جعفری جلوه در دیدار نوروزی با مدیران و کارکنان بنیاد سینمایی فارابی:
رهبری معظم ایستاده است تا ما بمانیم با خود واقعیمان همچون همان ایرانی دین مدار تمدن ساز
بنیاد سینمایی فارابی نقش بسیار بزرگی را در عرصه فرهنگ و هنر و سینمای ایران داشته است و طبیعتاً میبایست همچنان این نقش را دار ا باشد لذا چنین رکنی میبایست توانمند باشد.
ایلنا: محمد رضا جعفری جلوه امروز با کارکنان بنیاد سینمایی فارابی دیدار کرد
به گزارش خبرنگار ایلنا متن سخنرانی وی بدین شرح است:
بسم الله الرحمن و الرحیم و به نستعین و هو خیر ناصر و معین
فرصت مغتنمی است که به هر صورت خدمت عزیزان باشیم هم برای دیدار آغاز سال و عرض تبریک این ایام دلانگیز بهجت افزا و به حرکت درآورنده آدمی که هم بهار ظاهر است و هم انشاءالله بهار باطن و نیز اینکه قدری هم باهم گفتگو کنیم. بنده کلامی را تقدیم کنم و دوست میدارم که از عزیزان هم بشنوم.
به هر حال این اولین نوروزی است که در بنیاد سینمایی فارابی مستقیماً با شما عزیزان همکار، همراه و هم سخن هستیم توفیقی است که از سال قبل برای بنده حاصل شد تا در این عرصه قرار بگیرم تجربهای بیندوزم، دریابم آنچه را که میبایست و اگر توانایی یا قابلیتی در حقیر است در خدمت این عرصه قرار دهم همه همت ما توانمندسازی بنیاد سینمایی فارابی است به عنوان یک مؤسسه مؤثر اصیل ریشهدار برخاسته از انقلاب که به منظور بالیدن سینمای نوین ایران که پس از انقلاب اسلامی امکان حیات یافت شکل گرفت و اقدامات مؤثر و بالندهای را میسر کرد. بنیاد سینمایی فارابی نقش بسیار بزرگی را در عرصه فرهنگ و هنر و سینمای ایران داشته است و طبیعتاً میبایست همچنان این نقش را دار ا باشد لذا چنین رکنی میبایست توانمند باشد این توانمندی در همه وجوه و عرصهها مطرح است. در انسجام ما در قابلیتهای سرمایههای انسانی ما در برنامههای ما در حیطههای عملی که در آن حضور داریم و در همکاریها، همدلیها و همیاریهایی که با دیگران در عرصه سینمای کشور عهدهدار هستیم و آن را به منصه ظهور میرسانیم این باید در بهترین کیفیت اتفاق بیفتد و طبیعتاً در این راستا همه ما جزئی و کلی مسئول و ماموریم در چند ماه گذشته مهمترین اقدام ما در همین راستا بوده است و زین پس نیز خواهد بود به ویژه اینکه این سال در آغازین روزهای آن مزین شد با پیام بلند مقام معظم رهبری که به ظرافت و درایت سال را سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی نامیدندو این ریلگذاری یعنی اینکه فرهنگ را به عنوان اصلیترین مسئله سال به صحنه عمل کشاندند من میگویم براساس این اشارت امسال سال فرهنگ است چرا که حتی اقتصاد نیز نیازمند فرهنگ است اقتصاد مقاوم، اقتصاد توانمند، اقتصاد پیشرفته متعلق به جامعه و ملت و مردم مقاوم، توانمند و پیشروست و چه کس است که نداند این معانی مهم و این ویژگیها به واقع و حقیقت ماحصل فرهنگ است. فرهنگ است که پایداری، اتکاء به اصالتها، امید به فردا، امید به رشد و تعالی و پیشروی در عرصههای نو و روز آمد شدن و به سخن دیگر بدست آوردن و کسب کردن همه قابلیتهایی که یک جامعه موفق با آن شناخت میشود. چه کس است که نداند اینها همه ماحصل فرهنگ است. برای هر رخداد مبارکی در کشور من جمله رشد و پیشرفت اقتصادی و آنچه در این روزها به منظور تحولات بزرگ در اقتصاد کشور و تحت عنوان اقتصاد مقاومتی فرهنگ پیش نیاز است. چه کس است که نداند همه این مسائل از فرهنگی اصیل توانمند و پویا ریشه میگیرد. میبایست جامعه از چنین فرهنگی بهرهمند باشد تا چنان شود.
اما دلیل دوم از اینکه امسال ما در سال فرهنگ یعنی اصلی بودن مسئله فرهنگ و اقدامات فرهنگی واقعیم. خود فرهنگ است که همچون زیست بومی معنوی حیات ما در آن است، حیات فرهنگی و هویتی ما.
سبک زندگی یعنی همه حیثیت، هویت و معنا و مفهوم آدمی. این امر واضحی است، ما با نمودهامان، با اندیشههامان، با اعمال و افکار و رفتارمان مطرح هستیم با هرآنچه که از بام تا شام از ما بروز و نمود مییابد و این یعنی زندگی. به هر حال هر جامعه و هر ملتی و هر آیین و هویتی سبک زیست ویژه خود را دارد.
ما هستیم اگر باشیم یعنی وجود داشته باشیم یعنی خودمان، مبتنی بر ریشهها و پیشینهها، ارزشها و مختصات فرهنگی و هویتیمان باشیم، خود شرقی، دینی و ایرانیمان. و این درحالیست که در تند باد جابجائیها و تهاجمات فرهنگی همه چیز مهیا و برپاست برای دیگر شدن. برای استحاله، برای هنجار شدن ناهنجاریها و ارزش شدن ضد ارزشها و حتی متأسفانه قبحزدایی از کجیها و پلیدیها. امروز شما میبینید در جامعه جهانی چه چیزهایی مایه تفاخر شده، چه ضد ارزشهایی را بر سر دست میگیرند و دیگران را به آن دعوت میکنند و باآن میسنجند و به سبب قبیح دانستن این ضد ارزشهائی که فطری، طبیعی، قطعی و قهری قبیحاند مأخذه میکنند. پس در حال جابجا شدن ارزشها هستیم درحال استحاله سبکهای زندگی، درحال دخالت فرهنگها در حیطههای یکدیگر به دلائل عدیده به ویژه فنآوریهای نوین ارتباطی و بیمرز شدن جوامع. فرهنگها و هویتها در معرض تهدید و در معرض خطر هستند. در چنین عرصهایست که رهبری معظم ایستاده است تا ما بمانیم با خود واقعیمان همچون همان ایرانی دین مدار تمدن ساز. ایشان با انتخابهای هوشمندانه و با درایتی که در این راهبری از آن بزرگوار بروز و ظهور دارد و امسال در این تعیین کار و راه برای اقدامات سال نمود یافت در صحنهاند و امسال به جمله نهائی و کلیدی اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی، یعنی مردم خود خواسته واقف و آگاه به واقع در صحنه و مدیران هم با غیرت، همت و حمیت و مبتنی بر هویت در کار و پشتیبان و بنده جز این از مدیریت جهادی نمیفهمم. در صحنه بودن مبتنی بر اصالتها ارزشها ریشهها و با همه توان و همین میبایست. از خداوند طلب میکنیم همه آن لوازمی که لازمه چنین در صحنه عمل بودنی است و چنین در حیطه کار و اقدامات و بویژه در این عرصه که عرصه کار فرهنگی است و در این بنیاد که یکی از اصلیترین موسسات فرهنگی در کشور است و مسئولیت جدی و بزرگی در سینمای ایران بر عهده داشته و دارد که همانا تلاش در جهت راهبری سینمای ملی است سینمایی باهمان پیشنیه و ریشهها سینمائی متعلق به ملتی دارای هویت و مختصات شاخص و متعین. از خدا طلب میکنیم به همه ما توان لازمه را بدهد تا بتوانیم هم راه را به خوبی ببینیم و خود را مهیا کنیم برای همدلی، همکاری، معاضدت و حرکت در حیطه برنامههایی که طبیعتاً پیشاروی همه ماست.
امروز اینجا مناسب است که یادی کنیم از شهیدی بزرگوار که مشعل فروزانی شد درعرصه فرهنگ و هنر و سینمای اصیل و شریف ایرانی، شهید مرتضی آوینی که بیستم فروردین ماه سالروز شهادت ایشان است.
با آوینی میتوانیم دریابیم که چشمانداز و مقصدمان از حضور در صحنه فرهنگی چیست. چون آوینی میبایست بود. با عزم و چشماندازی حقیقی او در عرصه فرهنگ و هنر تا پای جان ایستاد تا هم ارزشهای دینی و اصیل و قدیم بازشناسی شوند و هم گستره فرهنگی و تمدنی ایرانی اسلامی بازیابی و با سینما که زبان جهانی است جهانی شود.