرگی در سطح کشور آغاز شده که می‌توان به افزایش تولید آبزیان در کشور به میزان یک میلیون تن اشاره کرد اما با توجه به این میزان تولید، مصرف سرانه کشور نصف متوسط جهانی است بنابراین در نظر داریم در راستای برطرف‌سازی این موضوع بازارهای مصرفی را توسعه دهیم.

وی افزود: در طول سال گذشته 350 میلیون دلار صادرات داشته‌ایم که نشانگر مثبت بودن تراز تجاری است.

این مسوول ادامه داد: استان مرکزی در بخش صادرات آبزیان به خصوص ماهیان زینتی جایگاه خوبی را به خود اختصاص داده این در حالی است که در سال گذشته مبلغ 800 هزار دلار درآمد از صادرات ماهی‌های زینتی کسب کرده‌ایم که این نرخ امسال از یک میلیون دلار فراتر می‌رود.

رئیس سازمان شیلات ایران با اشاره به صادرات ماهی قزل‌آلا گفت: در این عرصه نیز شاهد پیشرفت چشم‌گیری بوده‌ایم چنانکه در استان مرکزی رشد 27 تا 30 درصدی مشهود است و تولیدات استان مرکزی به کشورهای حوزه خلیج‌فارس و به زوی به روسیه صادر می‌‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در استان مرکزی در عرصه پرورش آبزیان ظرفیت‌های خوبی فراهم شده و به دنبال این مبحث از مناطق اسکان، توره و شازند بازدید به عمل آمده است، همچنین در حال انجام کارهایی در استان مرکزی هستیم که دارای آثاری ملی است.

صالحی تصریح کرد: در سال‌های گذشته با صرف بیهوده درآمدهای نفتی در راستای واردات و افزایش آن، وارد کردن تخم قزل‌آلای چشم‌زده به عرصه شیلات ضربه وارد کرد در صورتی که کشور ما بیشترین آمار تولید قزل‌آلا در آب شیرین حدود 140 هزار تن را ثبت کرده و بزرگترین وارد کننده تخم قزل‌آلای چشم‌زده است.

رئیس سازمان شیلات ایران ادامه داد: در تلاشیم در طول 3 سال آینده در حوزه آبزیان خودکفا شویم البته در بخش ماهی‌های زینتی در استان مرکزی شهرستان محلات جایگاه مناسبی را به خود اختصاص داده و در بخش آبزیان در حال توسعه جایگاه‌های پرورش آبزیان هستیم.

وی بیان کرد: در بحث تولید نسل اول قزل‌آلا با کمک نمایندگانی از فرانسه در حال فعالیت هستیم و این درحالیست که در بخش مربوط به استخرهای ذخیره آب و تولید آبزیان در کنار کشاورزی استان از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

صالحی با اشاره به توسعه توزیع آبزیان گفت: مجموعه پرورش آبزیان واقع در خیرآباد می‌تواند به عنوان یک نمونه در راستای گسترش این طرح باشد و از این مجموعه به تعداد زیادی در جاده‌های اصلی الگوبرداری شود و با درنظر داشتن موقعیت استان مرکزی توسعه یابد.

وی افزود: در نظر داریم که در بازار مرکزی اراک و در مرکز شهر یک بازار نمونه برای عرضه ایجاد کنیم که برای تولیدکنندگان در زمینه تولید و عرضه نگرانی به وجود نیاید.

در این دیدار رئیس سازمان شیلات ایران، بر لزوم برگزاری جلسه اقتصاد مقاومتی شیلات در آینده نزدیک و همکاری در زمینه تامین اعتبار زیر‌ساخت‌های شیلات استان از جمله ایجاد شهرک ماهیان زینتی شهرستان محلات و توسعه واحدهای بچه‌ماهی و استخرهای دومنظوره تاکید کرد.

 

کد خبر : ۳۹۷۹۲۴