هفتمین جشن برنامهریزان و دستیاران کارگردان سینما با پیام بیضایی برای واروژ کریممسیحی
بیضایی خطاب به اهالی سینما گفت: از شما دورم ولی نزدیکم اما امروز چه دارم بگویم که شاد باشی باشد برای واروژ کریممسیحی. چه دارم بگویم که شاد باشی باشد برای فیلمهای نساخته وی، هر چند که همیشه ویرانگران آبادند.
هفتمین جشن برنامهریزان و دستیاران کارگردان سینمای ایران؛ شب گذشته(۱۸ خرداد) در تالار ایوان شمس درحالی برگزار شد که تقدیر شوندگان و هنرمندان حاضر بر لزوم توجه جدی به امنیت شغلی و بیمه بیکاری تاکید داشتند.
به گزارش خبرنگار ایلنا؛ در ابتدای مراسم هفتمین جشن برنامهریزان و دستیاران کارگردان سینمای ایران از آزیتا موگویی کارگردان فیلم تراژدی به عنوان دستیاری که به تازگی کارگردان شده؛ تجلیل شد.
پانتهآ بهرام با اشاره به ویژگیهای موگویی گفت: کار کردن کنار موگویی برای من اتفاق خوبی بود زیرا وی به سینمای ایران چیزی اضافه کرده است و کارگردان زنی است که زنانه فیلم نمیسازد بلکه بالاتر از آن انسانی فیلم ساخته است.
رضا کریمی نیز گفت: موگویی نمونه خوبی است که فردی در سینما از منشی صحنه شروع کند و به کارگردانی برسد. از این گونه افراد در کانون برنامهریزان و دستیاران کارگردان سینمای ایران کم نیستند.
آزیتا موگویی نیز پس از دریافت تندیس خود گفت: از آخرین فیلمی که در آن دستیار بودم یک سال میگذرد. برای من هیچ چیز لذت کنار دوربین بودن را ندارد.
بعد از آزیتا موگویی از کاوه سجادی کارگردان فیلم شب بیرون با حضور پرویز پرستویی و سهیلا گلستانی تقدیر شد.
پرستویی با اشاره به هفتمین جشن برنامهریزان و دستیاران کارگردان سینمای ایران گفت: من سعی کردم در صحنه فیلمها و در کنار دستیاران کارگردان انسان بیآزاری باشم زیرا معتقدم دستیاران کارگردان رنج فیلمها را با خود میکشند و از اینکه امروز میبینم بعضی از آنها کارگردان شدهاند؛ خوشحالم.
وی ادامه داد: کاوه سجادی نیز فرد زحمتکشی است و من با او همکاری داشتم و از صبوری و بیآلایشی او بهره بسیاری بردم و خوشحالم که امشب جایزه وی را میدهم.
کاوه سجادی نیز با تشکر از برگزارکنندگان هفتمین جشن برنامهریزان و دستیاران کارگردان سینمای ایران گفت: افتخار میکنم و خوشحالم که در سینما از دستیاری شروع کردم و همین جا باید از همایون اسعدیان که مرا بسیار همراهی کرد؛ تشکر کنم.
تقدیر از نورالدین گودرزی، علیرضا سلمان نصر و فاطمه زیور به عنوان دستیاران باسابقه
در ادامه برنامه از نورالدین گودرزی با حضور امین تارخ و مسعود رایگان تجلیل شد.
نورالدین گودرزی با تشکر از برگزارکنندگان هفتمین جشن برنامهریزان و دستیاران کارگردان سینمای ایران با عصبانیت گفت: من اولین کار جنگیام را با پرویز پرستویی در جبهه آغاز کردم و امروز گناهی ندارم که با دهنمکی کار میکنم زیرا باید کار کنم و هر کسی که من را بپذیرد؛ با او کار میکنم.
امین تارخ با اشاره به تلاشهای نورالدین گودرزی گفت: من سی وسه سال پیش در سریال سربداران با گودرزی آشنا شدم البته او آن زمان مانند امروز ناراحت و عصبانی نبود و امروز عصبانیت وی حاکی از رنجی است که میبرد و امیدوارم این رنج از همه کاسته شود.
علیرضا سلمان نصر نیز بعد از دریافت تندیس و لوح خود از پرویز پورحسینی و محمد علی سجادی گفت: برگزاری چنین جشنهایی لازم است و برای انجام تقدیر هیچ زمانی دیر نیست.
وی از همسر خود، حسین زندباف، حسن هدایت، مجید قاری زاده، آتیلا پسیانی که وی را در سینما همراهی کردند؛ تشکر کرد.
پرویز پورحسینی نیز طی سخنانی گفت: برنامهریزان و دستیاران کارگردان سینمای ایران کار بسیار سختی دارند و ازجمله افرادی هستند که در کنار بسیاری دیگر در سینما دیده نمیشوند. امروز باید در سینما به آنها و کسانی که گوشهگیر هستند توجه کنیم تا فراموش نشوند.
