خبرگزاری کار ایران

نشست نقد و بررسی فیلم چاله برگزار شد؛

علی کریم: فیلمی که به نمایش درنیاید؛ وجاهت ندارد

علی کریم: فیلمی که به نمایش درنیاید؛ وجاهت ندارد
کد خبر : ۱۶۱۶۰۴

می‌خواستم تاثیری را که وقوع یک فاجعه بر زندگی می‌گذارد و به دنبال آن فجایج دیگری بوجود می‌آید را نشان دهم / در زندگی ایرانی‌ها اتفاق عجیب و غریبی نمی‌بینیم به همین دلیل در این سینما هم ریتمی می‌بینیم که با زندگی ایرانی تقریبا یکسان است.

نمایش و نقد و بررسی فیلم چاله به کارگردانی علی کریم؛ شب گذشته(۱ اردیبهشت) با حضور کارگردان و مصطفی طاری بازیگر فیلم در سینما تک خانه هنرمندان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ کارگردان فیلم چاله با اشاره به اینکه این فیلم بعداز چند سال به نمایش درآمده است، گفت: فیلم سینمایی را باید در سینما دید نه اینکه چند نفر دور هم جمع شوند و فیلم را ببینند و امروز این فرصت بوجود آمده که یک فیلم به نمایش درآید و در کشو یا جیب کارگردان نماند.

وی در ادامه افزود: باید فضاهایی همچون سینما تک با مخاطبان حرفه‌ای آن فراهم شود تا انتقاد‌ها گفته شود و اصطکاک و گفتگو بین منتقد و فیلمساز بوجود آید تا فیلمساز در جریان نگاه مخاطب قرار گیرد.

کریم گفت: فیلم باید به نمایش درآید و مخاطب آن را ببیند و فیلمی که اکران نشود هیچ وجاهتی ندارد.

وی با اشاره به تم اصلی فیلم گفت: «جاده» را برای روایت فیلم انتخاب کردم زیرا بخش کوچکی از هر سرزمینی جاده است و هرکدام از شخصیت‌هایی که در اینجاده قرار می‌گیرند از یک جامعه آمده‌اند و سعی کردم آن‌ها را با یک چاله به هم وصل کنم.

کارگردان فیلم «چاله» ادامه داد: شخصیت‌ها را با قطعیت انتخاب کردم و آن‌ها بهانه‌ای هستند که ما را به قصه‌ای مشترک می‌رسانند.

وی با اشاره به نگاه خود به سینما گفت: اساس ذهنی که من درباره سینما دارم‌‌ همان نگاهی است که درباره زندگی دارم سعی می‌کنم فیلم بسازم تا ایده‌هایم را که در مسیر جاری زندگی نتوانستیم عملی کنیم را به اجرا درآوریم. در این فیلم من با این نگاه می‌خواستم تاثیری را که وقوع یک فاجعه بر زندگی می‌گذارد و به دنبال آن فجایج دیگری بوجود می‌آید را نشان دهم.

کریم همچنین گفت: زندگی که در فیلم‌های سینمایی آمریکایی دنبال می‌شود موضوعاتی دارد که چالش برانگیز است اما در زندگی ایرانی‌ها و زندگی روزمره اتفاق عجیب و غریبی نمی‌بینیم به همین دلیل در این سینما هم ریتمی می‌بینیم که با زندگی ایرانی تقریبا یکسان است.

وی ادامه داد: اگر فکر می‌کنید قرار است اتفاقی برای جامعه ایران بیافتد باید اجازه بدهیم که باهم سخن بگوییم و اینگونه فیلم‌ها نیز ساخته شود.

مجید برزگر؛ کارگردان فیلم سینمایی «پرویز» نیز که به عنوان میهمان در جلسه حاضر بود، گفت: امروز فیلم چاله بعد از ۵ سال اکران شده است و از نظر من این فیلم بسیار هوشمندانه ساخته شده است هرچند کارگردان آن بسیار جلو‌تر از ۵ سال پیش است.

وی ادامه داد: متاسفانه فیلمنامه فیلم بسیار لاغر است اما خویشتن داری، حرفه‌ای بودن و اجرای به شدت خوب در این فیلم کاملا مشهود است.

مصطفی طاری؛ بازیگر فیلم نیز گفت: هر فیلمی برای خود باید هدف داشته باشد و هدف اصلی فیلم بیان کردن فکر و ذهنیت فیلمساز است. من در این فیلم ذهنیت و تفکر علی کریم را پسندیدم و دوست داشتم.

وی در ادامه افزود: متاسفانه قصه گویی در سینمای داستانی ما دارای معضلات زیادی است اما در این فیلم با توجه به موضوع آن کارگردان به خوبی توانسته قصه را کنترل کند و این امر بسیار ارزشمند است.

طاری همچنین گفت: آنچه علی کریم را به این سطح رسانده که فیلم خوبی همچون چاله بسازد این است که او به فیلم دیدن وکتاب خواندن اهمیت می‌دهد و تفکرثابتی دارد که سعی دارد با آن‌ها فیلم بسازد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز