خبرگزاری کار ایران

طرح امنیت شغلی خانه‌سینما برای سینماگران منتشر شد

طرح امنیت شغلی خانه‌سینما برای سینماگران منتشر شد
کد خبر : ۲۰۱۳۰۸

طرح امنیت شغلی سینماگران در شش ماده طراحی شده / براساس این طرح قرار است صندوق بیمه بیکاری با تامین سرمایه اولیه به میزان ۱۲۰ میلیارد ریال در ۴ قسط در دو سال از زمان امضای توافق‌نامه راه‌اندازی شود.

بحثامنیت شغلی و بیمه بیکاری هنرمندان از دیرباز مورد توجه جدی خانه سینما بوده است. خانه سینما در دولت گذشته طرح امنیت شغلی و ضمیمه آن طرح صندوق بیمه بیکاری هنرمندان را به دولت دهم ارائه کرد اما این طرح به دلیل عدم همکاری دولت به سرانجام نرسید و نیمه کاره‌‌ رها شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ با آمدن دولت جدید امیدهایی برای راه‌اندازی این صندوق و توجه جدی دولت به طرح امنیت شغلی سینماگران مطرح شد و خانه سینما بعداز برگزاری جلسات متعدد نسخه اولیه طرح امنیت شغلی(صیانت از اشتغال اعضای اصناف خانه سینما) آمده و در اردیبهشت ماه سال ۹۳ به سازمان سینمایی و وزارت ارشاد ارائه کرد.

این طرح که نسخه‌ای از آن بدست ایلنا رسیده؛ در شش ماده آماده شده و بخش‌های مهم آن به شرح زیر است:

ماده یک) تعریف:
امنیت شغلی روندی است که میزان معینی از مولفه‌های کار و اشتغال را فراهم می‌کند و زمینه‌های لازم را برای آرامش روانی و ثبات برخورداری‌های مادی و معنوی شاغلان یک حرفه تامین می‌کند.
ماده دو) مولفه‌های موثر بر تامین امنیت شغلی:
الف) تواناسازی منابع انسانی برای ایجاد ارزش افزوده
ب) افزایش ظرفیت نمایش
پ) رعایت حقوق مالکانه
ت) توسعه رفاه و تامین اجتماعی
ث) صیانت از اشغال اعضای اصناف

ماده سه) گردش کار صیانت از شاغلان عضو اصناف:
*دبیرخانه امنیت شغلی با بررسی مدارک(کارت ملی، مستندات درج شده در تقاضانامه و تایید به صنف) نسبت به صدور شماره نظام سینمایی متقاضی واجد صلاحیت اقدام می‌کند.
*به همه تهیه‌کنندگان متقاضی دریافت پروانه ساخت از سازمان سینمایی به گونه‌ای روشن اطلاع داده می‌شود که در اولویت نخست از اعضای اصناف خانه سینما برای تولید اثر به کار گیری کنند و در صورت ضرورت یا انتخاب به کارگیری عوامل تولید فیلم خارج از اصناف عضو خانه سینما، تهیه کنندگان ملزم به پرداخت خسارت بیمه بیکاری به میزان ۳۰ درصد از دستمزد پایه شاغلان صنفی آن حرفه خواهند بود.
*در هر پروژه سینمایی تا ده درصد از مجموع عوامل تولید خارج از اعضای خانه سینما بدون پرداخت خسارت بیمه بیکاری می‌توانند به کار گرفته شوند.
*متقاضیان دریافت پروانه نمایش ملزم هستند سیاهه تمامی عوامل تولید اثر خود را با ذکر شماره نظام سینمایی به دبیرخانه شورای بازبینی نمایش ارائه نمایند.

