خبرگزاری کار ایران

در مراسم تشیع خواجویی مطرح شد؛

کشاورز: خواجویی مانند علی حاتمی در یاد‌ها می‌ماند

کشاورز: خواجویی مانند علی حاتمی در یاد‌ها می‌ماند
کد خبر : ۱۹۸۰۲۳

دو کارگردان در تاریخ ادبیات و سینمای ایران همیشه زنده خواهند بود یکی علی حاتمی و دیگری اکبر خواجویی / ویژگی خواجویی این بود که پیگیر حقوق بازیگران بود و دستمزدشان را سر موقع می‌داد / خواجویی تجسم عینی صبر، سکوت و مدارا و خلق خوش بود.

مراسم تشیع پیکر اکبر خواجویی(کارگردان سینمای ایران) صبح امروز(۲ شهریور) با حضور اهالی سینما و بدون حضور مدیران صداو سیما از مقابل خانه سینما تشیع شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا؛کمال تبریزی(رئیس کانون کارگردانان سینما) در این مراسم؛ با ابلاغ تسلیت کانون کارگردانان گفت: خواجویی یک انسان بسیار شریف و آرام بود و برخلاف کسانی که خیلی سر وصدا می‌کردند؛ ایشان خیلی موقر و آرام بودند و اینکه آثار ایشان ارتباط خوبی با مردم داشت؛ از همین آرامش می‌آمد.

وی با اشاره به استقبال مردم از پدر سالار خواجویی گفت: خواجویی از جنجال و سر و صدا خوشش نمی‌آمد. امیدوارم او در دنیای دیگر هم با این آرامش همراه باشد و همه ما نیز مانند وی عاقبت بخیر شویم زیرا مرگ مسئله‌ای است که همه با آن روزی روبرو می‌شویم.

حسن فتحیهم گفت: ما روزهای غمگینی را پشت سر می‌گذاریم. چند روز پیش سیمین بهبهانی و امروز اکبر خواجویی را تشیع می‌کنیم.

وی با اشاره به نقش خواجویی در تلویزیون گفت: خواجویی نه تنها در تلویزیون آثار فاخری ساخته بلکه در سینما هم مخاطبان خوبی داشت. فیلم مهیا نمونه‌ای از آن کارهاست. امیدوارم راه ایشان توسط شاگردانش ادامه پیدا کند.

مریلا زارعی(عضو شورای مرکزی انجمن بازیگران) که بسیار متاثر بود؛ طی سخنانی گفت: خواجویی درحق همه ما حق معلمی داشت و بیش از یکسال هر روز من با ایشان بودم و رفتن ایشان امروز بسیار سخت است.

زارعی افزود: خواجویی تجسم عینی صبر، سکوت و مدارا و خلق خوش بود. او بسیار نجیب بود و امیدوارم شاگردانش بتوانند صفات خوب وی را به نمایش بگذارند.

محمدعلی کشاورز(بازیگر اصلی سریال پدرسالار) نیز که بصورت تلفنی در مراسم حضور پیدا کرده بود؛ طی سخنانی گفت: من در سریال پدر سالار و در کنار ایشان لحظات خوبی را سپری کردم و افتخاری برای من بود که در پدر سالار بازی کردم. خواجویی فردی بودکه نجابت برای او در در جه اول بود.

کشاورز ادامه داد: من با دو کارگردان کار کردم که در تاریخ ادبیات و سینمای ایران همیشه زنده خواهند بود. یکی علی حاتمی و دیگری اکبر خواجویی. ویژگی بارز خواجویی این بود که پیگیر حقوق بازیگران سریال بود و دستمزد آن‌ها را سر موقع می‌داد.

احمد طالبی‌نژاد(منتقد سینما) نیز طی سخنانی گفت: من شاگرد خواجویی در سال ۵۲ بودم و ایشان اولین کسی بود که قبل از مباحثی همچون سینمای آزاد تولید فیلم را به صورت مستقل شروع کرد و تاکید داشت از نیروهای بومی و محلی استفاده کند.

وی ادامه داد: متاسفانه کارهای او و نوآوری‌هایش در هیاهوی سینمای ژورنالیستی ما دیده نشده است.

داریوش باباییان(تهیه‌کننده) نیز گفت: خواجویی استاد اکثر هنرمندان و به خصوص هنرمندان اصفهانی بود و خیلی‌ها را به سینما معرفی کرد. زمانی که فیلم مهیا را می‌ساخت قصه آن را باور داشت.

مهران خواجویی(فرزند اکبر خواجویی) با تشکر از کسانی که در این مراسم شرکت کرده بودند؛ گفت: پدر من در این مدت خیلی تنها بود اما هرگز گله نمی‌کرد و همیشه آرام بود.

وی ادامه داد: در این مدت فقط بنیاد سینمای فارابی بود که به پدر من سر زد و مشکلات وی را رسیدگی کرد.

کامران ملکینیز طی سخنانی با اشاره به نقش اکبر خواجویی در سینما و تلویزیون گفت: ‌در این مدت فقط رسانه‌ها و خبرگزاری‌ها بودند که قدر‌شناس خواجویی بودند و از آن‌ها باید تشکر کرد.

بعد از این مراسم پیکر خواجویی برای تدفین به شهر اصفهان منتقل شد. هفته آینده نیز مراسمی در تهران برگزار می‌شود. در مراسم امروز؛ محمدمهدی عسگر‌پور، کمال تبریزی، سیامک شایقی، فرامرز روشنایی، احمد طالبی‌نژاد، سیداحمد میرعلایی، برزو ارجمند، پرستو صالحی، حسن فتحی، انوشیروان ارجمند، فلورا سام، داریوش بابائیان، کمند امیرسلیمانی، سیامک اطلسی و مریلا زارعی حضور داشتند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز