مصرف آب در هر هکتار 3 هزار متر مکعب کاهش می یابد
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد: افزایش عملکرد در واحد سطح و خوداتکایی در تولید گندم و جو مورد نیاز کشور و رفع مشکلات تولید حبوبات و عدم واردات آن را در برنامه ششم توسعه هدفگذاری کردهایم.
به گزارش ایلنا از وزارت جهاد کشاورزی، عباس کشاورز-معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی-بیان داشت: سال زراعی گذشته با وجود کاهش بارندگی، با برنامه ریزی و انجام اقدامات فنی مناسب به ۸۵ درصد تولید گندم دست یافتیم.
وی اظهار داشت: تا پایان برنامه ششم توسعه، بر اساس برنامهریزیها و با اجرای طرحهای مختلف، پیش بینی میشود، بیش از ۹۵ درصد گندم مورد نیاز در داخل کشور تولید شود.
کشاورز در مورد جو و حبوبات نیز پیش بینی کرد طی برنامه ششم توسعه، ۹۰ درصد تولید این محصول در کشور انجام شود ضمن آنکه مشکلات حبوبات برطرف خواهد شد.
وی ادامه داد: در مورد چغندرقند نیز در سال زراعی گذشته و جاری، واردات را به نصف سالهای قبل رساندهایم و برای تولید دانههای روغنی تلاشمان جدی است.
کشت نشایی محصولات زراعی در ۸ سال آینده
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی درباره شیوههای کشت محصولات زراعی گفت: ظرف هشت سال آینده، همه محصولات زراعی به غیر از گندم و جو، کشت نشایی میشوند.
وی افزود: یکی از سیاستهای معاونت زراعت در طرح اقتصاد مقاومتی، کشت نشایی محصولات زراعی به منظور صرفه جویی در مصرف آب است.
کشاورز اظهار داشت: با کشت نشایی و کم کردن مدت استقرار گیاهان در مزرعه، حداقل سه نوبت در آبیاری صرفه جویی میشود که معادل ۳ هزار متر مکعب آب در هرهکتار است.
وی خاطرنشان کرد: سال زراعی گذشته، کشت نشایی را با ذرت آغاز کردیم و در سال زراعی جاری با ذرت، چغندرقند و پنبه ادامه دادهایم و در مورد اغلب سبزی و صیفی جات مانند هندوانه، خربزه، گوجه فرنگی و خیار کشت نشایی را گسترش میدهیم.
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی گفت: سال زراعی ۹۴-۹۳، کشت نشایی در شش نقطه کشور در سطح ۱۴۰ هزار هکتار اجرا شد تا کشاورزان با این نوع کشت آشنا شوند که موفقیت آمیز بود.
وی تصریح کرد: بررسیهای ما در سال جاری نشان میدهد در برخی مناطق با ۴ هزار متر مکعب آب در هر هکتار میتوان ذرت علوفهای تولید کرد در حالی که در شرایط عادی برای تولید این محصول در هر هکتار، بیش از ۱۰ هزار متر مکعب آب نیاز است.
کشاورز اذعان داشت: با کشت نشایی، دوره مدت استقرار گیاه در مزارع بسته به نوع گیاه ۲۵ تا ۴۵ روز کاهش مییابد که در صرفه جویی آب موثر است.