ماده چهار) صندوق بیمه بیکاری:
*صندوقی است که با تامین سرمایه اولیه آن به میزان ۱۲۰ میلیارد ریال طی ۴ اقساط در بازه زمانی دو سال از زمان امضای این توافق نامه توسط سازمان سینمایی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خانه سینما نزد یکی از شعب بانک‌های معتبر به منظور پرداخت بیمه بیکاری و سایر حمایت‌ها به اعضای اصناف خانه سینما، تاسیس می‌شود.
*اعضای اصناف عضو خانه سینما برای برخورداری از خدمات صندوق بیمه بیکاری هر ساله مکلفند علاوه بر پرداخت حق عضویت که توسط هیات مدیره صندوق هر ساله تعیین می‌شود ۷ درصد از میزان قراردادهای کاری تولید فیلم خود را به این صندوق واریز کنند.
*این صندوق با ترکیبی از نماینده هیات مدیره، مدیرعامل و مدیر مالی - اداری خانه سینما و نماینده سازمان سینمایی و مدیر امور اصناف خانه سینما به عنوان هیات مدیره اداره می‌شود.
*آیین‌نامه چگونگی و نحوه برخورداری از حمایت‌ها و دریافت بیمه بیکاری توسط هیات مدیره معرفی شده در بند ۳ این فصل تنظیم و اعلان می‌شود.

ماده پنج) تعهدات خانه سینما:
*خانه سینما مکلف است نسبت به تنظیم سامانه اطلاعات اصناف سینمایی اقدام و هر شش ماه نسبت به هنگام سازی این بانک برای اعضای غیرکارفرما و هر دو ماه برای اعضای کارفرما عضو خانه سینما اقدام کرده و به همین منظور در اختیار سازمان سینمایی قرار دهد.
*خانه سینما مکلف است پس از تامین سرمایه اولیه صندوق نسبت به گشایش حساب بانکی با عنوان صندوق بیمه بیکاری اعضا با دو امضای مدیرعامل و نماینده منتخب مجمع عمومی اقدام کند.
*خانه سینما مکلف است هر ساله میزان دستمزد پایه اصناف عضو را تعیین و به مراجع ذی‌ربط اعلان کند.
*خانه سینما مکلف است به گونه‌ای تدبیر کند تا هر ساله دست کم تا ده درصد از میزان شاغلان هر صنف متقاضیان جدید عضویت به مجموعه شاغلان اصناف افزوده شود.
خانه سینما مکلف است در فعالیت خود نسبت به توسعه آموزش و بهنگام‌سازی دانش و مهارت اعضای اصناف خود موضوع بند الف ماده دو این طرح به طور مرتب و روشمند اقدام کند.

ماده شش) تعهدات سازمان سینمایی:
*سازمان سینمایی متعهد است نسبت به رعایت گردش کار پذیرش تقاضای بازبینی آثار سینمایی بر اساس این توافق نامه اقدام کند.
*سازمان سینمایی متعهد است نسبت به اعلام مفاد طرح امنیت شغلی به تهیه‌کنندگان هنگام پذیرش پرونده آنان برای طرح در شورای پروانه ساخت اقدام کند.
*سازمان سینمایی متعهد است نسبت به رعایت و اعمال آرای مراجع داوری خانه سینما به منظور انضباط بخشی به امور قرارداد‌ها و مسائل حقوقی اعضای اصناف خانه سینما در مبادی صدور پروانه‌های فیلمسازی، نمایش و ارائه تسهیلات و… در سازمان‌های تابعه تدابیر لازم اتخاذ و اقدام کند.
*سازمان سینمایی متعهد است در صورت پذیرش و صدور پروانه نمایش اثر سینمایی که بر اساس این توافق‌نامه امنیت شغلی اعضای اصناف خانه سینما رعایت نشده است نسبت به پرداخت غرامت‌های مندرجدر این توافق نامه خود راسا اقدام کند.
*سازمان سینمایی خود را متهد می‌داند به منظور رونق کسب و کار سینمایی نسبت به بازبینی و اصلاح آیین‌نامه‌ها، شیوه‌نامه‌ها و مقررات به گونه‌ای اقدام کند تا حضور موثر نمایندگان خانه سینما در مراجع تصمیم‌گیری ذی‌ربط تسهیل و فراهم شود.

حال باید دید آیا دولت یازدهم و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت یازدهم به چنین طرح‌هایی اهمیت می‌دهد یا همچنان مسئله اصلی برای وی توقفی و یا ازاد کردن فیلم‌های سینمایی است؟

ارسال نظر
پیشنهاد امروز