محمدعلی سجادی نیز گفت: من به ارزش کارها و فعالیتهای برنامهریزان و دستیاران کارگردان سینمای ایران بسیار معتقدم و نه تنها آنها را دستیار و برنامهریز بلکه آنها را یار کارگردان میدانم.
در ادامه مراسم از فاطمه زیوری با حضور سیامک شایقی و ساره بیات تجلیل شد.
شایقی بعداز اهدای تندیس زیوری گفت: اگر مغز یک فیلم کارگردان و قلب آن بازیگر باشد قطعا چشم آن دستیار و برنامهریز است که همیشه مراقب و نگران است.
ساره بیات نیز گفت: دستیاران کارگردان به گردن سینمای ایران حق بسیاری دارند و امروز خوشحالم که جایزه یکی از دستیاران را من میدهم.
فاطمه زیوری نیز گفت: امروز با رفتاری که با من در هفتمین جشن برنامهریزان و دستیاران کارگردان سینمای ایران شد یک احساس پشتیبانی روحی و حمایت از جمعی دیدم که حواسشان به ما در سینما هست.
تقدیر از واروژ کریم مسیحی با پیام بهرام بیضایی
در انتهای برنامه از واروژ کریم مسیحی کارگردان باسابقه سینمای ایران با حضور آتیلا پسیانی، منوچهر شاهسواری و پیام بهرام بیضایی تجلیل شد.
بهرام بیضایی با ارسال یک پیام صوتی به این مراسم گفت: من از شما دورم ولی نزدیکم اما امروز چه دارم بگویم که شاد باشی باشد برای کریم مسیحی.
بیضایی ادامه داد: چه دارم بگویم که شاد باشی باشد برای فیلمهای نساخته وی…
هر چند که همیشه ویرانگران آبادند.
وی ادامه داد: بزرگداشت هر فیلمساز ساخت فیلم دیگر وی است اما امروز در بزرگداشت واروژ باید بگویم که وی نمونه کامل یک عشق فیلم و سینما است که حاشیه برایش مهم نبود و باید امیدوار باشیم که وی فیلم دیگری بسازد.
آتیلا پسیانی نیز گفت: واروژ کریم مسیحی روح پاکی دارد که باعثشده وی را تبدیل به یک چهره باکیفیت کند.
منوچهر شاهسواری نیز گفت: واروژ کریم مسیحی امروز اینجاست و سینمای ایران آنقدر مناعت طبع دارد که از وی تقدیر کند.
وی ادامه داد: واروژ کریم مسیحی تبدیل به مترجمی برای ما از جهان پیرامونمان شده است و آن را در فیلمهایش نشان میدهد.
واروژ کریم مسیحی نیز طی سخنانی با تشکر از برگزارکنندگان جشن همچنین بهرام بیضایی گفت: بیضایی همیشه بزرگوارانه به یادمن بوده و تاثیر وی روی من زیاد است امروز نیز با شنیدن پیام وی دگرگون شدم.
وی ادامه داد: امیدوارم در آینده آنچه را که در گذشته شاهد آن بودیم دیگر مشاهده نکنیم و بسیاری از امور و مشکلات حل شود اما اصلاح کارها باید توسط مسئولان و مدیران سینمایی انجام شود زیرا اصلاح این امور به آنها بازمیگردد.
در ادامه مراسم با حضور هیات مدیره خانه سینما از تلاشهای آنها در حفظ و حفاظت خانه سینما با اهدای لوح و تندیس تقدیر شد.
همچنین در این مراسم که از نظم خوبی برخوردار بود؛ گروه ارکستر ایستگاه موزیک متن فیلمهای سینما پارادیزو، تایتانیک، رضا موتوری و دستهای آلوده را به صورت زنده اجرا کرد.
در این مراسم که در تالار ایوان شمس به دبیری و کارگردانی احد صادقی و با اجرای احسان کرمی برگزار شد افرادی همچون کمال تبریزی, فرهاد توحیدی, محمدمهدی عسگرپور, ابوالحسن داودی, پرویز پرستویی, همایون اسعدیان, فرشته طائرپور, منوچهر شاهسواری, غلامرضا موسوی, مازیار میری, سیروس الوند, سیدجمال ساداتیان, امیر اثباتی, ستاره اسکندری, گلاره عباسی, محمدرضا سکوت, آتیلا پسیانی, محمد سریر, آناهید آباد, مهدی صباغزاده, سیامک شایقی, شادمهر راستین, امین تارخ, مسعود رایگان, رویا تیموریان, مجتبی راعی, علی ملاقلی پور, پانتهآ بهرام, پرویز پورحسینی, جهانگیر کوثری, منوچهر محمدی, آنا نعمتی, رضا کریمی, بهرنگ دزفولیزاده و مجید قاریزاده حضور داشتند.