خبرگزاری کار ایران

صدر عاملی:

حضور در هیات انتخاب فیلم فجر تجربه و موقعیتی سخت و دردناک است

حضور در هیات انتخاب فیلم فجر تجربه و موقعیتی سخت و دردناک است
کد خبر : ۲۴۰۸۰۸

آنچه که در‌معرض دید ما قرار گرفت سینمای ایران در سالجاری بود که جشنواره امسال را محصول عملکرد دولت امسال نشان می‌دهد.

رسول صدرعاملی معتقد است؛ حضور در هیئت انتخاب سئ و سومین دوره جشنواره فیلم فجر تجربه و موقعیتی سخت و دردناک است.

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ سخنگوی هیات انتخاب با اعلام این مطلب افزود: اگر شما در داوری اشتباهی انجام دهید تنها در حق یک نفر اجحاف کرده‌اید اما در هیئت انتخاب با یک اشتباه؛ زحمت‌های یک تیم ۴۰ نفری مغفول می‌ماند. بنابراین چاره‌ای نداریم که اعضای هیئت انتخاب به پرده زل بزنیم و تنها به فیلم‌ها نه نام‌ها و دوستان خود. بطور جدی هم دبیر و هم شورای سیاست‌گذاری جشنواره بر این پایه بودند که تنها ۲۲ فیلم انتخاب شود درحالیکه اگر دست ما بازتر می‌بود شاید بیشتر از۲۲ فیلم انتخاب می‌کردیم.

وی ادامه داد: پلان به پلان فیلم را اعضای هیئت انتخاب در تمام ابعاد مراقبت می‌کردند و به تمام جوانب از مراحل فنی، بازی و غیره حواس خود را جمع کرده بودند. در تعدادی از این فیلم‌ها چالش بسیار غریبی وجود داشت. چراکه در بخش نگاه نو از ۱۱ فیلم ۷ فیلم به اتفاق آرا رسید و مابقی فیلم‌ها مورد اختلاف بود آنگونه که مجبور شدیم دوباره آن فیلم‌ها ببینیم.

سخنگوی سی وسومین جشنواره فیلم فجرکه در برنامه هفت شب گذشته حاضر شده بود؛ با اشاره به اینکه دراین جشنواره به مضامین متنوع و فیلمسازان جوان توجه داشتیم؛ گفت: انتخاب‌ها به گونه‌ای بود که مخاطب سینمای ایران اگر قرار است ۲۲ فیلم را ببیند ۲۲ نگاه متفاوت به جهان هستی را دیده باشد. بنابراین ایده‌هایی که برای خود تهیه کرده بودند و ساختار فیلم و اینکه فیلم از شرایط متنوع برخوردار باشد نیز از موضوعات مورد توجه بود.

وی درخصوص بیانیه یدالله صمدی بیان کرد: طبیعی است که از یک فیلساز خوب و محترمی چون یدالله صمدی خوب است که به فیلم خود فکر می‌کند و با خود بگوید که در این جشنواره نیز هیئتی وجود دارند که ۲۲ فیلم را می‌بینند و از این میان انتخاب خود را کرده‌اند. این به مفهوم این نیست که من وارد داوری شده‌ام بلکه حتی یک فیلمساز جوان نیز قبل از اینکه به فیلمسازی بپردازد نیز باید از یک متانتی برخوردار باشد چراکه در شرایطی شرکت می‌کند که از قواعدی برخوردار است. بنابراین هیچ نام چهره‌ای و یا هیچ جوانی به واسطه مهجور بودنش نمی‌تواند نام خود را در لیستی که ما انتخاب کردیم ببیند.

این فیلمساز افزود: در جشنواره امسال تلاش کردیم تعریف جدیدی از هیئت انتخاب دهیم. تعریف روشنی که چگونه فیلم دیدن و چگونه به مخاطب فکر کردن را درپی دارد. شما نمی‌توانید هیچ فرمول ازپیش تعیین شده‌ای داشته باشید چراکه هر فیلمی شرایط خود را ایجاد می‌کند.

صدرعاملی گفت: وجه غالب جشنواره سی وسوم فجر سینمای اجتماعی بود. این موضوع به قدری با شکوه است چراکه در طول سالیانی که جشنواره برگزار می‌شد با خود فکر می‌کردیم نکند این جشنواره تنها جشنواره‌ای توخالی و پوشالی باشداما در جشنواره سی وسوم چیزی به بار می‌نشیند که با آن چاره‌ای نداریم جز اینکه به سینماگران خود احترام بگذاریم. جشنواره سی و سوم فیلم فجر به بار نشستن سینمای ایران در یک نسل نو است که با شرافت و با احساس مسئولیت کار می‌کند و البته اتفاق خوبی هم که در سازمان سینمایی رخ داده است اعتماد به فیلمساز است و اینکه اجازه داده شده وی کار خود را انجام دهد.

بهنام بهزادی از دیگر اعضای هیئت انتخاب جشنواره سی و سوم فیلم فجر نیز در ادامه صحبت‌های صدرعاملی روی خط هفت حاضر شد و در پاسخ به این سوال که برخی می‌گویند فیلم‌ها را ناقص دیده‌اید بیان کرد: ‌‌ همان گونه که در بیانیه هیئت انتخاب نیز منتشر شده است تعدادی از فیلم‌ها نیز بودند صدا گذاری آن‌ها و مراحل فنی و وضعیت آن به گونه‌ای بود که می‌توانستیم در مورد آن تصمیم بگیریم و مانع از تصمیم گیری ما نمی‌شد اما فیلم‌هایی نیز بودند که که مارا به نتیجه نمی‌رساند بنابراین آن‌ها را کنار گذاشتیم. اما نکته مهمی وجود دارد و آن فیلمسازان جوان به خصوص فیلم اولی است که مارا با پدیده خوبی درسینما ایران مواجه کردند و آن قصه گویی به روایت‌های متفاوت و شکل‌های گوناگون است.

اما سیروس الوند نیز از دیگر مهمانان تلفنی هفت بود که روی خط هفت حاضر شد و بیان کرد: انتخاب‌ها چند پیام دارد و ان اینکه سال پر باری را در سینما خواهیم داشت چرا که درست است که دیگر فیلم‌ها را ندیده‌ام اما فیلم خود را دیده‌ام و اگر ۲۲ فیلم از فیلم بهتر بوده‌اند قطعا جشنواره برجسته‌ای خواهیم داشت که این گونه هیئت انتخاب را نیز غافلگیر کرده است و هیچ اعتراضی هم ندارم اما فرصت داده شود که بعدا فیلم‌ها را ببینم و مانیز نظرخود را بیان کنیم.

رسول صدرعاملی نیز در آخرین بخش‌های گفته‌های خود در خصوص مصلحت‌های سیاسی و دخالت آن درانتخاب‌ها گفت: یکسری فیلم‌ها را برای ما انتخاب کردند و ما تنها نظر خود را دادیم و در نظر گرفتن مصلحت سیاسی کار ما نیست بلکه کار شورای سیاست گذاری جشنواره است اما آنچه که در معرض دید ما قرار گرفت سینمای ایران در سال جاری بود که جشنواره امسال را محصول عملکرد دولت امسال نشان می دهد و هم چنین اعتمادی که در این راستا به خیلی‌ها شده است و استعداد یابی که درهمین مسیر صورت می‌گیرد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز