خبرگزاری کار ایران

مرثیه‌‌ای که سینماگران برای عاشورا سردادند

مرثیه‌‌ای که سینماگران برای عاشورا سردادند
کد خبر : ۲۱۹۵۲۱

ما در هر حوزه‌ای ازجمله سینما از تولید فکر غفلت کرده‌ایم. همانطور که در جامعه‌شناسی یا فلسفه کمتر فکر تولید می‌کنیم و بیشتر به ترجمه و گردآوری توجه داریم؛ در سینما هم وضعیت اینگونه است.

در آستانه تاسوعا و عاشورای حسینی؛ مراسمی در رثای آزادگی و جوانمردی؛ شب گذشته(۱۰ آبان ماه) در خانه سینما برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، جواد فریدزاده(جامعه‌شناس و استاد فلسفه) در این مراسم با اشاره به رابطه سینمای ایران و تاریخ قدسی گفت: باید بین کسی که فیلمنامه دینی می‌نویسد و موضوعی که درباره آن می‌نویسد؛ سنخیت وجود داشته باشد.

وی در ادامه افزود: معروف‌ترین رویکردی که در سینمای ایران در مباحثدینی از آن استفاده می‌شود؛ رویکرد تاریخی است که وقایع تاریخی و مذهبی را معرفی می‌کند.

فریدزاده همچنین گفت: در طول سال‌ها و دهه‌های گذشته بیشتر از هر هنر و زبان دیگری این زبان شعر بوده که توانسته به عاشورا و قیام کربلا توجه کند و در این میان اگر شاعری آشنا به زبان قدسی بوده موفق‌تر بوده است.

وی با اشاره به پیام عاشورا و قیام حضرت امام حسین(ع) گفت: ‌‌ همانگونه که ایشان فرمودند اگر دین ندارید لااقل آزاده باشید پس عاشورا دعوت به تامل در باب مرگ و دعوت به آزادی است.

علیرضا شحاع نوری(بازیگر فیلم سینمایی روز واقعه) نیز گفت: حضور در این فیلم برای من بزرگ‌ترین افتخار بود و من مانند بازیکنی که در جلوی دروازه خالی صاحب توپ شده است؛ موقعیت را تبدیل به گل کردم.

وی با تشکر از مرتضی شایسته و علیقلی‌زاده از همه سازندگان فیلم تشکر کرد و گفت: یکی از کسانی که در این فیلم زحمت بسیار کشید پرویز شاهین خو بود که متاسفانه نامش در تیتراژ نبود.

شجاع نوری ادامه داد: در طول ساخت فیلم انرژی مثبتی وجود داشت که این انرژی به پشت صحنه نیز منتقل می‌شد و حتی مردم بافق نیز به تماشای این همدلی می‌نشستند. در طول این فیلم گروهی روزه بودند و بعضی نیز روزه نبودند و کسانیکه روزه نبودند به شهر می‌رفتند و برای روزه داران افطار می‌گرفتند.

وی ادامه داد: بازی در این فیلم بزگ‌ترین افتخار زندگی فردی و هنری من بود و امیدوارم بازهم پای این سفره‌ها بنشینم.

منوچهر محمدی(تهیه‌کننده فیلم عصر روز دهم) نیز بعد از پخش بخش‌هایی از این فیلم گفت: مشکلی که امروز در جامعه داریم کم‌توجهی به یکسری ارزش‌های اصیل است و این روز‌ها باید درباره این ارزش‌ها صحبت کنیم. واقعیت این است که روضه‌هایی که در بعضی از مداحی‌ها گفته می‌شود نگاه عظمت عاشورا را چنان فرومی‌کاهد که نمی‌توانیم از آن درس بگیریم.

وی در ادامه افزود: آنچه که در بحثعاشورا مهم است و باید بیاموزیم اخلاق و ادب است که اوج آن در عاشورا وجود داشت و وجه اشتراک تمامی اصحاب امام حسین(ع) بود.

