خبرگزاری کار ایران

گفتگوی ایلنا با سعید سهیلی؛

کلاشینکف یک قدم از گشت ارشاد جلوتر است

کلاشینکف یک قدم از گشت ارشاد جلوتر است
کد خبر : ۱۹۰۸۶۸

کارگردان " کلاشینکف "، تازه‌ترین اثرش را در ژانر اجتماعی ساخته. این فیلم همانقدر که طرفدار دارد؛ منتقد هم دارد اما سهیلی می‌داند چگونه به منتقدانش پاسخ بدهد. می‌گوید: گشت ارشاد باعثمحافطه‌کاری‌ام نشد. کلاشینکف را ساختم تا از گشت ارشاد بهتر باشد.

سهیلی معتقد است فیلم جدیدش به لحاظ مضمونی هیچ ربطی به فیلم‌های قبلی‌اش ندارد اما چون در ژانر اجتماعی ساخته شده؛ شبیه به سایر آثارش است.

سهیلی درباره شباهت " کلاشینکف " به سایر آثارش می‌گوید: کلاشینکف به هیچ‌کدام از فیلم‌های قبلی‌ام شبیه نیست. ولی از یک نظر به همه آنها می‌تواند شبیه باشد. آنهم اینکه به مسایل اجتماعی می‌پردازد و از این نظر شبیه گشت ارشاد و مردی از جنس بلور است ولی شباهت‌های عمده‌ای به هیچکدام از فیلم‌هایم ندارد.

او ادامه می‌دهد: جدا از تم اجتماعی فیلم یک رگه طنز و یک رگه مذهبی در این فیلم لحاظ شده. در واقع می‌شود گفت کلاشینکف یک فیلم اجتماعی همراه با طنز است که با رویکرد دینی تصویر شده است.

سهیلی درباره اینکه معمولا فیلمسازها در ایران بعداز یک فیلم جنجالی؛ یک فیلم آرام و بی‌سر و صدا می‌سازند، می‌گوید: من اصلا دنبال این نیستم که فیلم آرام یا جنجالی بسازم. دنبال این هستم که فیلم بهتری بسازم. حالا این فیلم امکان دارد خیلی آرامتر باشد. امکان هم دارد به اندازه گشت ارشاد جنجالی باشد. امکان هم دارد بیشتر از گشت ارشاد جنجالی بشود اما اینها مهم نیست. مهم این است که فیلمنامه درست و ساخت بهتر و فیلم کاملتر و خوش ساخت‌تر از فیلم‌های قبلی‌ام باشد.

سهیلی درباره اینکه چقدر اتفاقاتی که برای گشت ارشاد افتاد؛ روی کلاشینکف تاثیر گذاشت؛ می‌گوید: قطعا تاثیر دارد. نه از آن جنبه که من محافظه‌کار یا ملاحظه‌کار بشوم یا ترسو بشوم و عقب‌نشینی کنم. ولی از این نظر که مصر باشم فیلمی از نظر قد و قواره بالاتر و رشیدتر و بهتر از گشت ارشاد باشد، قطعا اتفاقات گشت ارشاد من را به این سمت می‌برد.

او درباره رضایت از فیلمش می‌گوید: هر کارگردانی بعد از اینکه فیلمش را می‌بیند می‌گوید مثلا اینجای فیلم می‌توانست بهتر دربیاید و من هم از این قانون جدا نیستم ولی از کلیت فیلم راضی هستم و فکر می‌کنم همانطور که همواره علاقه‌ام به سمتی می‌رود که یک پله از فیلم قبلی‌ام بالاتر باشد؛ قطعا سعی خواهم کرد در فیلم‌های بعدی پیشرفت داشته باشم و مخاطب هم آن را حس کند.

او درباره استفاده از رضا عطاران در تیزرهای تلویزیونی حال‌آنکه حضور بسیار کوتاهی در فیلم دارد و انتقادهای وارد به آن؛ می‌گوید: برخی گفتند چرا سهیلی از عطاران در تیزرهایش استفاده کرده است، من هم پاسخ دادم مگر عطاران در فیلم من بازی کرده است؟! این دوستان به واقع معنای تیزر را نمی‌دانند. تیزر تلویزیونی باید جامع و کوتاه باشد و بتواند تماشاگر را مجاب کند که به سالن سینما بیاید. من هم این تیزر را صلاح دانستم که از تلویزیون پخش کنم که از انتخاب آن هم راضی هستم.

این کارگردان درباره اقبال عمومی از فیلمش هم می‌گوید: متاسفانه این روزها سینماها فروش خوبی ندارند اما من امیدوارم این فیلم بتواند نظر تماشاگران را جلب کند و آنها را به سالن‌های سینما بکشاند.

سهیلی درباره استفاده از استارها و بازیگرانی که ضامن فروش فیلم هستند نیز می‌گوید: بازیگرانی هستند که مردم آنها را دوست دارند و حاضرند هزینه کنند و آنها را بر پرده سینما ببینند؛ این مسئله خیلی هم خوب است و در تمام دنیا وجود دارد اما من به فراخور نقش‌های فیلمنامه‌ام بازیگران را انتخاب می‌کنم و به صرف اینکه بازیگر کلیشه هستند؛ آنها را برای کارهایم برنمی‌گزینم.

ارسال نظر