محمدی در ادامه گفت: ما امروز داستان حر را کمتر می‌شنویم اما آنچه که باید در آن دقت کنیم نحوه برخورد امام با حر است که بسیار درس آموز بود.

وی در ادامه افزود: باید به زندگی شخصیت‌هایی همچون حر و سرانجام آن‌ها دقت کنیم و به‌جای آنکه دائم روضه عطش بخوانیم بهتر است که روضه اخلاق و ادبی که در عاشورا وجود داشت را بخوانیم و بر بی‌اخلاقی یزیدیانی که در روز عاشورا حضور داشتند و علت آن دقت کنیم.

حسام الدین سراج نیز طی سخنانی گفت: هر کسی هر قدمی برای حضرت سیدالشهدا(ع) بردارد مطمئنا برکت معنوی آنرا خواهد برد. هنرمند کسی است که معبری برای عبور از حقیقت باشد و برای خود برکات معنوی کسب کند.

علیقلی‌زاده(تهیه‌کننده فیلم رستاخیز) نیز بعد از پخش نماهایی از این فیلم نیز گفت: امیدوارم شوق و اشتیاق سینماگران برای تولید حفظ، نشر و انتقال میراثفرهنگی بزرگ ما یعنی عاشورا هر روز قوی‌تر و بهتر شود.

وی ادامه داد: شناسنامه مذهبی ما امام حسین(ع) و عاشوراست و اگر کسی این داستان را درست تعریف کند؛ شیعه را درست تعریف کرده است.

علیقلی با اشاره به اینکه برکات معنوی فعالیت هنری برای ائمه را حس کرده؛ گفت: آرزو می‌کنم روزی برسد تا ما از بین انبوه فیلم‌هایی که درباره ائمه و عاشورا ساخته شده است نتوانیم به راحتی فیلمی را انتخاب کنیم.

فرهاد توحیدی(رئیس هیات مدیره خانه سینما و سخنگوی خانه سینما) نیز گفت: آنچه که امروز باعثنگرانی شده این است که ما در هر حوزه‌ای ازجمله سینما از تولید فکر غفلت کرده‌ایم و همانطور که در جامعه‌شناسی یا فلسفه کمتر فکر تولید می‌کنیم و بیشتر به ترجمه و گردآوری توجه داریم؛ در سینما هم وضعت اینگونه است.

وی در ادامه افزود: در سینما هم شاید متاسفانه به‌جای تکیه بر میراثفرهنگی؛ راه را گم کرده و دور خویش می‌چرخیم و شاید از برکت گردهمایی‌هایی این چنین حلقه‌ی مفقوده بین سینما و حوزه‌های دیگر یافت شود و بتوانیم سینما را به حوزه‌های فکری و فلسفی پیوند بزنیم.

در این مراسم حسام‌الدین سراج مرثیه سرایی کرد و اسماعیل امینی و عبدالجبار کاکایی اشعاری را در مدح اهل بیت قرائت کردند.

فرهاد توحیدی، احمد مسجدجامعی(عضو شورای شهر تهران)، سیاوش حقیقی(دبیر جشنواره فیلم شهر)، سیروس الوند، علیرضا شجاع نوری، داریوش اسدزاده، مرتضی شایسته، محسن علی‌اکبری، علی دهکردی، امیرحسین علم‌الهدی، غلامرضا موسوی، کامران ملکی، فرشته طائرپور، همایون ارشادی، مازیار شیخ محبوبی، فرامز روشنایی، تقی علیقلی‌زاده، عبدالجبار کاکایی، ابراهیم مختاری، محمدرضا مویینی، محمدمهدی عسگرپور، کیوان کثیریان، علی علایی، کاظم راست گفتار، کوروش سلیمانی، حسین دهقان‌پور، رضا درمیشیان، علی رویین تن و عبدالحسن مختاباد برخی میهمانان این جلسه بودند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز